ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ένα νέο φεστιβάλ γεννιέται στην Κύπρο - Όλα όσα γνωρίζουμε για το Φεστιβάλ Αντάμα

WIZ TEAM

Ένα μουσικοχορευτικό φεστιβάλ με κυπριακή και ελληνική παραδοσιακή μουσική και με διάθεση και αισθητική που παραπέμπει στα γλέντια που στήνονται στα ελληνικά νησιά.

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ, η Άντρεα, ο Γιώργος και ο Κωνσταντίνος, θέλοντας να ενώσουν την παλιά με τη νέα γενιά και ποντάροντας στις παραδοσιακές μουσικές της Κύπρου και της Ελλάδας (θράκικα, ικαριώτικα, καλαματιανά, κυπριακή μουσική κ.λπ), έχουν ως όραμα τη δημιουργία ενός νέου θεσμού στο νησί, ενός γνήσιου μουσικοχορευτικού νησιώτικου γλεντιού.

Έχοντας ως κυριότερα ερεθίσματα τα δικά τους βιώματα και τις αναμνήσεις από μουσικοχορευτικά γλέντια σε ελληνικά νησιά, αλλά και την επαφή γενικά με τη νησιώτικη τοπική παράδοση, θέτουν ως στόχο την εκ νέου γνωριμία μας με τις ρίζες μας, προσκαλώντας συγκροτήματα από την Κύπρο που ειδικά για το φεστιβάλ θα αναλάβουν το μουσικό κομμάτι. Συγκεκριμένα, στο Φεστιβάλ Αντάμα θα παίξει η εξαμελής ορχήστρα «Το κάλεσμα», «Το Μάλυ», αλλά και οι «Νομάδες», ένα εξαμελές σχήμα που θα παρουσιάσει ένα τρίωρο γλέντι.

Μαζί με τις μουσικές εκδηλώσεις, θα διεξάγονται μαθήματα κυπριακών και ελληνικών παραδοσιακών χορών από χοροδιδασκάλους, ενώ στον χώρο του φεστιβάλ θα προσφέρονται και διάφορα κυπριακά φαγητά, για όσους θέλουν να πάρουν μια δυνατή γεύση της παράδοσης και του πολιτισμού της περιοχής. Επιπλέον, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα γίνει και παρουσίαση παραδοσιακών τεχνών, όπως καλαμουργική, κηροπλαστική και χαρακτική.

Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του φεστιβάλ, «η ομάδα Αντάμα έχει ως στόχο τη διάσωση και διατήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομίας της UNESCO. Το Φεστιβάλ Αντάμα είναι ένα νέο πολιτιστικό δρώμενο, ένα μουσικοχορευτικό γλέντι, μια σύνδεση γενεών, όπου ο καθένας θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και να επανασυνδεθεί με τις ρίζες του».

Το πρώτο Φεστιβάλ Αντάμα θα πραγματοποιηθεί στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας, στις 28 Σεπτεμβρίου 2024.