ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το ταβερνάκι του Στάθη είναι ο ορισμός του σπιτικού φαγητού

WIZ TEAM

Σε ένα μικρό ταβερνάκι στον Άγιο Δομέτιο, ο Στάθης και ο Πέτρος προσφέρουν καθημερινά τα πολύ νόστιμα μαγειρευτά φαγητά τους, αλλά και οτιδήποτε μπορεί να ψηθεί στη σχάρα!

Αυτό που χαρακτηρίζει τα πιάτα τους είναι η φρεσκάδα και η νοστιμιά, αλλά και η ποικιλία. Κάθε μέρα αναρτούν στο Facebook τον μαυροπίνακα με τα «πιάτα ημέρας», στον οποίο θα δείτε γραμμένα από μουσακά και φασόλια, μέχρι συκώτι αρνίσιο, κουπέπια, κεφτέδες και από φρέσκια μαρίδα, τσιπούρα, λαζάνια, μακαρόνια του φούρνου, ψητό αρνάκι, κολοκάσι, μπιφτέκια, φακές και ρολό στον φούρνο, μέχρι λουβί με λάχανα, μουσακά, σολομό, καλαμάρι, γαρίδες, μπον φιλέ με σως μανιταριού, κουνουπίδι στον φούρνο, αφέλια με πουργούρι και πολλά άλλα.

Το μενού συμπληρώνουν τα πολύ ποιοτικά κρέατα και αλλαντικά από τους «Αδερφούς Κούντουρου» που ψήνονται στη σχάρα, όπως πανσέτες, σουβλάκι, συκώτι βοδινό, λουκάνικα, παστουρμάς κ.λπ. Ενίοτε μάλιστα τα αλλαντικά μπορεί να έρθουν κατευθείαν και από την Πιτσιλλιά. Τους μεζέδες συμπληρώνουν και κάποια εποχιακά πιάτα όπως τα άγρια μανιτάρια και τα σαλιγκάρια.

Ο χώρος μέσα έχει χωρητικότητα 40 άτομα, ενώ όταν ανοίξει ο καιρός (κάπου κοντά στο Πάσχα) και βγουν… τα τραπεζάκια έξω, θα μπορεί να φιλοξενήσει σίγουρα άλλα 70 άτομα.

Έπειτα από πολλά χρόνια, λοιπόν, σε άλλο εστιατόριο στη Λευκωσία, ο Στάθης Πέτρου μαζί με τον γαμπρό του, Πέτρο Θωμά, αλλά και τις οικογένειές τους που βοηθάνε τόσο στην κουζίνα όσο και στο σερβίρισμα, όπως επίσης και με την πολύ σημαντική βοήθεια της κυρίας Αντιγόνης που μαγειρεύει με μαεστρία, έφτιαξαν ένα ωραίο ταβερνάκι που μέσα σε μόλις δύο χρόνια κατάφερε να εδραιωθεί στην περιοχή.

Το Ταβερνάκι του Στάθη λειτουργεί Δευτέρα με Σάββατο, ενώ διαθέτει επίσης και υπηρεσία delivery.

Info
Τηλ. 22772202
Αριστείδου 4Α, Άγιος Δομέτιος, Λευκωσία
Δ-Σ 11.30-22.00