ΔΥΟ ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΠΙΑΝΙΣΤΡΙΕΣ - ΕΝΑΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΣΤΟ ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ 20

13/02/2018 - 13/02/2018

Μια μοναδική και σπάνια πιανιστική εμπειρία περιμένει το κοινό στο Τεχνόπολις 20 στην Πάφο.  Μια ιδιαίτερη εκδήλωση όπου ακούγονται σε πρώτη δημόσια εκτέλεση όχι λιγότερα από 19 κομμάτια για πιάνο, σε ένα και μόνο κονσέρτο.  Τα πλείστα έργα είναι λαϊκού, ρομαντικού, κλασικού στυλ.

Οι δυο διάσημες πιανίστριες Tatiana Stupak και Natalia Lezedova έχουν αποφασίσει να παίξουν ένα σημαντικό αριθμό έργων του συνθέτη με έδρα τη Λεμεσό: David Pentecost. Κάποιες από τις συνθέσεις του συνθέτη έχουν ήδη ακουστεί σε κονσέρτα που δόθηκαν στη Λεμεσό, Πάφο και Λευκωσία από τον περασμένο Μάιο και είχαν καταχειροκροτηθεί από το ενθουσιασμένο ακροατήριο.

Ο David Pentecost ξεκίνησε να παίζει πιάνο σε ηλικία πέντε χρόνων, αλλά δεν αναδείχθηκε σε ταλέντο παρά μόνο πενήντα χρόνια αργότερα. Έχει γράψει τη μουσική του τα τελευταία 20 χρόνια, όμως δεν θεωρείται μοντέρνα μουσική. Ούτε ένα από τα μουσικά του κομμάτια δεν θεωρείται ότι έχει μινιμαλιστικό στυλ. Δεν του αρέσει η ατονική μουσική και προτιμά να γράφει κυρίως μουσικά κομμάτια που προσομοιάζουν με εκείνα των ρομαντικών συνθετών του 19ου αιώνα, όπως και νεώτερων συνθετών σαν τον Χάυντν και τον Μπαχ. Για παράδειγμα, έχει γράψει πέντε νυκτωδίες. Εάν σάς αρέσουν οι νυκτωδίες του Σοπέν, θα απολαύσετε και τη μουσική του Pentecost. Αυτό το κονσέρτο περιλαμβάνει διάφορες μουσικές συνθέσεις, αλλά έχουν σχεδόν όλες ένα κοινό στοιχείο: είναι αρμονικές, οι δε πλείστες είναι ευχάριστες, ακόμη και υπέροχα μελωδικές.  

Η Tatiana Stupak ξεκίνησε να μαθαίνει πιάνο στην ηλικία των πέντε χρόνων, φοιτώντας στην Ειδική Σχολή του Κρατικού Ωδείου του Rimsky-Korsakov στην Αγία Πετρούπολη. Στην συνέχεια για άλλα πέντε χρόνια συνέχισε τη φοίτησή της αποκλειστικά στο Ωδείο. Κέρδισε σε διεθνή διαγωνισμό Μπαχ και σε διεθνή διαγωνισμό οργάνου στη Ρωσία. Έδωσε παραστάσεις στην Αυστρία, Γερμανία αλλά και Ρωσία. Η Tatiana έχει τώρα έδρα της την Κύπρο, όπου και είναι πασίγνωστη, εφόσον έχει δώσει αρκετές παραστάσεις τα λίγα τελευταία χρόνια, στη Λεμεσό στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, στην Πάφο και στη Λευκωσία, τόσο ως πιανίστρια σόλο όσο και ως συνοδεύουσα άλλους μουσικούς. Δίνει κονσέρτα για φιλανθρωπικούς σκοπούς, υπέρ των παιδιών και της εκκλησίας και φέρνει διάσημους μουσικούς από τη Ρωσία, όπως για παράδειγμα από το Θέατρο Μπολσόι. Άνοιξε το δικό της ιδιωτικό εκπαιδευτικό κέντρο μουσικής το 2017 για πιάνο και άλλα όργανα, αλλά και για διδασκαλία άλλων μαθημάτων μουσικής. Οι διδάσκοντες είναι βραβευμένοι επαγγελματίες.

Η Natalia Lezedova είναι απόφοιτος της Σχολής Μουσικής του Κρατικού Πανεπιστημίου Παιδαγωγικών Σπουδών της Ρωσίας, είναι δε κάτοχος μεταπτυχιακού στη «Μουσική Τέχνη» (2012). Παρακολούθησε ανώτατου επιπέδου εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάρτισης στο Κρατικό Ωδείο του Rimsky-Korsakov στην Αγία Πετρούπολη (2013). Πρόσθετα, έχει βραβευτεί σε πέντε διεθνείς διαγωνισμούς, ανάμεσα στους οποίους: δυο πρώτα βραβεία ως καλλιτέχνιδα σολίστ (Αγία Πετρούπολη και Μόσχα 2012), νικήτρια του διαγωνισμού μουσικού φεστιβάλ Grand-Prix “Severnaya Venetsia” (2012) και πρώτο βραβείο ως «πρώτο βιολί» (Μουσικό Διαγωνισμό στις Τέχνες του Θεάματος, στην Αγία Πετρούπολη 2013). Τα τελευταία χρόνια έχει διοργανώσει πολλά κονσέρτα στην Κύπρο, τα πλείστα εκ των οποίων για φιλανθρωπικούς σκοπούς και συνεργάζεται με μουσικούς από τη Ρωσία, Κύπρο Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και ΗΒ.

Μουσικό Πρόγραμμα:
Op.1 Lullaby-Mazurka, Op.2 Θλιβερή και Οργισμένη Μελωδία, Op.11 Πρελούδιο, Op.4 Φαντασία, Op.7 Βαλς, Op.8 Τραγούδι χωρίς Λόγια, Op.6 Ονειροπόλημα, Op.9 Πρελούδιο: Μπαχ BWV855/Siloti/Pentecost, Op.10 A Chloris: Reynaldo Hahn, για πιάνο σόλο από τον David, Op.14 Zueignung: R. Strauss, για πιάνο σόλο από τον David, Op.12 Σπουδή, Op.13 Νυκτωδία, Op.16 Θέμα & Παραλλαγές, Op.17 Σπουδή, Op.18 Νυκτωδία, Op.19 Νυκτωδία, Op.21 Πρελούδιο, Op.22 Φαντασία,  Op.23 Πρελούδιο, Op.24 Νυκτωδία, Op.25 Νυκτωδία.

Info
Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018
Τεχνόπολις 20, 20.00
Λ. Νικολάου Νικολαΐδη 18 Πάφος
Εισιτήριο €10
Πληροφορίες 70002420

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΤΖΕΝΤΑΣ

 

AQUAMAN

20/12/2018 - 26/12/2018

 

SPIDER-MAN: INTO THE SPIDER-VERSE

20/12/2018 - 26/12/2018

 

MORTAL ENGINES

20/12/2018 - 26/12/2018

 

ROBIN HOOD

20/12/2018 - 26/12/2018

ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ
ΕΙΝΑΙ ΟΙ WIZERS
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ WIZERS
Latest WIZS

WHERE IS EVERYBODY?

ACTIVE USERS

George K

SERIAL GRILLER

just check in

George K,

TGI FRIDAYS

just check in

Constantinos I,

Constantinos I
Demetris L

SEXY FISH

just check in

Demetris L,

CAFFÉ NERO

just check in

Michelina P,

Michelina P
Andreas O

Mortal Engines

just check in

Andreas O,

LA CANTINE

just check in

Afrodite D,

Afrodite D
Demetris L
Άλλαξε και προσαρμοστηκε

JAMIE'S ITALIAN

Άλλαξε και προσαρμοστηκε

Demetris L,

SOHO WINE & BEER

just check in

Andreas N,

Andreas N
Marios T

RED SHEEP

just check in

Marios T,

ZONKEY

just check in

Afrodite D,

Afrodite D
Soteris C

ΛΙΜΙΣΗΣ

just check in

Soteris C,

LIMONCELLO DELI-BAR

just check in

Nakis A,

Nakis A
Apollonia A

KOUKOUVAYA

just check in

Apollonia A,

CAFE AMERICAIN

just check in

Demetris L,

Demetris L
Afrodite D

NOTES AND SPIRITS

just check in

Afrodite D,

ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ «ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ»

just check in

Stavri F,

Stavri F
Allal B

STARBUCKS

just check in

Allal B,

STARBUCKS

just check in

Marios T,

Marios T
Stavri F

NOM

just check in

Stavri F,

NOM

just check in

Giorgos V,

Giorgos V
ΕΡΩΤΗΣΗ, ΑΠΟΡΙΑ, ΠΡΟΤΑΣΗ
Talk of the Town

TALK OF THE TOWN

Nansia P

Nansia είπε...

Διορθωση για τις παραστάσεις του "θέατρο ενα".Αρχισε ήδη απο 8/12 και συνεχίζεται μεχρι Ιανουάριο

answer 2
Γεωργία Π

Γεωργία είπε...

Πισίνες στη Λεμεσό;

Thanos F

Thanos είπε...

brunch Nicosia area

answer 1
Maria M

Maria είπε...

psarou stin pafo gia exeretiko psari

Rita K

Rita είπε...

Sarah fenwick jazz

answer 1
Lucy B

Lucy είπε...

NICOSIA TAVERNES

answer 1
Chrystalla Y

Chrystalla είπε...

θέα τη θάλασσα της Λεμεσού

Andreas D

Andreas είπε...

οφτό

Stavros S

Stavros είπε...

Pralina

Stavros S

Stavros είπε...

Pralina

Check-Ins

ΔΗΜΟΦΙΛΗ CHECK INS ΤΟΥ ΜΗΝΑ

SPP Media

BUILT BY BDIGITAL | ADA CMS | POWERED BY WEBSTUDIO