ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το Ριάλτο Ανακοινώνει το Πρόγραμμα Φεβρουαρίου

WIZ TEAM

Με πλούσιο πρόγραμμα υποδέχεται τον δεύτερο μήνα του χρόνου το θέατρο Ριάλτο. 

03/02 ΣΑΒΒΑΤΟ 17:00 (50’)
Orchestra4All3 – Ο Πέτρος και ο Λύκος Ι Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου παρουσιάζει, στο πλαίσιο των Οικογενειακών Συναυλιών της, τη μουσική ιστορία του Σεργκέι Προκόφιεφ Ο Πέτρος και ο Λύκος. Την ιστορία «διηγούνται» τα μουσικά όργανα της ορχήστρας, αντιπροσωπεύοντας τους πρωταγωνιστές της. Ελάτε, λοιπόν, να γνωρίσετε από κοντά τα χαρούμενα και αγέρωχα έγχορδα, το φλάουτο που τιτιβίζει, το όμποε που γλιστρά στο νερό, το κλαρινέτο που πηδά ανάλαφρα στο χορτάρι, το φαγκότο που βαδίζει αργά συνοφρυωμένο, τα απειλητικά κόρνα και τα τύμπανα που εκπυρσοκροτούν!
Αφηγητής: Πέτρος Γιωρκάτζης. Μαέστρος: Φράνσις Νεκτάριος Γκάυ.
Εισίτηρια: €8

07/02 ΤΕΤΑΡΤΗ 20:30 (100’)
Γιάννης Σπανός – Θα σε θυμάμαι

Τα τραγούδια του Γιάννη Σπανού αποτελούν από μόνα τους τη δομή μιας ολοκληρωμένης συναυλίας. Στο αφιέρωμα θα ακουστεί ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου, το οποίο, ξεκινώντας από τα «κλασικά» του κομμάτια, περνάει στα «νεοκυματικά», στα αποσπάσματα από τις τρεις «Ανθολογίες», με το πρώτο μέρος να καταλήγει στις ελαφρολαϊκές του επιτυχίες. Φυσικά, δεν θα λείψουν οι λαϊκές του συνθέσεις με τις επιτυχίες που έκαναν ο Μπιθικώτσης, ο Νταλάρας, η Μοσχολιού, ο Πουλόπουλος, ο Πάριος, η Αλεξίου, ο Κόκοτας και ο Βιολάρης. Τραγουδά η Πένυ Ξενάκη. Συμμετέχουν: Έλενα Γιαννακού, Χρήστος Σιαηλής. Πιάνο / ενορχηστρώσεις: Κωνσταντίνος Ζορπάς με εξαμελή ορχήστρα. Οργάνωση / επιμέλεια: Μιχάλης Πουργουρίδης.
Εισίτηρια:€15/10

11/02 ΚΥΡΙΑΚΗ 19:00 (105’)
Ρεσιτάλ Πιάνου - Μαρτίνος Τιρίμος

Το Θέατρο Ριάλτο παρουσιάζει τον διεθνούς φήμης Κύπριο πιανίστα Μαρτίνο Τιρίμο σε ένα ρεσιτάλ με σημαντικά έργα από το κλασικό ρεπερτόριο. Θα παρουσιαστούν: Μπετόβεν: 7 Ländlerische Tänze WoO11 και Σονάτα για Πιάνο αρ. 32 σε Ντο ελάσσονα, έργο 111. Σούμαν: Φαντασία σε Ντο Μείζονα, έργο 17 και Λιστ: Ουγγρική Ραψωδία αρ.12.
Εισιτήρια: €20 / 15 

15/02 ΠEMΠΤΗ 20:30 (80’)
Στες άκρες των ακρών στην τέλειωσιν του κόσμου - Μιχάλης Χριστοδουλίδης


Συναυλία αφιερωμένη στα ακριτικά τραγούδια και τους μύθους της Κύπρου.
Η κυπριακή διάλεκτος ως ξεχωριστό και ιδιαίτερο κομμάτι στην ελληνική γλώσσα αποτελεί τον κορμό αυτής της «συναυλίας-θέαμα», όπου οι ιστορίες των Ακριτών ζωντανεύουν με τεχνικές θεάτρου σκιών. Σχεδιασμός φιγούρων του θεάτρου σκιών και σκηνοθετική επιμέλεια: Άντης Παρτζίλης. Τραγούδι: Γιάννης Διονυσίου, Κατερίνα Παράσχου, Πάρης Παράσχου.Την επταμελή ορχήστρα διευθύνει ο συνθέτης του έργου Μιχάλης Χριστοδουλίδης. Διοργάνωση: Τομέας Πολιτισμού ΑΚΕΛ.
Εισιτήρια: €15 / 10

21/02 ΤΕΤΑΡΤΗ 20:30 (60’)
Κυπριακή Μουσική Άλλως... Πως

Ένας αλλιώτικος ηχοχρωματικός διάλογος από το Quintus Ensemble και το Κουιντέτο Eγχόρδων ChamberFusion που σκοπό έχει να προσφέρει ένα μουσικό ταξίδι στην κυπριακή παραδοσιακή μουσική, υπό την ενορχηστρωτική επιμέλεια των Νεοκλή Νεοφυτίδη και Βάσου Αργυρίδη. Έργα της πλούσιας μουσικής παράδοσης της Κύπρου, αλλά και σύγχρονες δημιουργίες από Κύπριους συνθέτες, αποτυπώνονται στους πνευστούς και έγχορδους ήχους και τις αισθήσεις του σήμερα. Συμμετέχουν στο τραγούδι με παρεμβάσεις ο Τεύκρος Νεοκλέους και η Άννα Αριστείδου. Ο Κωνσταντίνος Τερλικκάς δημιούργησε το ψηφιακό σκηνικό.
Εισιτήρια: € 15 / 10


24/02 ΣΑΒΒΑΤΟ 20:30 (120’)
Γιάννης Κότσιρας - Παράθυρο στο άπειρο

Ο αγαπημένος ερμηνευτής και η παρέα του, που αποτελείται από εξαιρετικούς μουσικούς, σταθερούς συνεργάτες και φίλους του, ετοίμασαν ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις, παρουσιάζοντας παλιά και αγαπημένα, αλλά και ολοκαίνουρια τραγούδια από τον νέο του κύκλο τραγουδιών Παράθυρο στο Άπειρο. Μία μεγάλη παραγωγή του ιδίου, σε μουσική Μανώλη Ανδρουλιδάκη, πάνω σε στίχους και ποιήματα του Άλκη Αλκαίου και ενορχηστρώσεις του Αλέξανδρου Λιβιτσάνου που θα κυκλοφορήσει τον καινούριο χρόνο. Πλήκτρα/Ενορχηστρώσεις: Άκης Κατσουπάκης. Μπουζούκι: Βαγγέλης Μαχαίρας. Κιθάρες: Κώστας Μιχαλός. Τύμπανα: Hρακλής Παχίδης. Μπάσο: Γιάννης Πλαγιαννάκος. Φωνή/Βιολί: Δήμητρα Μπουλούζου.
Εισιτήρια: €30 / 25 

27-28/02 ΤΡΙΤΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ 20:30 (95’)
Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Όπως κάθε χρόνο, οι βραβευμένες ταινίες του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύουν σε δεκάδες προορισμούς, ανάμεσα στους οποίους και η Λεμεσός, η Λευκωσία, η Λάρνακα και η Πάφος.

Θα προβληθούν οι ταινίες: Φως εκ Φωτός (Νεριτάν Ζιντζιρία), Αερολίν (Κουκιάς Παντελής Αλέξης), Διάβαση (Τσαμάτης Αινείας – Μαυρογιώργη Κατερίνα), Midnight Skin (Μαυρής Μανώλης), Buffer Zone (Σταύρου Σάββας), Παρέλαση (Γιαννόπουλος Μιχάλης), Good Girls Club: A Virginity Odyssey (Τσακαλέας Δημήτρης – Βαρτζιώτη Λήδα), A Piece of Liberty (Καπάκα Αντιγόνη), Αριζόνες (Ηλιόπουλος Γιώργος).

Οι προβολές του κορυφαίου ελληνικού φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους διοργανώνονται από τo Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού, το Θέατρο Ριάλτο και το Φεστιβάλ Δράμας, με τη συνεργασία του Ομίλου Κινηματογράφου Λευκωσίας, της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρνακας, της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Πάφου και της Κινηματογραφικής Λέσχης Λεμεσού.

Είσοδος ελεύθερη (Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων)

 

Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός
E-ticket : www.rialto.com.cy 
ή καλέστε στο τηλέφωνο του θεάτρου στο 77777745
(Δευτέρα – Παρασκευή 10:00- 15:00)