• ΑΠΡΙΛΗΣ 2018
 • ΜΑΙΟΣ 2018
 • ΙΟΥΝΙΟΣ 2018
Δ 
Τ 
Τ 
Π 
Π 
Σ 
Κ 1 Αφήγηση παραμυθιού στο Υφαντουργείο
2 Παιδικό Πανεπιστήμιο - Γη στο ARTos
3 «Λυσσασμένη Γάτα» - NT Live στο ΘΟΚ
4 Villagers of Ioannina City στο Ravens
5 A Quiet Place (Νέα ταινία)
6 A Quiet Place (Νέα ταινία)
7 A Quiet Place (Νέα ταινία)
8 Ευρυδίκη στο Vinylio
9 Χάρι Πότερ - Μαραθώνιος Ταινιών στο Πάνθεον
10 Χάρι Πότερ - Μαραθώνιος Ταινιών στο Πάνθεον
11 «Luna Rossa» στο Θέατρο Ένα
12 Midnight Sun (Νέα ταινία)
13 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας EGTA 2018
14 «R.I.P. Romeos Ioulietta Panta» στο θέατρο Δέντρο
15 Μουσική από τον κινηματογράφο και το θέατρο στο Παττίχειο Λεμεσού
16 Eyolf Machine στο Παλιό Ξυδάδικο
17 Eyolf Machine στο Παλιό Ξυδάδικο
18 Frida Κι Άλλο στο Ριάλτο
19 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες - Κύπρος Λευκωσία
20 A. Campagnari - F. Dillon - A. Kuroda στο Τhe Shoe Factory
21 Έκθεση ζωγραφικής Α. Παρασκευά στην Αποθήκη 79
22 Χρώματα της Ανατολικής Μεσογείου στο Windcraft
23 «ΦΑΙΔΡΑ» του Γ.Ρίτσου στο Βιβλιοπωλείο MERES
24 InterSpace/ Reframe στη Στέγη Χορού
25 Frida Κι Άλλο στη Διαχρονική
26 Λ. Μαχαιρίτσας στο Downtown
27 «Ένα τραγούδι για την Αγάπη» στο Pavilion
28 Street Life Festival 2018 στη Λεμεσό
29 «Μία Βόλτα στο Πάρκο» πάρκο Αθαλάσσας
30 Π. Κιάμος στο Lush
 

INTERSPACE/ REFRAME ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΧΟΡΟΥ

24/04/2018 - 24/04/2018

Τρεις περφόρμερς, η Ανίτα Μωυσέως, χορεύτρια και καλλιτέχνης, η Μαρία Βωνιάτη, interdisciplinary designer, ο Χριστάκης Χριστοφή, θεωρία και πρακτική της τέχνης και του θεάτρου, θα ανεβάσουν μια παράσταση που στηρίζεται σε διαφορετικά στοιχεία (χορός, κίνηση, μουσική, ποίηση, ήχοι, φωτισμός και αντικείμενα).

Η παράσταση εμπνέεται από το μακροχρόνιο Κυπριακό ζήτημα, ένα μικρό νησί, χωρισμένο σε δυο μέρη, σε δύο κοινότητες, και από τις προσπάθειες επανένωσής του και κατάργησης της πράσινης γραμμής. Οι περφόρμερς θα διερευνήσουν σκηνικά, και μέσα από την αμοιβαία σχέση τους, μεταξύ άλλων, τα δίπολα: κίνηση- ακινησία, φως-σκοτάδι, ήχος- σιωπή, και παρουσία-απουσία, για να αναδείξουν την ανάγκη τοποθέτησης σε νέο πλαίσιο του υφιστάμενου καθεστώτος του νησιού. Θα παρουσιάσουν σκηνικά τα πληθωρικά στοιχεία του κοινού για τις δύο κοινότητες παρελθόντος, ως γλώσσα, μουσική, εικόνες, τόποι, για να δείξουν την αμοιβαία σχέση τους, μια ιστορία και ένα μέλλον καταστροφής ή συν ύπαρξης.

Περφόρμανς (40’)

Info
Τρίτη 24 Απριλίου 2018
Στέγη Χορού Λευκωσίας, 20.30
(Αγορά Αγίου Ανδρέα)
Παρθενώνος 25 Άγιος Ανδρέας, Λευκωσία
Πληροφορίες 70005035
Είσοδος Ελεύθερη

 
 

«ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΗ ΓΑΤΑ» NT LIVE ΣΤΟ ΘΟΚ

24/04/2018 - 24/04/2018

Το αριστούργημα του Tennessee Williams «Λυσσασμένη Γάτα» το 2017 έδωσε περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο West End του Λονδίνου. ...περισσότερα

Το αριστούργημα του Tennessee Williams «Λυσσασμένη Γάτα» το 2017 έδωσε περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο West End του Λονδίνου. Η επιτυχημένη παραγωγή αναβιώνει φέτος από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας με πρωταγωνιστές τους ηθοποιούς Sienna Miller, Jack O’Connell και Colm Meaney.

Μια νεφελώδη νύχτα στο Μισισιπή, μια οικογένεια Νοτίων συγκεντρώνονται στο κτήμα βαμβακοφυτείας τους για να γιορτάσουν τα γενέθλια του πατέρα τους. Η καυτή ζέστη είναι εξίσου αποπνικτική με τα ψέματα και τις υποκρισίες τους. Τα μυστικά και τα ερωτικά απωθημένα απειλούν να καταστρέψουν τον γάμο του Brick και της Maggie, καθώς και το ίδιο το μέλλον της οικογένειας. Ποια  εκδοχή της αλήθειας είναι  πραγματική και ποια θα υπερνικήσει;

Υπότιτλοι: ελληνικά και τουρκικά

Info
Tρίτη 24 Απριλίου 2018
Νέο Κτήριο Θεάτρου ΘΟΚ, 20.30
Γρηγόρη Αυξεντίου 9 Λευκωσία
Εισιτήρια €10 / €6
Πληροφορίες 77772717
www.thoc.org.cy

κλείσιμο
 
 

«Η ΣΙΔΗΡΑ» ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΝΑ

24/04/2018 - 24/04/2018

Το έργο «Η Σιδηρά», είναι εμπνευσμένο από τη ζωή της Margaret Thatcher, της Βρετανίδας Πρωθυπουργού, που κυβέρνησε στη ...περισσότερα

Το έργο «Η Σιδηρά», είναι εμπνευσμένο από τη ζωή της Margaret Thatcher, της Βρετανίδας Πρωθυπουργού, που κυβέρνησε στη Μεγάλη Βρετανία την δεκαετία του 1980. Το έργο διαδραματίζεται στη σουίτα της Πρωθυπουργού. Το θεατρικό ολοκληρώνεται σε τρεις πράξεις και προσπαθεί να σκιαγραφήσει την σχέση της γυναίκας με την εξουσία, τον ρόλο των ανδρών και τη σχέση αυτής της γυναικείας δύναμης απέναντι στα πατροπαράδοτα θηλυκά πρότυπα. Το έργο αποκαλύπτει πτυχές των παιγνιδιών των πολιτικών και αποπειράται να μπει στα άδυτα της πολιτικής ίντριγκας .

 Στην πρώτη πράξη η Πρωθυπουργός συζητά με τον βοηθό της για τις λεπτομέρειες ενός συνεδρίου παρουσία της υπηρέτριας που ανέλαβε να εξυπηρετήσει την Πρωθυπουργό. Περιγράφει την πορεία μιας φιλόδοξης δυνατής κυρίας και τον δρόμο προς την εξουσία. Η πρώτη σκηνή παρουσιάζει την γυναικά δύναμη, τις φιλοδοξίες της και τις άμυνες της απέναντι σε μια κοινωνία που την θέλει αδύναμη και εύθραυστη.

 Στη δεύτερη πράξη η Πρωθυπουργός κάνει πρόβα την ομιλία της μπροστά στον βοηθό της, η υπηρέτρια είναι και πάλι παρόν, όταν ο βοηθός θα αποχωρίσει, οι δυο γυναίκες θα ξεδιπλώσουν τους ρόλους που κλήθηκαν να ενσαρκώσουν. Η υπηρέτρια και η Βασίλισσα, και οι δυο γυναίκες, και οι δυο σε ένα κόσμο για άντρες. Η Μάργκαρετ Άτγουντ είπε πως η κοινωνία αντιμετωπίζει έναν ισχυρό άντρα σαν γεννημένο ηγέτη και μια ισχυρή γυναίκα σαν ανωμαλία. Πόσο αληθινό είναι αυτό; Η δεύτερη πράξη θα φέρει επίσης την ανατροπή , η υπάκουη υπηρέτρια αποπειράται να σκοτώσει την Πρωθυπουργό που πιστεύει ότι είναι η αιτία της προσωπικής της τραγωδίας.

 Στην τρίτη πράξη το πρόβλημα λύνεται, η Πρωθυπουργός μένει μόνη και εξηγεί την εξέλιξη του δράματος . Παραθέτει τις αίτιες του αποτελέσματος . Μέσα από τα λεγόμενα της αποκαλύπτει τη μοναδική ίσως αλήθεια όλου αυτού του παραμυθιού, αυτό που σίγουρα κρύβει η κορυφή είναι μια εθιστική μοναξιά.

Οι συντελεστές της παράστασης είναι:
Σκηνοθεσία : Μαρίνος Ανωγυριάτης
Παίζουν: Βίβιαν Νικολαϊδου, Αντρέας Νικολαϊδης και Ήβη Νικολαΐδου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Αλεξάντερ Γιότοβιτς
Σκηνικά / Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής
Μουσική:  Αντρέας Κλεοβούλου

Ιnfo
Τρίτη 24 Απριλίου 2018
Β Δημοτική Αγορά (Θέατρο Ένα), 20.30
Λεμεσός
Κρατήσεις99395970

κλείσιμο
 

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ Α. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ 79

21/04/2018 - 30/04/2018

Στα πλαίσια της έκθεσης Book bazaar, Larnaca, Ο ζωγράφος Ανδρέας Παρασκευά εκθέτει τα έργα του με τίτλο Μαρία η Πατρινή. ...περισσότερα

Στα πλαίσια της έκθεσης Book bazaar, Larnaca, Ο ζωγράφος Ανδρέας Παρασκευά εκθέτει τα έργα του με τίτλο Μαρία η Πατρινή. Ο καλλιτέχνης εμπνέεται από το παραμύθι της Δρ Νάσας Παταπίου «Η  Κουτσομύτα», που πραγματεύεται την αληθινή ιστορία της Μαρίας , Πεθεράς της γνωστής Αικατερίνης Κορνάρο, και τη σχέση της με το χωριό Κέδαρες.
Η έκθεση πρωτοπαρουσιάστηκε τον περασμένο Μάιο  στις Κέδαρες  σε ειδική τελετή κατά την οποία η συγγραφέας και ερευνήτρια Δρ Νάσα Παταπίου παρουσίασε την έρευνα της πάνω στο θέμα ενώ  ακολούθησε ανάγνωση του παραμυθιού.

Info
Εγκαίνια Σάββατο 21 Απριλίου 2018
Πολυχώρος Αποθήκη 79, 11.30
Αγίου Λαζάρου 79 Λάρνακα
Διάρκεια μέχρι 30/4
Ώρες λειτουργίας 11.00 – 19.00

κλείσιμο
 

«ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 2018» ΣΤΗΝ ΑΙΓΑΙΑ

21/04/2018 - 06/05/2018

Η Σχολή καλών και εφαρμοσμένων τεχνών Αιγαία, προσκαλεί το κοινό στην  «‘Έκθεση Παιδικής Τέχνης», στην οποία ...περισσότερα

Η Σχολή καλών και εφαρμοσμένων τεχνών Αιγαία, προσκαλεί το κοινό στην  «‘Έκθεση Παιδικής Τέχνης», στην οποία παρουσιάζονται αποκλειστικά, έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν από παιδιά μέχρι και 12 ετών, που φοιτούν στα προγράμματα των παιδικών ομάδων της Σχολής.

Η «‘Έκθεση Παιδικής Τέχνης» έχει γίνει ετήσιος θεσμός και διοργανώνεται και φέτος για 6η συνεχόμενη χρονιά.

Η έκθεση και οι δημιουργίες των παιδιών, στο πλαίσιο διάφορων θεματικών ενοτήτων, στοχεύουν στην καλλιέργεια της γνώσης και της εκτίμησης των επισκεπτών για τις εικαστικές τέχνες, μέσα από τον αμόλυντο και ιδανικό χαρούμενο κόσμο των παιδιών! Σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση για την σημαντικότητα της αισθητικής και πολιτισμικής καλλιέργειας του ατόμου που ασχολείται με τις τέχνες, από την παιδική ηλικία.

Η ευθύνη μας σαν γονείς, σαν εκπαιδευτικοί, σαν κοινωνία απέναντι στα παιδιά τεράστια. Και η σωστή, επαγγελματική, και υπεύθυνη προσφορά ποιοτικής εικαστικής διαπαιδαγώγησης, η ηχηρή απάντηση της Σχολής Αιγαία στον σύγχρονο ψεύτικο κόσμο του εύκολου κέρδους, της εκμετάλλευσης, του υλισμού, της ισοπέδωσης αξιών και συνειδήσεων. Η προσεγμένη και σταθερή πρόοδος των παιδιών, σε στέρεες βάσεις, μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διδασκαλίας των τεχνών, τους προσφέρει ακόμα μία συνειδητή επιλογή, για τη μελλοντική τους επαγγελματική σταδιοδρομία.

Στην έκθεση έργων τέχνης των μικρών εικαστικών της σχολής Αιγαία, αναδεικνύεται η αυθεντικότητα της παιδικής τέχνης, της μοναδικότητας των μικρών - σε ηλικία – καλλιτεχνών, σε όλους τους τομείς και τις εξειδικεύσεις των καλών και των εφαρμοσμένων τεχνών.

Στα εγκαίνια και κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία και να ανακαλύψουν τον αστείρευτο πλούτο της παιδικής ψυχής, μέσα από ελεύθερη έκφραση και δημιουργία. Θα μπορούν να θαυμάσουν έργα ζωγραφικής, χειροτεχνίας, γλυπτικής, κεραμικής, σχεδιασμού μόδας, εικονογράφησης, εγκατάστασης χώρου, μελέτες από σημαντικούς καλλιτέχνες και κινήματα. Θα μπορούν να απολαύσουν τα έργα των παιδιών αλλά και να δημιουργήσουν μέσα από διάφορες δραστηριότητες οι οποίες σχεδιάστηκαν από το ακαδημαϊκό προσωπικό της σχολής, ειδικά εμπνευσμένες από τα έργα και τις θεματολογίες της έκθεσης. Ο κάθε επισκέπτης, δημιουργεί τη δική του συναισθηματική σχέση με τα έργα τέχνης των παιδιών, με αποκλειστικό κριτήριο τα δικά του παιδικά βιώματα, τα οποία αναγεννώνται.

Info
Εγκαίνια Σάββατο 21 Απριλίου 2018
Αιγαία Σχολή, 18.00
Λεωφ. Αγίων Ομολογητών 81, Λευκωσία
Διάρκεια έκθεσης μέχρι  Κυριακή 6 Μαΐου 2018
Ώρες λειτουργίας Δευ.- Παρ. 10.00 – 19.00
Σάβ.  12.00 – 2.00 Κυριακή  16.00 –19.00
Δήλωση Συμμετοχής 22445757
www.aigaia.com.cy

κλείσιμο
 
 

16Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ - ΚΥΠΡΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

19/04/2018 - 28/04/2018

Για 16η συνεχή χρονιά, διοργανώνεται το φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες – ΚΥΠΡΟΣ 2018, το μεγαλύτερο κινηματογραφικό ...περισσότερα

Για 16η συνεχή χρονιά, διοργανώνεται το φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες – ΚΥΠΡΟΣ 2018, το μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της χώρας μας, αφιερωμένο στο σύγχρονο διεθνή κινηματογράφο μυθοπλασίας.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό και τον Κινηματογράφο Ζήνα Πάλας στη Λευκωσία.

Η τριμελής Καλλιτεχνική Επιτροπή του φεστιβάλ, υπεύθυνη για τον καταρτισμό του προγράμματος και των παράλληλων εκδηλώσεων, αποτελείται από την σκηνοθέτιδα και παραγωγό Τώνια Μισιαλή, τον ακαδημαϊκό Δρ Κώστα Κωνσταντινίδη και τον παραγωγό και σκηνοθέτη Μάριο Στυλιανού.

Με ταινίες αντιπροσωπευτικές των τάσεων που επικρατούν διεθνώς στον κινηματογράφο, τόσο με άξονα τη θεματολογία όσο και την αισθητική προσέγγιση, το Φεστιβάλ υπόσχεται και φέτος ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών, που θα πλαισιώνεται από μια σειρά παράλληλων δράσεων και σημαντικών εργαστηρίων για επαγγελματίες του χώρου. Τα δύο βασικά προγράμματά του είναι το Glocal Images, το οποίο είναι το Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα, και το Viewfinder (Ματιές στον Σύγχρονο Διεθνή Κινηματογράφο), το οποίο θα περιλαμβάνει ταινίες που έχουν διακριθεί κατά τη διάρκεια της φεστιβαλικής χρονιάς, και προβάλλονται, εκτός διαγωνισμού. Όλες οι ταινίες στα προγράμματα αυτά είναι πρεμιέρες στην Κύπρο.

Στο φετινό πρόγραμμα οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν και τρεις κυπριακές ταινίες οι οποίες θα μετέχουν στο Διαγωνιστικό Τμήμα Κυπριακών Ταινιών.

Μια διεθνής πενταμελής κριτική επιτροπή θα απονείμει το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας (συνοδευόμενο από το ποσό των €6.000), το Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής (συνοδευόμενο από το ποσό των €3.000) και το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας (συνοδευόμενο από το ποσό των €1.000 και από τεχνικές υπηρεσίες DCP Mastering - Deliverables – Υποτιτλισμό (αξίας €3,500 ευρώ), μια χορηγία της εταιρείας Authorwave).

Παράλληλα, για το Διαγωνιστικό Τμήμα Κυπριακών Ταινιών, η Κριτική Επιτροπή θα απονείμει το Βραβείο Καλύτερης Κυπριακής Ταινίας (συνοδευόμενο από το ποσό των €4.000), και το Βραβείο Καλύτερου Κύπριου Σκηνοθέτη (συνοδευόμενο από τεχνικές υπηρεσίες DCP Mastering - Deliverables – Υποτιτλισμό (αξίας €3,500 ευρώ), μια χορηγία της εταιρείας Authorwave).

Η κριτική επιτροπή θα απαρτίζεται και φέτος από διεθνείς προσωπικότητες του χώρου, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν σύντομα.

Συνεχίζοντας απρόσκοπτα την αποστολή του ως μια εξελιγμένη κινηματογραφική πλατφόρμα εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας όχι μόνο για ενήλικες αλλά και για τους νεαρούς σινεφίλ, το Φεστιβάλ παρουσιάζει και φέτος τις Κινηματογραφικές Μέρες για Παιδιά και Νέους με προβολές, εργαστήρια και παράλληλες εκδηλώσεις για θεατές από 8 μέχρι 18 ετών. Καλλιτεχνικοί διευθυντές του νεανικού - παιδικού φεστιβάλ είναι οι David Hands (σκηνοθέτης - παραγωγός), και Αντρέας Κυριάκου (σκηνοθέτης - παραγωγός).

Επιπρόσθετες Πληροφορίες:

Υπότιτλοι: Όλες οι ταινίες θα προβάλλονται στους πρωτότυπους διαλόγους με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Είσοδος: Εκτός από το Πρόγραμμα ταινιών για παιδιά και νέους, οι ταινίες είναι κατάλληλες για άτομα άνω των 18 ετών
• €6 Εισιτήριο Ημέρας
• €25 Κάρτα Φεστιβάλ (για όλες τις προβολές του Φεστιβάλ)
• Δωρεάν για φοιτητές με την παρουσίαση της φοιτητικής κάρτας
• Δωρεάν για μαθητές στις ταινίες για παιδιά και νέους
• Δωρεάν για κατόχους κάρτας ΑμεΑ

Info
Πέμπτη 19 - Σάββατο 28 Απριλίου, 2018
Κινηματογράφος Ζήνα Πάλας, 20.30
Θεοφάνη Θεοδότου 18 Λευκωσία
Εισιτήρια €25 (Κάρτα Φεστιβάλ)/€6
Πληροφορίες 22674128

κλείσιμο
 
 

16Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ - ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ

19/04/2018 - 28/04/2018

Για 16η συνεχή χρονιά, διοργανώνεται το φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες – ΚΥΠΡΟΣ 2018, το μεγαλύτερο κινηματογραφικό ...περισσότερα

Για 16η συνεχή χρονιά, διοργανώνεται το φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες – ΚΥΠΡΟΣ 2018, το μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της χώρας μας, αφιερωμένο στο σύγχρονο διεθνή κινηματογράφο μυθοπλασίας.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται φέτοςστο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό και τον Κινηματογράφο Ζήνα Πάλας στη Λευκωσία.

Η τριμελής Καλλιτεχνική Επιτροπή του φεστιβάλ, υπεύθυνη για τον καταρτισμό του προγράμματος και των παράλληλων εκδηλώσεων, αποτελείται από την σκηνοθέτιδα και παραγωγό Τώνια Μισιαλή, τον ακαδημαϊκό Δρ Κώστα Κωνσταντινίδη και τον παραγωγό και σκηνοθέτη Μάριο Στυλιανού.

Με ταινίες αντιπροσωπευτικές των τάσεων που επικρατούν διεθνώς στον κινηματογράφο, τόσο με άξονα τη θεματολογία όσο και την αισθητική προσέγγιση, το Φεστιβάλ υπόσχεται και φέτος ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών, που θα πλαισιώνεται από μια σειρά παράλληλων δράσεων και σημαντικών εργαστηρίων για επαγγελματίες του χώρου. Τα δύο βασικά προγράμματά του είναι το Glocal Images, το οποίο είναι το Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα, και το Viewfinder (Ματιές στον Σύγχρονο Διεθνή Κινηματογράφο), το οποίο θα περιλαμβάνει ταινίες που έχουν διακριθεί κατά τη διάρκεια της φεστιβαλικής χρονιάς, και προβάλλονται, εκτός διαγωνισμού. Όλες οι ταινίες στα προγράμματα αυτά είναι πρεμιέρες στην Κύπρο.

Στο φετινό πρόγραμμα οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν και τρεις κυπριακές ταινίες οι οποίες θα μετέχουν στο Διαγωνιστικό Τμήμα Κυπριακών Ταινιών.

Μια διεθνής πενταμελής κριτική επιτροπή θα απονείμει το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας (συνοδευόμενο από το ποσό των €6.000), το Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής (συνοδευόμενο από το ποσό των €3.000) και το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας (συνοδευόμενο από το ποσό των €1.000 και από τεχνικές υπηρεσίες DCP Mastering - Deliverables – Υποτιτλισμό (αξίας €3,500 ευρώ), μια χορηγία της εταιρείας Authorwave).

Παράλληλα, για το Διαγωνιστικό Τμήμα Κυπριακών Ταινιών, η Κριτική Επιτροπή θα απονείμει το Βραβείο Καλύτερης Κυπριακής Ταινίας (συνοδευόμενο από το ποσό των €4.000), και το Βραβείο Καλύτερου Κύπριου Σκηνοθέτη (συνοδευόμενο από τεχνικές υπηρεσίες DCP Mastering - Deliverables – Υποτιτλισμό (αξίας €3,500 ευρώ), μια χορηγία της εταιρείας Authorwave).

Η κριτική επιτροπή θα απαρτίζεται και φέτος από διεθνείς προσωπικότητες του χώρου, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν σύντομα.

Συνεχίζοντας απρόσκοπτα την αποστολή του ως μια εξελιγμένη κινηματογραφική πλατφόρμα εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας όχι μόνο για ενήλικες αλλά και για τους νεαρούς σινεφίλ, το Φεστιβάλ παρουσιάζει και φέτος τις Κινηματογραφικές Μέρες για Παιδιά και Νέους με προβολές, εργαστήρια και παράλληλες εκδηλώσεις για θεατές από 8 μέχρι 18 ετών. Καλλιτεχνικοί διευθυντές του νεανικού - παιδικού φεστιβάλ είναι οι David Hands (σκηνοθέτης - παραγωγός), και Αντρέας Κυριάκου (σκηνοθέτης - παραγωγός).

Επιπρόσθετες Πληροφορίες:

Υπότιτλοι: Όλες οι ταινίες θα προβάλλονται στους πρωτότυπους διαλόγους με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Είσοδος: Εκτός από το Πρόγραμμα ταινιών για παιδιά και νέους, οι ταινίες είναι κατάλληλες για άτομα άνω των 18 ετών
• €6 Εισιτήριο Ημέρας
• €25 Κάρτα Φεστιβάλ (για όλες τις προβολές του Φεστιβάλ)
• Δωρεάν για φοιτητές με την παρουσίαση της φοιτητικής κάρτας
• Δωρεάν για μαθητές στις ταινίες για παιδιά και νέους
• Δωρεάν για κατόχους κάρτας ΑμεΑ

Ιnfo
Πέμπτη 19 - Σάββατο 28 Απριλίου 2018
Θέατρο Ριάλτο, 20.30
Ανδρέα Δρουσιώτη 19
Πλατεία Ηρώων Λεμεσός
Εισιτήρια €25 (Κάρτα Φεστιβάλ)/€6
Πληροφορίες 77777745

κλείσιμο
 
 

TRUTH OR DARE (ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ)

19/04/2018 - 25/04/2018

Ένα αθώο παιχνίδι «Θάρρους ή Αλήθειας» μεταξύ των φίλων γίνεται θανάσιμο όταν κάποιος - ή κάτι τέτοιο - αρχίζει ...περισσότερα

Ένα αθώο παιχνίδι «Θάρρους ή Αλήθειας» μεταξύ των φίλων γίνεται θανάσιμο όταν κάποιος - ή κάτι τέτοιο - αρχίζει να τιμωρεί εκείνους που λένε ψέμα ή αρνούνται να τολμήσουν.

Σκηνοθεσία: Jeff Wadlow
Πρωταγωνιστούν: Lucy Hale, Tyler Posey, Violett Beane

K Cineplex 2 (The Mall of Cyprus ) 20.00, 22.15
K Cineplex 2 (Λευκωσία)  20.00, 22.15
K Cineplex 2 Λεμεσός)  20.00, 22.15
K Cineplex 2 (Λάρνακα) 20.00, 22.15
K Cineplex 2 (Kings Avenue – Πάφος) 20.00, 22.15
RIO 2 19.45, 22.00
RIO 6 22.00 (μόνο στις 25/4)

κλείσιμο
 
 

AMITYVILLE: THE AWAKENING (ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ)

19/04/2018 - 25/04/2018

Η Μπελ, η μικρή της αδελφή και ο αδελφός της που βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση, μετακομίζουν με τη μητέρα τους, ...περισσότερα

Η Μπελ, η μικρή της αδελφή και ο αδελφός της που βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση, μετακομίζουν με τη μητέρα τους, Τζόαν, σε ένα νέο και παράξενο σπίτι στο Άμιτιβιλ, προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα και να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στην κοστοβόρα θεραπεία υγείας του νεαρού Τζέιμς...

Σκηνοθεσία: Franck Khalfoun
Πρωταγωνιστούν: Bella Thorne, Jennifer Jason Leigh, Mckenna Grace

K Cineplex 3 (The Mall of Cyprus ) 22.30
K Cineplex 4 (Λευκωσία)  20.00, 22.30
K Cineplex 3 Λεμεσός)  22.30
K Cineplex 4 (Λάρνακα) 20.00, 22.30
K Cineplex 3 (Kings Avenue – Πάφος) 20.00, 22.30
RIO 3 19.45, 22.00

κλείσιμο
 
 

MIDNIGHT SUN

19/04/2018 - 25/04/2018

Προφυλασσόμενη από τα μικρά της χρόνια, η Κέιτι Πρινς, 17 ετών πλέον, ζει με μια ευαισθησία στο φως που απειλεί μόνιμα ...περισσότερα

Προφυλασσόμενη από τα μικρά της χρόνια, η Κέιτι Πρινς, 17 ετών πλέον, ζει με μια ευαισθησία στο φως που απειλεί μόνιμα τη ζωή της. Κατά τη διάρκεια της ημέρας παραμένει εγκλωβισμένη στο σπίτι, με τον πατέρα της, τον Τζακ, ως μόνη παρέα...

Διαφημιστικής αισθητικής, ακίνδυνο λαβ στόρι στο οποίο απουσιάζει κάθε ίχνος ατμόσφαιρας και ρεαλισμού, με τη σπάνια ασθένεια της ηρωίδας να χρησιμοποιείται εκβιαστικά και καθόλου πειστικά.

Σκηνοθεσία:     Scott Speer
Πρωταγωνιστούν:     Bella Thorne, Patrick Schwarzenegger, Rob Riggle

K Cineplex 4 (The Mall of Cyprus ) 20.00
K Cineplex 5 (Λευκωσία)  20.00
K Cineplex 4 Λεμεσός)  20.00
K Cineplex 5 (Λάρνακα) 20.00
K Cineplex 6 (Kings Avenue – Πάφος) 20.00
RIO 6 19.45, 22.00 σ/κ επίσης 17.30κλείσιμο
 
 

RAMPAGE: ΤΟTAL CHAOS

19/04/2018 - 25/04/2018

Ο επιστήμονας πρωτοζωολόγος Ντέιβις Οκόγιε, ένας άνδρας που κρατάει τον κόσμο σε απόσταση, μοιράζεται έναν ακλόνητο ...περισσότερα

Ο επιστήμονας πρωτοζωολόγος Ντέιβις Οκόγιε, ένας άνδρας που κρατάει τον κόσμο σε απόσταση, μοιράζεται έναν ακλόνητο δεσμό με τον Τζορτζ, έναν εντυπωσιακά έξυπνο γορίλα τον οποίο φροντίζει από τη γέννησή του. Αλλά ένα παράνομο γενετικό πείραμα που πήγε στραβά μεταμορφώνει τον πράο γορίλα σε ένα οργισμένο τέρας.

Σκηνοθεσία: Brad Peyton
Πρωταγωνιστούν: Dwayne Johnson, Jeffrey Dean Morgan, Will Yun Lee

K Cineplex 1 (The Mall of Cyprus ) 17.45, 20.00, 22.15 σ/κ επίσης 11.00, 13.15, 15.30
K Cineplex 1 (Λευκωσία)  17.45, 20.00, 22.15 σ/κ επίσης 15.30
K Cineplex 1 Λεμεσός)  17.45, 20.00, 22.15 σ/κ επίσης 11.00, 13.15, 15.30
K Cineplex 1 (Λάρνακα) 17.45, 20.00, 22.15 σ/κ επίσης 15.30
K Cineplex 6 (Kings Avenue – Πάφος) 17.45, 20.00, 22.15 σ/κ επίσης 11.00, 13.15, 15.30
RIO 1 19.45, 22.00 σ/κ μόνο 15.15

κλείσιμο
 
 

A QUIET PLACE

19/04/2018 - 25/04/2018

Μια οικογένεια ζει σε ένα ήσυχο και απομονωμένο αγρόκτημα στο δάσος. Χρησιμοποιούν τη γλώσσα των κωφαλάλων, δεν ...περισσότερα

Μια οικογένεια ζει σε ένα ήσυχο και απομονωμένο αγρόκτημα στο δάσος. Χρησιμοποιούν τη γλώσσα των κωφαλάλων, δεν κάνουν τον παραμικρό ήχο, αλλά όχι επειδή έχουν κάποιο σωματικό πρόβλημα. Και ο λόγος είναι τρομακτικά απλός: εάν δεν μπορούν να σε ακούσουν, δεν μπορούν να σε κυνηγήσουν. Αλλά ο ήχος έρχεται από ένα μικρό ολέθριο λάθο

Σκηνοθεσία: John Krasinski
Πρωταγωνιστούν:  Emily Blunt, John Krasinski, Noah Jupe

K Cineplex 5(The Mall of Cyprus ) 22.15
K Cineplex 5 (Λευκωσία) 22.15
K Cineplex 5 Λεμεσός)  22.15
K Cineplex 5 (Λάρνακα) 22.15
K Cineplex 4 (Kings Avenue – Πάφος) 22.15
RIO 4  19.45, 22.00

κλείσιμο
 
 

THE HURRICANE HEIST

19/04/2018 - 25/04/2018

Καθώς ένας γιγάντιος τυφώνας πρόκειται να σαρώσει την Αλαμπάμα, μια συμμορία ετοιμάζει μια πολύ καλά σχεδιασμένη ...περισσότερα

Καθώς ένας γιγάντιος τυφώνας πρόκειται να σαρώσει την Αλαμπάμα, μια συμμορία ετοιμάζει μια πολύ καλά σχεδιασμένη ληστεία σε ένα ομοσπονδιακό θησαυροφυλάκιο.

Σκηνοθεσία: Rob Cohen
Πρωταγωνιστούν:  Toby Kebbell, Maggie Grace, Ryan Kwanten

K Cineplex 4 (The Mall of Cyprus ) 22.15
K Cineplex 6 (Λευκωσία)  22.15
K Cineplex 4 Λεμεσός)  22.15
K Cineplex 6(Λάρνακα) 22.15
K Cineplex 5 (Kings Avenue – Πάφος) 22.15
RIO 5  19.45, 22.00

κλείσιμο
 
 

READY PLAYER ONE

19/04/2018 - 25/04/2018

Όταν ο ιδρυτής του πιο επιτυχημένου παιχνιδιού εικονικής πραγματικότητας πεθαίνει, προκαλεί όλους τους παίκτες ...περισσότερα

Όταν ο ιδρυτής του πιο επιτυχημένου παιχνιδιού εικονικής πραγματικότητας πεθαίνει, προκαλεί όλους τους παίκτες να βρουν το καλά κρυμμένο μέσα του «πασχαλινό αβγό» και να κληρονομήσουν την αμύθητη περιουσία του.

Σκηνοθεσία: Steven Spielberg
Πρωταγωνιστούν: Hannah John-Kamen, Olivia Cooke, Tye Sheridan

K Cineplex 3 (The Mall of Cyprus ) 19.45
K Cineplex 3 (Λευκωσία) ) 19.45, 22.30
K Cineplex 3 (Λεμεσός) 19.45
K Cineplex 3 (Λάρνακα) 19.45, 22.30
K Cineplex 2 (Kings Avenue – Πάφος) 19.45, 22.30
RIO 5 22.00

κλείσιμο
 
 

LEO DA VINCI: MISSION MONA LISA

19/04/2018 - 25/04/2018

Ο νεαρός Λεονάρντο, ένα ανήσυχο και ευφυές αγόρι, αναζητά μαζί με τον πιστό του φίλο Λορέντζο και την Τζοκόντα, ...περισσότερα

Ο νεαρός Λεονάρντο, ένα ανήσυχο και ευφυές αγόρι, αναζητά μαζί με τον πιστό του φίλο Λορέντζο και την Τζοκόντα, με την οποία είναι ερωτευμένος, έναν κρυμμένο θησαυρό, τον οποίο διεκδικούν κι ένα τσούρμο αδίστακτοι πειρατές.

Ο απαράβατος κανόνας των κινουμένων σχεδίων, ο χαρωπός συνδυασμός περιπέτειας και κωμωδίας, ακολουθείται με κέφι και ευπρέπεια, χωρίς όμως την παραμικρή πρωτοτυπία, από ένα ιταλικό animation αυστηρά για ανήλικους θεατές.

Σκηνοθεσία: Sergio Manfio

K Cineplex 3 (The Mall of Cyprus ) 17.15 σ/κ επίσης 11.15, 13.15, 15.15
K Cineplex 3 (Λευκωσία)  17.15 σ/κ επίσης 15.15
K Cineplex 3 Λεμεσός)  17.15 σ/κ επίσης 11.15, 13.15, 15.15
K Cineplex 3 (Λάρνακα) 17.15 σ/κ επίσης 15.15
K Cineplex 2 (Kings Avenue – Πάφος) 17.15 σ/κ επίσης  11.15, 13.15, 15.15
RIO 4 15.30, 17.30

κλείσιμο
 
 

PETER RABBIT

19/04/2018 - 25/04/2018

Ο λαγός με το όνομα Πίτερ Ράμπιτ ζει κι αναπνέει για την έχθρα που έχει αναπτυχθεί μεταξύ αυτού και του αγρότη ...περισσότερα

Ο λαγός με το όνομα Πίτερ Ράμπιτ ζει κι αναπνέει για την έχθρα που έχει αναπτυχθεί μεταξύ αυτού και του αγρότη κύριου ΜακΓκρέγκορ. Ο τόπος δράσης δεν είναι μονάχα ο λαχανόκηπος του ΜακΓκρέγκορ, στον οποίο εισβάλει συνεχώς ο Πίτερ, αλλά και το γειτονικό σπίτι, όπου κατοικεί η καλόκαρδη και φιλόζωη Μπία, για τη στοργή της οποίας μονομαχούνε.

Σκηνοθεσία: Will Gluck
Πρωταγωνιστούν: Daisy Ridley, Elizabeth Debicki, Margot Robbie

(GR)
K Cineplex 2 (The Mall of Cyprus ) 17.30, σ/κ επίσης 11.00, 13.15, 15.30
K Cineplex 2 (Λευκωσία)   17.30 σ/κ επίσης 15.30
K Cineplex 2 (Λεμεσός)   17.30 σ/κ επίσης 11.00, 13.15, 15.30
K Cineplex 2 (Λάρνακα) 17.30 σ/κ επίσης 15.30
K Cineplex 1  (Kings Avenue – Πάφος) 17.30, σ/κ επίσης 11.00, 13.15, 15.30
RIO 3 μόνο σ/κ 15.30, 17.30

(EN)
K Cineplex 5 (The Mall of Cyprus ) 17.30 σ/κ επίσης 11.00, 13.15, 15.30
K Cineplex 6 (Λευκωσία)  17.30 σ/κ επίσης 15.30
K Cineplex 5 Λεμεσός)  ) 17.30 σ/κ επίσης11.00, 13.15, 15.30
K Cineplex 6 (Λάρνακα) 17.30 σ/κ επίσης 15.30
K Cineplex 1 (Kings Avenue – Πάφος) 17.30 σ/κ επίσης 11.00, 13.15, 15.30
RIO 5 15.30


κλείσιμο
 
 

SHERLOCK GNOMES

19/04/2018 - 25/04/2018

Ο Ζουμπαίος και η Ιουλιέτα ζητούν τη βοήθεια του διάσημου ντετέκτιβ Σέρλοκ Ζουμπόμς, για την περίεργη υπόθεση ...περισσότερα

Ο Ζουμπαίος και η Ιουλιέτα ζητούν τη βοήθεια του διάσημου ντετέκτιβ Σέρλοκ Ζουμπόμς, για την περίεργη υπόθεση εξαφάνισης άλλων νάνων κήπου.

Σκηνοθεσία:     John Stevenson
Πρωταγωνιστούν:     Emily Blunt, James McAvoy, Johnny Depp

K Cineplex 4 (The Mall of Cyprus ) 17.30 επίσης σ/κ 11.30, 13.30, 15.30
K Cineplex 4 (Λευκωσία)   17.30 σ/κ επίσης 15.30
K Cineplex 4 (Λεμεσός)   17.30 επίσης σ/κ 11.30, 13.30, 15.30
K Cineplex 5 (Λάρνακα) 17.30 σ/κ επίσης 15.30
K Cineplex 4 (Kings Avenue – Πάφος)  17.30 επίσης σ/κ 11.30, 13.30, 15.30
RIO 2 μόνο σ/κ  17.30 , 15.30

κλείσιμο
 
 

RABBIT SCHOOL - GUARDIANS OF THE GOLDEN EGG

19/04/2018 - 25/04/2018

Max, a cheeky city rabbit, winds up in an Easter rabbit school where time seems to have stood still. Thanks to training lessons from mysterious Madame Hermione and with the help of cute rabbit girl Emmi, ...περισσότερα

Max, a cheeky city rabbit, winds up in an Easter rabbit school where time seems to have stood still. Thanks to training lessons from mysterious Madame Hermione and with the help of cute rabbit girl Emmi, he not only learns about the secret techniques of Easter bunnies.

Σκηνοθεσία: Ute von Münchow-Pohl
Πρωταγωνιστούν: Noah Levi, Senta Berger, Friedrich von Thun, Jenny Melina Witez

(GR)
K Cineplex 4 (Λευκωσία)  ) 17.15 σ/κ επίσης 15.15
K Cineplex 4 (Λάρνακα) 17.15 σ/κ επίσης 15.15
K Cineplex 3 (Kings Avenue – Πάφος)11.15, 13.15, 15.15

κλείσιμο
 
 

TOMB RAIDER

19/04/2018 - 25/04/2018

Η Λάρα Κροφτ είναι η ατίθαση κόρη ενός εκκεντρικού εξερευνητή, ο οποίος εξαφανίστηκε, όταν εκείνη ήταν ακόμα στην ...περισσότερα

Η Λάρα Κροφτ είναι η ατίθαση κόρη ενός εκκεντρικού εξερευνητή, ο οποίος εξαφανίστηκε, όταν εκείνη ήταν ακόμα στην εφηβεία. Στα 21 της πια, χωρίς κάποιο ουσιαστικό νόημα ή σκοπό στη ζωή της, η Λάρα περνάει τις μέρες της διασχίζοντας τους δρόμους του Ανατολικού Λονδίνου με το ποδήλατο της, ως ταχυμεταφορέας...

Σκηνοθεσία: Roar Uthaug
Πρωταγωνιστούν: Alicia Vikander, Hannah John-Kamen, Walton Goggins

K Cineplex  5(The Mall of Cyprus ) 19.45
K Cineplex  6 (Λευκωσία)  19.45
K Cineplex  5 (Λεμεσός)  ) 19.45
K Cineplex 6 (Λάρνακα)  19.45
K Cineplex 5 (Kings Avenue – Πάφος) 19.45
RIO 3  17.30, 19.45, 22.10 σ/κ επίσης 15.20

κλείσιμο
 
 

FERDINAND

19/04/2018 - 25/04/2018

Ο Φερδινάνδος είναι ένας γιγαντόσωμος, αλλά καλόκαρδος ταύρος, ο οποίος παρεξηγείται ως ανήμερο θηρίο, συλλαμβάνεται ...περισσότερα

Ο Φερδινάνδος είναι ένας γιγαντόσωμος, αλλά καλόκαρδος ταύρος, ο οποίος παρεξηγείται ως ανήμερο θηρίο, συλλαμβάνεται και αποστέλλεται σε μια ειδική φάρμα, απ’ όπου θα καταλήξει είτε στην αρένα των ταυρομαχιών είτε στον χασάπη.

Σκηνοθεσια: Carlos Saldanha
Πρωταγωνιστούν:  John Cena, Kate McKinnon, Bobby Cannavale

(GR)
RIO 5 μόνο σ/κ 17.30

κλείσιμο
 
 

COCO

19/04/2018 - 25/04/2018

Λόγω μιας παλιάς, «αμαρτωλής» ιστορίας, εδώ και γενιές η οικογένεια του μικρού Μιγκέλ απαγορεύει κάθε ενασχόληση ...περισσότερα

Λόγω μιας παλιάς, «αμαρτωλής» ιστορίας, εδώ και γενιές η οικογένεια του μικρού Μιγκέλ απαγορεύει κάθε ενασχόληση των μελών της με τη μουσική. Εκείνος όμως θέλει να γίνει κιθαρίστας, πάθος το οποίο θα τον οδηγήσει στη Χώρα των Προγόνων και θα τον βάλει σε θανάσιμους μπελάδες.

Σκηνοθεσία: Lee Unkrich, Adrian Molina
Πρωταγωνιστούν :  Anthony Gonzalez, Gael García Bernal, Benjamin Bratt

(GR)
RIO 6 μόνο σ/κ 15.10

κλείσιμο
 

«ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΗΣΗ» - Ι. ΜΑΧΑΙΡΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΓΚΑΛΕΡΙ OPUS 29

16/04/2018 - 28/04/2018

Η Γκαλερί Opus 39 παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση «Ονειροπόληση»  του Ιωάννη Μαχαιριώτη.Στην 5η ατομική του ...περισσότερα

Η Γκαλερί Opus 39 παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση «Ονειροπόληση»  του Ιωάννη Μαχαιριώτη.

Στην 5η ατομική του έκθεση ο Ιωάννης παρουσιάζει μια κατάσταση «Ονειροπόληση» σε διάφορες μορφές στους πίνακες του που αποτελούνται από πορτραίτα και φιγούρες είτε σε ένα ονειρικό βάθρο ή ένα ακαθόριστο. Ο καλλιτέχνης έχει επηρεασμούς από τους παλιούς μεγάλους ζωγράφους με αναμφισβήτητα αυστηρό ρεαλισμό και αυτή η τεχνική μαζί με τα απαλά χρώματα που χρησιμοποιεί στους καμβάδες καθρεφτίζουν αυτή την «Ονειροπόληση» ολοκάθαρα πάνω στους χαρακτήρες του.

Η χρήση του όρου της «Ονειροπόληση» είναι να δείξει πως επιδρά επάνω στον ψυχισμό των ανθρώπων για να αναβιώνουν μνήμες, να ανακαλούν ρομαντικές ή δυσάρεστες στιγμές ή και να κάνουν σχέδια για το μέλλον. Σοβαρές αποφάσεις και μεγάλες ιδέες μπορούν να αναδυθούν από αυτή την νοερή κατάσταση και να παράγουν απίστευτα αποτελέσματα.

Info
Εγκαίνια Δευτέρα 16 Απριλίου 2017
Γκαλερί Opus 39
Opus 39
Κίμωνος 21, Στρόβολος
Ώρες λειτουργίας Δευ. 17.00-20.00 Τρ.-Παρ. 10.30-12.30 & 17.00-20.00
Σάβ. 10:30 - 12.30
Διάρκεια έκθεσης μέχρι 28 Απριλίου 2018

κλείσιμο
 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ: IN A MOMENT ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡ. ΚΥΠΡΟΥ

16/04/2018 - 30/09/2018

Ο κόσμος μας όλος «In a moment» Η φωτογραφική έκθεση του Κυριάκου Χριστοδουλίδη αποτυπώνει με ευαισθησία τις καλύτερες ...περισσότερα

Ο κόσμος μας όλος «In a moment»

Η φωτογραφική έκθεση του Κυριάκου Χριστοδουλίδη αποτυπώνει με ευαισθησία τις καλύτερες στιγμές του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου

Οι εκδηλώσεις μιας ολόκληρης χρονιάς, ένας φωτογράφος, 27 ενσταντέ, άπειρα συναισθήματα, μια έκθεση.

Στις 16 Απριλίου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, φιλοξενεί μια έκθεση όπου πρωταγωνιστές είναι τα χαμόγελα, η συγκίνηση, ο ενθουσιασμός, η χαρά… όλα τα συναισθήματα που ο πολιτισμός διεγείρει, δημιουργεί και η φωτογραφική κάμερα μπορεί να αποτυπώσει.

Μια έκθεση με τις καλύτερες στιγμές του ΠΙΤΚ, μέσα από τη φωτογραφική ματιά του Κυριάκου Χριστοδουλίδη. Φωτογραφίες γεμάτες συναισθήματα!

Με ποια κριτήρια χαρακτηρίζουμε μια φωτογραφία; Πώς κρίνουμε αν ένα πορτραίτο είναι σωστό ή λάθος; «Προσωπικά πιστεύω ότι στην τέχνη δεν υπάρχει σωστό και λάθος” διευκρινίζει ο Κυριάκος Χριστοδουλίδης. “Υπάρχει διαφορετική προσέγγιση και αισθητική. Δεν ανήκω στην κατηγορία των δημιουργών που πιστεύουν πως η φωτογραφία οφείλει να ακολουθεί κανόνες. Για μένα μια ωραία φωτογραφία είναι αυτή που αποτύπωσε το συναίσθημα της στιγμής».

Δημιουργώντας τη δική του ταυτότητα, ο Κυριάκος Χριστοδουλίδης κατά τη διάρκεια της συνεργασίας του με το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τραπέζης Κύπρου, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τις εκθέσεις, τις ξεναγήσεις αλλά και τους εμψυχωτές να εμπνέουν μικρά παιδιά μέσα από τέχνες και τεχνικές. «Αιχμαλωτίζοντας» αντιδράσεις και αποτυπώνοντας σε ψηφιακή μορφή τα συναισθήματα των ανθρώπων αυτών, είχε την ευκαιρία να δώσει σε στιγμές, τη θέση που τους αξίζει στις αναμνήσεις μας.

Με τη δική του ταυτότητα, ύφος και στυλ, έγινε κομμάτι του κάθε επισκέπτη, συνδέθηκε μαζί του και αποτύπωσε τα πιο ειλικρινή, δυνατά και ουσιαστικά συναισθήματα.

« Ο φωτογράφος επιχειρεί να σκιαγραφήσει το νοερό πρόσωπο του αθέατου, του απόλυτου και του συγκινησιακού, πρισματικές όψεις των παραστάσεων και της τέχνης και δημιουργίας που ακτινοβολεί στις εκδηλώσεις πίσω από παραστατικές μορφές και καλλιτεχνικές υπάρξεις, ερμηνευτές και κοινό και παρατηρητές, καλλιτεχνικά τοπία και μικρές αθώες στιγμές που διαπερνούν το προφανές, γλιστρούν πίσω από τα μετωπικά πορτραίτα, πέρα από τις ευρυγώνιες λήψεις και τα νυχτερινά τοπία και αγγίζουν την ευαισθησία και ευσυνειδησία της ανθρώπινης φύσης».

Info
Δευτέρα 16 Απριλίου- Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018
Πολιτιστικό Ιδρυμα Τραπέζης Κύπρου
Φανερωμένης 86-90
Ώρες λειτουργίας: Δευ.- Κυρ.  10.00-19.00
Πληροφορίες 22128157
Είσοδος ελεύθερη

κλείσιμο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΤΖΕΝΤΑΣ

 

Χ. ΘΗΒΑΙΟΣ ΣΤΟ SAVINO

10/05/2018 - 10/05/2018

 

Χ. ΘΗΒΑΙΟΣ ΣΤΟ RAVENS

12/05/2018 - 12/05/2018

 

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΣΤΟ PAVILION

04/05/2018 - 04/05/2018

ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ
ΕΙΝΑΙ ΟΙ WIZERS
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ WIZERS
Latest WIZS

WHERE IS EVERYBODY?

ACTIVE USERS

Michelina P

LAB

just check in

Michelina P,

ONIRO BY THE SEA

just check in

Demetris L,

Demetris L
Marios T

ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ 78-80

just check in

Marios T,

GYM (THE)

just check in

Marios T,

Marios T
Michelina P

FRANKIE'S SOCIAL

just check in

Michelina P,

MOONDOG'S

just check in

Marios T,

Marios T
Valentina C

ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΥΜΕΝΑ

just check in

Valentina C,

TGI FRIDAYS

just check in

Marios T,

Marios T
Michelina P

PRALINA ΕXPERIENCE

just check in

Michelina P,

ΑΔΕΡΦΙΑ (ΤΑ)

just check in

Αντώνης Κ,

Αντώνης Κ
Marios T

LUSH

just check in

Marios T,

PRALINA

just check in

Michelina P,

Michelina P
Myroulla S

«Φούστα Μπλούζα» στο Pantheon

just check in

Myroulla S,

PRALINA

just check in

Michelina P,

Michelina P
Myroulla S

«Φούστα Μπλούζα» στο Pantheon

just check in

Myroulla S,

«Φούστα Μπλούζα» στο Pantheon

just check in

Myroulla S,

Myroulla S
Argyris E
Τα πιο ποιοτικά προϊόντα

ELIA BIO DELICATESSEN

Τα πιο ποιοτικά προϊόντα

Argyris E,

GLORIA JEAN'S

just check in

Marios T,

Marios T
Michelina P

ΕΨΙΛΟΝ

just check in

Michelina P,

VASSOS

just check in

Demetris L,

Demetris L
ΕΡΩΤΗΣΗ, ΑΠΟΡΙΑ, ΠΡΟΤΑΣΗ
Talk of the Town

TALK OF THE TOWN

Chrystalla Y

Chrystalla είπε...

θέα τη θάλασσα της Λεμεσού

Andreas D

Andreas είπε...

οφτό

Stavros S

Stavros είπε...

Pralina

Stavros S

Stavros είπε...

Pralina

Doros D

Doros είπε...

Γεια σας! Εξαιρετικό το app σας! Πώς μπορώ να σας στέλλω events;

answer 2
Christopher B

Christopher είπε...

CCC Presents: The NecroComicCon - https://www.facebook.com/events/1894750090852126 Join Us : )

Tzortzis Y

Tzortzis είπε...

WINE BARS NICOSIA

answer 1
Souzi H

Souzi είπε...

i want to delete the account

answer 1
Stella B

Stella είπε...

Beer

answer 1
Constantinos T

Constantinos είπε...

Rock bar, pub me kalo fagito sti lefkwsia? :]

answer 2