ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Παναγιώτης Χαραλάμπους είναι ο νέος executive chef στο Four Seasons

WIZ TEAM

Μια σημαντική είδηση, αν σκεφτεί κανείς ότι στο δημοφιλές ξενοδοχείο της Λεμεσού βρίσκονται τρία από τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια της Κύπρου, τα οποία μάλιστα φιγουράρουν στην πρώτη εικοσάδα.

Στα WiZ 50 Best Restaurants 2023, στις πολύ ψηλές πρώτες θέσεις, συναντούμε τα τρία πολύ καλά εστιατόρια του Four Seasons, «Serra by Ettore Botrini», «M Fusion» και φυσικά το «Seasons Oriental» που ήταν δεύτερο στην 50άδα. Αυτό από μόνο του αποδεικνύει πόσο καλή και σοβαρή είναι η δουλειά που γίνεται στο ξενοδοχείο, διαχρονικά.

Οπότε η είδηση ότι το Four Seasons έχει πλέον νέο executive chef έχει σίγουρα μεγάλη βαρύτητα, ειδικά μάλιστα όταν ο προκάτοχός του ήταν ο Πανίκος Χατζηττοφής -ο οποίος να πούμε πως παραμένει στον Όμιλο Muskita, ως Group Executive Chef των ξενοδοχείων Four Seasons και Amathus.

Νέος executive chef λοιπόν είναι ο Παναγιώτης Χαραλάμπους, ένας καταξιωμένος επαγγελματίας στον κλάδο της εστίασης, κάτοχος διπλώματος MCS στο hospitality management και με εμπειρία μεγαλύτερη των τριών δεκαετιών. Η εμπειρία και οι γνώσεις του τον οδήγησαν στο παρελθόν να υπηρετήσει ως διευθυντής των Εθνικών Ομάδων Μαγειρικής της Κύπρου, ενώ παράλληλα μάς έχει εκπροσωπήσει μας σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς, συμπεριλαμβανομένων των Παγκοσμίων Κυπέλλων και των Ολυμπιακών Αγώνων Μαγειρικής, ως μέλος αλλά και ως αρχηγός της εθνικής ομάδας.

Το γαστρονομικό του ταξίδι ξεκίνησε από το ξενοδοχείο Churchill, το 1992, ενώ το 1993 εντάχθηκε στην ομάδα των Four Seasons. Όλα αυτά τα 31 συνολικά χρόνια ο σεφ ανέλαβε διαφορετικούς ρόλους στη μαγειρική ομάδα στο Four Seasons, ενώ σήμερα κατέχει τη θέση του executive chef.

Η δική του αφοσίωση και το πάθος του για την τέχνη της μαγειρικής συνέβαλαν καθοριστικά στη διατήρηση της φήμης του ξενοδοχείου για γαστρονομία στο πιο ψηλό επίπεδο.