ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Κατερίνα Βρανά στην Λεβέντειο Πινακοθήκη

WIZ TEAM

Στα πλαίσια των εορτασμών για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου και των εκδηλώσεων για την επέτειο των 10 χρόνων λειτουργίας της Λεβεντείου Πινακοθήκης, για τον Μάιο προσεγγίζουμε με ένα ιδιαίτερο τρόπο τη Διάλεξη της Τετάρτης αφού αυτή τη φορά λαμβάνει χώρα μέσα στην εναλλακτική έκθεση «1,2, 3 … ζωγράφισε!». Η κωμικός Κατερίνα Βρανά, με τη χαρακτηριστικά δική της ιδιαίτερη και χιουμοριστική ματιά, θα κάνει μια παρουσίαση με τίτλο «Fitting In» σχετικά με την πρόσβαση στην τέχνη, εξετάζοντας το θέμα τόσο από πολιτισμική πλευρά όσο και από την πλευρά της αναπηρίας. Ποιος έχει πρόσβαση στην τέχνη από τη ματιά του κοινού, αλλά και από την ματιά του καλλιτέχνη;

Η Κατερίνα Βρανά είναι Ελληνίδα stand-up comedian η οποία κάνει παραστάσεις σε όλο τον κόσμο. Το CNN τη συμπεριέλαβε στη λίστα του «Γυναίκες Κωμικοί Που Πρέπει Να Δείτε», ενώ το 2016 κατέκτησε την τρίτη θέση στο διεθνή διαγωνισμό του Laugh Factory «Το Πιο Αστείο Άτομο Στον Κόσμο». Τον Απρίλιο του 2017, ενώ βρισκόταν σε περιοδεία στη Μαλαισία, η Κατερίνα αρρώστησε βαριά, προκαλώντας της πολλές σωματικές βλάβες. Κατάφερε και επέστρεψε στη σκηνή το 2019 με την παράσταση «Staying Alive (Σχεδόν Πέθανα)». Πλέον, μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ παραστάσεων και αποκατάστασης, καθώς αντιμετωπίζει ακόμα προβλήματα με την όραση, την κίνηση και την ομιλία της. Η ακοή και τα μαλλιά της παραμένουν αλώβητα!

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 στις 19:30, στην Αίθουσα Προσωρινών Εκθέσεων της Λεβεντείου Πινακοθήκης. Η διάλεξη θα δοθεί στα ελληνικά. Είσοδος ελεύθερη. Περιορισμένος αριθμός θέσεων / Κρατήσεις απαραίτητες, μέχρι τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2024: rsvp@leventisgallery.org, +357 22668838.