ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

20 Συν ΜΙΑ Γυναίκες σπάνε τη σιωπή τους στο δημ. θέατρο Στροβόλου

  • 17/07/2022 - 17/07/2022
  • Theatre

Το έργο εμπνεύστηκε μια έμπειρη ομάδα καλλιτεχνών με αφορμή την έκρηξη μαρτυριών που προέκυψε από το κίνημα #MeToo, και τις εκατοντάδες καταγγελίες άσκησης σωματικής, ψυχολογικής, σεξουαλικής και λεκτικής βίας κατά των γυναικών.

Για πρώτη φορά στην Κύπρο, 20 συν Μια γυναίκες από 18 μέχρι 65 χρόνων, επαγγελματίες χορεύτριες, ηθοποιοί και εραστιτέχνες βρίσκουν το θάρρος να εξιστορήσουν τα βιώματά τους επί σκηνής, να ανακτήσουν τη χαμένη αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια τους και να παροτρύνουν κάθε γυναίκα, η οποία υφίσταται έμφυλη βία να ζητήσει βοήθεια. 20 συν Μια γυναίκες θα κάνουν το πρώτο βήμα απεγκλωβισμού τους, θα σπάσουν την «αλυσίδα της σιωπής» για να φτάσουν επιτέλους στη λύτρωσή τους.

Μια παράσταση που μέσα από τη δημιουργική φαντασία, το ρυθμό, την κίνηση και τα συναισθήματα, στοχεύει να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινωνικό σύνολο για την έμφυλη βία και τις συνέπειές της, αλλά και για την υπεράσπιση του δικαιώματος των γυναικών στη ζωή και την ασφάλεια.

Το χορόδραμα «20 συν ΜΙΑ» που σίγουρα θα καθηλώσει τους θεατές, έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κας Αννίτας Δημητρίου, ενώ πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, τη συμβολή της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας στην Οικογένεια, τη στήριξη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, του American Medical Center, του Παττιχείου Δημοτικού Θεάτρου Λεμεσού, της Avaton Communications και του Dream Studio.

Info
Κυριακή 17 Ιουλίου 2022
Δημ. Θέατρο Στροβόλου, 20.00
Στροβολου 100 Λευκωσία
Προπώληση Εισιτηρίων: Tickethour 77777040
Kαταστήματα ACS COURIER.
Πληροφορίες:96650593

Calendar

Prev April Next

FRIDAY 26 APRIL

Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ
Κ