ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10 ιδέες που θα απογειώσουν το Σαββατοκύριακο σας

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Ένα ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο βρίσκεται προ των πυλών και το Wiz σας προτείνει δέκα ιδέες για να το διασκεδάσετε στο έπακρον! 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Μπίγαλης Πωλίνα Μαντώ και Βόσσου στο Red

Το πιο feelgood Live Happening των καιρών μας, που έχει σπάσει ταμεία σε Ελλάδα και Κύπρο, έρχεται στη Λευκωσία !…και Μαντώ και Μπίγαλης και Πωλίνα και Σοφία Βόσσου!

Τα 4 κορυφαία ονόματα της ποπ σκηνής των 80s και 90s στην Ελλάδα, έρχονται στην καρδια της Λευκωσίας, για μια μοναδική εορταστική παράσταση την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, στη Μουσική Σκηνή RED για να μας απογειώσουν με τις αμέτρητες επιτυχίες τους, λατρεμένα ανεπανάληπτα τραγούδια παιδικών, εφηβικών, φοιτητικών χρόνων και χορευτική PARTY διάθεση μέχρι το πρωί!

Info
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Mουσική Σκηνή Red, 21.00
Λευκωσία
Εισιτήρια €20
Ελάχιστη κατανάλωση μία φιάλη ανά 5 άτομα ή αντίστοιχη αναλογία σε άτομα και ποτά.
Προπώληση Ticketmaster.cy & acs courier (77777040)
Πληροφορίες 99059257

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου στο Olio 

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου επιστρέφει δυναμικά στη νυχτερινή ζωή της Κύπρου και τραγουδά στη Λευκωσία, σε έναν υπέροχο μάλιστα χώρο!

Πιο συγκεκριμένα, το Οlio Lounge Bar & Restaurant στην καρδιά της Λευκωσίας, συνδυάζοντας ποτό, φαγητό και διασκέδαση, ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον δημπφιλή Κύπριο καλλιτέχνη, ο οποίος θα ανεβάσει τη διάθεσή μας στα ύψη!

Ιnfo
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Olio, 21.00
Λευκωσία
Κρατήσεις 99997700

Sistema Cyprus στο Δημ. Θέατρο Στροβόλου

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, το Mélange Musical έρχεται να σας ταξιδέψει με μία ανάμειξη μελωδιών στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στις 7:00 μ.μ. Το Sistema Cyprus σε συνεργασία με τον οργανισμό Murathènes από τη Γαλλία θα παρουσιάσει στη σκηνή πέραν των 100 μουσικών, συμπεριλαμβανομένων μαθητών του Sistema Cyprus από Λευκωσία και Λάρνακα, καθώς και νέων από την περιοχή Cantal στην Γαλλία, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Santiago Ossa Alzate.

Οι ορχήστρες θα παρουσιάσουν ένα πολυπολιτισμικό πρόγραμμα, με συνθέσεις από Κύπρο, Γαλλία, Ρωσία, Κούβα, Τσεχία και Πορτογαλία.

Σας προσκαλούμε λοιπόν στη συναυλία Mélange Musical, για να ταξιδέψετε μαζί μας σε αυτή την ‘ανάμειξη’ χαμόγελων, μουσικής και αρμονικότητας.

Η είσοδος για την συναυλία θα ανέρχεται στα 6 ευρώ και οι θεατές θα μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους ηλεκτρονικά από την SoldOut Tickets: tinyurl.com/melangemusicalsistema και από όλα τα καταστήματα Stephanis.

Info
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, 19.00
Λευκωσία
Εισιτήρια: SoldOut Tickets

ΘΕΑΤΡΟ 

«Μικρά συζυγικά εγκλήματα» στο Θέατρο Διόνυσος

Ο Ζιλ, διάσημος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων και η γυναικά του Λίζα, επιστρέφουν στο σπίτι τους από́ το νοσοκομείο όπου ο Ζιλ βρισκόταν για 15 μέρες, μετά από́ ένα ατύχημα που τον τραυμάτισε στο κεφάλι με αποτέλεσμα, να έχει χάσει τη μνήμη του. Η Λίζα προσπαθεί́ να τον βοηθήσει να επανακτήσει την μνήμη του. Ωστόσο, μέσα από́ τον διάλογο τους, αποκαλύπτονται μεγάλες αλήθειες και ψέματα, που ανατρέπουν την πραγματικότητα και των δύο.

Το αριστουργηματικό́ έργο του μεγάλου Σύγχρονου Γάλλου συγγραφέα είναι μια ψυχανάλυση και ανατομία των σύγχρονων σχέσεων. Εκτυλίσσεται επί σκηνής ένα ψυχολογικό́ δράμα διάρκειας 1 ώρας και 20 λεπτών, που αγγίζει ταυτόχρονα τα όρια της μαύρης κωμωδίας που βάζει προβλήματα για δυνατούς λύτες. Πρόκειται για ένα έργο που χρειάζεται όχι μόνο ειλικρίνεια αλλά́ κυρίως τόλμη προς τον ίδιο τον εαυτό́ μας, για να αντέξουμε τα ερωτήματα που μας γεννούνται καθώς η παράσταση εκτυλίσσεται. Μας ωθεί να ψάξουμε ή ακόμα και να αμφισβητήσουμε τα ίδια μας τα κίνητρα σε μια σχέση. Ένα διαλογικό́ ρεσιτάλ με ρυθμό́, ανατροπές και εναλλασσόμενες ατμόσφαιρες που καλεί των θεατή να βυθιστεί στην πλοκή του, μέσα από τον πυκνό́ φιλοσοφημένο λόγο και τα κυνικά-κωμικά πειράγματα (marivaudage).

Info
Παρασκευή 19- Κυριακή 21 Απριλίου 2024
Θέατρο Διόνυσος, 20.30 (Κυρ. 19.00)
Λευκωσία
Εισιτήρια €12/€15
Προπώληση Soldoutticketbox

«Και τώρα οι δυο μας» στο Θέατρο Δέντρο

Ένα από τα συγκλονιστικότερα έργα της σύγχρονης ρωσικής δραματουργίας, το «Και τώρα οι δυο μας» του Αλεξάντερ Γκέλμαν ανεβαίνει στο Θέατρο Δέντρο σε σκηνοθεσία του διακεκριμένου Ελλαδίτη σκηνοθέτη και ηθοποιού Χρήστου Σουγάρη. Ένα έργο σταθερά επίκαιρο αφού πραγματεύεται το καταστροφικό πάθος για ανέλιξη και εξουσία στον εργασιακό χώρο καταδεικνύοντας τις αιτίες που απομακρύνουν τον άνθρωπο από την ηθική του υπόσταση. Το έργο, που έχει παρουσιαστεί σε πολλές χώρες του κόσμου με μεγάλη επιτυχία, φωτογραφίζει την ισοπέδωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας όταν η φιλοδοξία και το συμφέρον επιτρέπουν την εκμετάλλευση…

Ο Γκέλμαν καταγράφει στα έργα του την αλλοτρίωση της ανθρώπινης υπόστασης που μεταβάλλεται διαρκώς μέσα από τις παθογένειες του καπιταλισμού. Στο «Και τώρα οι δύο μας» κάνει σαφές πως ο φιλόδοξος εργάτης, ο διαπλεκόμενος με τα αφεντικά, μοιραία εγκλωβίζεται στους μηχανισμούς τους χωρίς να μπορεί να βγει από 'κει μέσα αλώβητος. Η εξουσία τον χειραγωγεί με την πάγια της τακτική -του υπόσχεται ευκαιρίες για επιτυχία εκμεταλλευόμενη τα προσόντα και τις ικανότητες του προς όφελος και εξυπηρέτησή της, οδηγώντας τον (μας) σε πλήρη ηθική απαξίωση.

Info
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Θέατρο Δέντρο, 22.45 & 24.00
Eνότητας 44Β, Παλλουριώτισσα
Διάρκεια παράστασης: 65 λεπτά
Εισιτήρια €12/ €15
Προπώληση http://tinyurl.com/kaitoraoidyomas 
Καταστήμα Stephanis
Κρατήσεις 99 520835

 Presence (light) από τη Melissa Zanga στο Κτήριον 53

Ένα τελετουργικό performance art, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων στη Λευκωσία του Φεστιβάλ Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών ΑΝΤΙ-ΣΚΗΝΟ

Το γνωστό μας Φεστιβάλ Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών ΑΝΤΙ-ΣΚΗΝΟ κάνει αρχή φέτος από πολύ νωρίς με μία σειρά παράλληλων δράσεων στη νέα του στέγη το Κτήριον 53 στην Παλιά Λευκωσία αρχίζοντας από τον Απρίλιο. Mε μοτό: "Ζήσε το θέατρο της εποχής σου" το φεστιβάλ θεάτρου και παραστατικών τεχνών ΑΝΤΙΣΚΗΝΟ ξεκινά της παράλληλες δράσεις του και μας προσκαλεί να απολαύσουμε καλό θέατρο.

Η Μελισσάνθη Ζάνγκα δημιουργεί ένα τελετουργικό performance art σχεδιασμένο να σας προκαλεί, να προκαλεί, να σας ηρεμεί και να σας εξυπηρετεί. Η ερμηνεύτρια αφήνει τον εαυτό της να γίνει μάρτυρας, ευάλωτη και αληθινή, αυτό είναι το μαγικό της εργαλείο. Μέσα από τη δική της προθυμία να ταξιδέψει βαθιά μέσα της, καθοδηγεί μια εξερεύνηση στο συλλογικό μας υποσυνείδητο. Τι είναι η ευχαρίστηση και πώς ανοίγουμε σε αυτήν; Πιστεύετε στις αρχαίες παραδόσεις της μαγείας και της επικοινωνίας με το πνεύμα; Ποια παλιά θλίψη κουβαλάμε ανεπεξέργαστη και πώς είναι να γιορτάζουμε πραγματικά πλήρως; Μέσω της παρουσίας όλα τα πράγματα έρχονται στο φως.

Info
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Κτήριον 53 - Πυρήνας Πειραματικών Τεχνών Λευκωσίας, Καλλιτεχνείον/ Arts Studio, 20.30
Λεωφόρος Αθήνας 25-27 Χρυσαλινιώτισσα, Λευκωσία)
Εισιτήρια €12
Προπώληση more.com
Πληροφορίες 70001384

Το κενό αυτοπροσώπως» στο Mαρκίδειο

Έργο γραμμένο την εποχή των μνημονίων «Το κενό αυτοπροσώπως» του Άκη Δήμου έχει ως φόντο την οικονομική κρίση και την ελληνική πολιτική ιστορία από τη Δικτατορία, το Πολυτεχνείο, τη Μεταπολίτευση και μετά, μέχρι και την «πρώτη φορά Αριστερά». Η αίσθηση της ματαίωσης -ατομικής και συλλογικής- είναι η αφορμή για τα όσα θα δούμε επί σκηνής στην παράσταση που σκηνοθετεί ξανά για το Θέατρο Δέντρο, ο Γιώργος Μουαΐμης, ένα χρόνο μετά την καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία που σημείωσε η παράσταση «Μαμά».

Ως «μια κωμωδία για την ήττα» προσδιορίζει το έργο ο ίδιος ο συγγραφέας και πως αλλιώς αφού πρόκειται για μια γλυκόπικρη κωμωδία -ένα περίτεχνο σκηνικό παιχνίδι με καταιγιστικούς διαλόγους- που σατιρίζει ήθη και παθογένειες μιας κοινωνίας απαθούς, βολεμένης στον καναπέ…

Τους τέσσερις ήρωες-αντιήρωες του έργου ενσαρκώνουν με περίσσια ερμηνευτική μαεστρία ο Σταύρος Λούρας, η Αννίτα Σαντοριναίου, η Έρικα Μπεγέτη και ο Άγγελος Χατζημιχαήλ. Μαζί τους επί σκηνής η πιανίστρια Κυριακή Ιακωβίδου.

Ιnfo
Κυριακή 21 Απριλίου 2024
Μαρκίδειο Θέατρο, 20.00
Πάφος
Eισιτήρια €12/ €15
Προπώληση Soldout Tickets & Καταστήματα Stephanis
Κρατήσεις 99520835

ΠΑΙΔΙ

«Τα ζώα δεν είναι παιχνίδι, ούτε μπιχλιμπίδι» στο Θέατρο Ένα

Ο Αργύρης ο μικρός, σώνει και καλά κατοικίδιο θέλει για συντροφιά! Πείθει την μαμά και η κωμωδία ξεκινά ! Στο σπίτι έρχεται η ψηλή, η λυγερή ,η καμηλοπάρδαλη η ψηλομύτα η Ανθή, που κουτουλά στην οροφή. Γκρρρ μετά ο Άρης το λιοντάρι, με τα μαλλιά τα περμανάντ που μουγκρίζει δυνατά. Ο γλιστιρίδας παπαγάλος που ασταμάτητα μιλά, να τον χαρίσει θέλει με όλη την χαρά. Να σου και το φίδι που χορεύει και η μαμά καρδιακά παθαίνει. Σειρά παίρνει ο κροκόδειλος ο Νεοκλής, που χωρίς να το σκεφτεί ,του αγοράζει εισιτήριο χωρίς επιστροφή. Μεγάλο όνομα, διάσημο και ξακουστό, ο βάτραχος ο Νίκος ο Γυρίνος, σε συναυλίες τραγουδά ρεμπέτικα άσματα, νησιώτικα ραπ και παραδοσιακά. Στο πάρτυ έρχεται και ο πίθηκος ο Αιμίλιος, που δεν κάθεται λεπτό, τις μπανάνες όλες έχει φάει ,8 ευρώ το κιλό. Μα τα ζώα αυτά ,δεν βρίσκουν την χαρά σε σπίτια που είναι μακριά απ' τα κλαδιά, η ζούγκλα είναι το σπίτι τους , όσο και να τα αγαπάς! Τα πήρε λοιπόν μια αγκαλιά και στης ζούγκλας την καρδιά ,τα άφησε, να έχει το ένα με το άλλο συντροφιά! Και στο σπίτι η μαμά ,έφερε ένα σκυλάκι αδεσποτάκι και πλημμύρισε η καρδιά με χαμόγελα παντοτινά!

Κατάλληλο για παιδία 2-10 ετών.

Info
Σάββατο 20- Κυριακή 21 Απριλίου 2024
Θέατρο Ένα, 11.00
Λευκωσία
Εισιτήρια €12
Προπώληση Ticketmaster και ACS courier

«Ο Γάτος με τις μπότες» στο Κινηματοθέατρο Ιδαλίου

Μη χάσετε αυτή την Κυριακή την παράσταση «Ο Γάτος με τις μπότες» από το θέατρο Piccolo!

Η παράσταση που μάγεψε μικρούς και μεγάλους επιστρέφει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Μια παράσταση για παιδιά βασισμένη στο κλασικό παραμύθι "Ο παπουτσωμένος γάτος", σε μια πρωτότυπη και ευφάνταστη εκδοχή, με μεγάλη κούκλα - γάτο επί σκηνής, πολύ χιούμορ και σημαντικά μηνύματα!

Ο Χαλ, μετά το θάνατο του πατέρα του, χάνει τα πάντα. Τα αδέρφια του τον διώχνουν και του αφήνουν ως μοναδική περιουσία τον γάτο. Ο Χαλ απογοητευμένος, δεν ξέρει τι να κάνει μέχρι που ο γάτος αρχίζει να του μιλάει. Τότε μαζί ξεκινούν ένα ταξίδι όλο περιπέτεια που θα τους αλλάξει τη ζωή.

Μια ιστορία για τη χαρά της ζωής, τη δύναμη της θέλησης, την τόλμη, την πάλη για την επικράτηση του καλού και την νίκη της αλήθειας και της ειλικρίνειας!

Info
Κυριακή 21 Aπριλίου 2024
Κινηματοθέατρο Πανόραμα Ιδαλίου, 11.00
Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, Δάλι
Εισιτήρια €10
Προπώληση Tickethour
Πληροφορίες 94409100

CINEMA

Animal στον κινηματογράφο Πάνθεον

Η αντίσταση μιας γυναίκας στην παγίδα της υπαρξιακής ρουτίνας, στη νέα ταινία της Σοφίας Εξάρχου, με βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στο Λοκάρνο και Χρυσό Αλέξανδρο (και γυναικείου ρόλου επίσης), στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Αυτή είναι η ιστορία της Κάλιας: μιας κοπέλας με νευρώδες, μικροσκοπικό αλλά παντοδύναμο σώμα (η σωματική πίεση και αντοχή στον πυρήνα και των δυο ταινιών), που δουλεύει ως χορεύτρια, όχι εκεί όπου πιθανόν θα ήθελε, αλλά σ’ ένα resort ως ανιματέρ, διασκεδάστρια τουριστών από την Ευρώπη, τα Βαλκάνια, τη Ρωσία, κάθε βράδυ, κάθε βράδυ, σε μια τραγι-κίτς ρουτίνα από την οποία δεν μπορεί να ξεφύγει. Στο ίδιο ξενοδοχείο, κάθε χρόνο, δουλεύουν οι ίδιοι ανιματέρ, όπως κι η Κάλια για «σπιτάκι, φαγάκι, λεφτάκια», με κάποιες νέες προσθήκες. Φέτος μια τέτοια είναι η Εύα, ένα 17χρονο κορίτσι από την Πολωνία, με την αισιοδοξία που ίσως είχε κι η Κάλια όταν ξεκινούσε, έναν αιώνα νωρίτερα. 

Η Κάλια έχει τη ρουτίνα της στο resort, λίγο παιχνίδι με τη μικρή κόρη του Σίμου, πρόβα, ανιμασιόν με τραγούδια και χορογραφίες, άγαρμπο χούφτωμα από χυδαίους θεατές, πιώμα με τους συναδέλφους, λίγο σεξ με τον Σίμο, ύπνος, επαναλάβατε. Αυτή η επανάληψη, οι κύκλοι που ποτέ δεν ανοίγουν, γίνεται το μοτίβο του σεναρίου, που ξετυλίγεται σε μια λούπα έλλειψης επιλογών, προετοιμάζοντας για μια μεγάλη έξοδο. Η Κάλια χαμογελάει, με μάτια γεμάτα θλίψη, διδάσκει βήματα, ανεβάζει με μπρίο τη διάθεση, εξαντλεί και τραυματίζει το κορμί της, πάντα με χαμόγελο, γιατί το σόου της ζωής πρέπει να συνεχιστεί. Ωσπου να μην μπορεί άλλο.

Ελλάδα, Αυστρία, Ρουμανία, Κύπρος, Βουλγαρία, 2023
Παραγωγή: Μαρία Δρανδάκη, Μαρία Κοντογιάννη, Λούκας Βαλέντα Ρίνερ, Λόρα Στέριαν, Στέλιος Καμμίτσης, Βίκυ Μίχα, Ivan Tonev
Σκηνοθεσία | Σενάριο: Σοφία Εξάρχου
Πρωταγωνιστούν: Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Φλομαρία Παπαδάκη, Αχιλλέας Χαρίσκος, Βούντου Γιούργκενς, Χρόνης Μπαρμπαριάν, Ηλίας Χατζηγεωργίου, Δανάη Πετροπουλέα, Kristof
Διάλογοι: Ελληνικοί με Αγγλικούς Υπότιτλους
Διάρκεια: 116 λεπτά