ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εκδρομή, tour, tasting, φαγητό και διαμονή στο οινοποιείο «Οίνου Γη» στο Όμοδος

WIZ TEAM

Τόσο για να δοκιμάσουμε τις νέες ετικέτες του δημοφιλούς οινοποιείου και τα υπέροχα πιάτα στο εστιατόριο Πλαγιά, αλλά και για διαμονή στα κουκλίστικα Οίνου Γη Cottages.

Το Όμοδος είναι ένα από εκείνα τα χωριά του νησιού που συνήθως μπαίνεις στο αυτοκίνητο για να τα επισκεφτείς… χωρίς καμιά ιδιαίτερη αφορμή. Το κάνεις πολύ απλά γιατί γνωρίζεις πως εκεί θα βρεις τα πάντα: από φαγητό και γλυκό, μέχρι παραδοσιακό πρόγευμα, βόλτα στα καταστήματα με σουβενίρ, καφέ ή μπύρα στην πλατεία του χωριού και προσκύνημα σε μια από τις πιο δημοφιλείς εκκλησίες στην Κύπρο, αυτή του Τιμίου Σταυρού.

Στο Όμοδος όμως πας και για το κρασί της περιοχής, μιας και πρόκειται ως γνωστό για το κύριο κρασοχώρι της Κύπρου.

Στην είσοδο του χωριού θα συναντήσεις το οινοποιείου Οίνου Γη, ανάμεσα σε κατάφυτους εντυπωσιακούς αμπελώνες, με τη θέα του χωριού να δεσπόζει στο κάδρο του ορίζοντα.

Πολύ πρόσφατα είχαμε τη χαρά να βρεθούμε εκεί και να ξεναγηθούμε στους χώρους του οινοποιείου από τέσσερις κυρίες οι οποίες αποτελούν βασικότατα μέλη της ομάδας. Η ιδιοκτήτρια Άννα Μαρία Βασιλειάδη, η Δρ Άρτεμις Τουλάκη, επικεφαλής οινολόγος, η Αναστασία Κωνσταντοπούλου, επίσης οινολόγος και η αμπελουργός Μαρία Κρανά, μας έδειξαν έναν προς έναν όλους τους χώρους του οινοποιείου. Ενός σημαντικού θα λέγαμε οινοποιείου, που σήμερα απαριθμεί 14 ετικέτες κρασιών, μία κουμανταρία, μία ζυβανία και ένα ροδόσταγμα -μέχρι και στο υπερσύγχρονο αποστακτήριο μπήκαμε (δείτε εδώ πώς θα κλείσετε ραντεβού για ένα tour).

Αρχικά, μετά το tour, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσαμε τις τέσσερις νέες ετικέτες (Chardonnay 2023 χωρίς βαρέλι, Assyrtiko 2023, Vasilissa 2023 και Pente Litharia Xynisteri 2023), σε ένα ενδιαφέρον wine tasting, ενώ στο πλαίσιο ενός six course set menu στο εστιατόριο Playia απολαύσαμε άλλα πέντε κρασιά και μια ζυβανία (Alba Domina Promara 2023, Geroklima Maratheftiko 2019, Oikade Yiannoudi 2020, Xynisteri Sparkling 2023, Commandaria 2013 και Zivania Aged).

Σε ότι αφορά στο φαγητό, αυτό αποτελείτο από μια σαλάτα με φύλλα σπανάκι, αβοκάντο και κρουτόν από αρκατένο, η οποία συνοδευόταν από μια Πρωμάρα (Οίνου Γη Alba Domina), τα ορεκτικά ήταν ένα ριζότο καλαμάρι και ένα ελληνικό ceviche από φρέσκο λαυράκι, τα κυρίως ήταν ένα αργοψημένο χοιρινό με πουρέ παστινάκι και ένα μοσχαρίσιο φιλέτο, με πατάτα dauphinois, σάλτσα κουμανταρίας και ρόκα με λάδι τρούφας, μαζί με ένα εξαιρετικό Γιαννούδι (Οίνου Γη Oikade). Το γεύμα έκλεισε με mousse μαύρης σοκολάτας με καραμελωμένα φουντούκια και tuile από βανίλια πορτοκάλι, με εξαιρετική κουμανταρία Οίνου Γη. Το εν λόγω γεύμα προσφέρθηκε ειδικά για τη μέρα της επίσκεψής μας (περισσότερα για το εστιατόριο Playia, για το πρόγευμα αλλά και για τα πιάτα που προσφέρονται μπορείτε να βρείτε εδώ).

Μια επίσκεψη ως το Όμοδος μπορεί κάλλιστα να συνδυάζει διαμονή στα Οίνου Γη Cottages, εκεί που η παράδοση συναντά την πολυτέλεια και τη φιλοξενία. Επιλέξτε ανάμεσα στα 15 cottages/δωμάτια/σουίτες και ζήστε μια εμπειρία στο χωριό όπως δεν το έχετε κάνει ποτέ άλλοτε. Στο σάιτ μπορείτε να τα δείτε ένα προς ένα (τα 9 δωμάτια Strata, τον Λεμονανθό, το Ξωπόρτι, τη Λεμονιά, την Ανηφόρα κ.λπ.) και να επιλέξετε τελικά αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες και την ιδιοσυγκρασία σας.

Περισσότερες πληροφορίες: oenouyiwine.com