ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
«Επάγγελμα Πόρνη» στο Θέατρο Μασκαρίνι

«Επάγγελμα Πόρνη» στο Θέατρο Μασκαρίνι

  • 27/03/2021 - 28/03/2021
  • Theatre

Το θέατρο ΑντίΛογος επαναφέρει για τέσσερις μόνο παραστάσεις το συγκλονιστικό «Επάγγελμα Πόρνη» βασισμένο στις συναρπαστικές εξομολογήσεις της Λιλής Ζωγράφου, σε δραματουργική επεξεργασία της Αλεξίας Παπαλαζάρου που σκηνοθετεί τους Πόπη Αβραάμ , Χριστίνα Χριστόφια και Δημήτρη Αντωνίου στις αυτοβιογραφικές ιστορίες μιας αντισυμβατικής συγγραφέως, ενός ανθρώπου που αντιμετωπίζει την ελευθερία ως το ύψιστο αγαθό ώστε αποφασίζει να θέσει τέλος στη ζωή της για να απαλλαγεί απ΄την δουλοπρέπεια της πείνας.

Ένα έργο, επίκαιρο όσο ποτέ, με τον λόγο της Ζωγράφου να ακούγεται καθαρά, με όλο το βάθος και την αλήθεια που κουβαλά η κάθε της λέξη. Λέξεις γεμάτες βιώματα, εμπλουτισμένες με δάκρυα, μοναξιά, απογοήτευση, αηδία, φρίκη, φόβο, θυμό, ντροπή, περιφρόνηση αλλά και δύναμη, άποψη και πολιτική θέση. Λόγια μιας γυναίκας αγωνίστριας ενάντια σε κάθε μορφή βίας. Μιας γυναίκας που αντιμετωπίζει την ελευθερία ως το υπέρτατο αγαθό .

«ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Δεν πουλώ ύφος , στυλ, λογοτεχνία. Καταθέτω Γεγονότα και συμπτώματα της εποχής που ζω. Όλα όσα γράφω συνέβησαν. Σε μένα ή σε άλλους…Η ζωή περνά από μέσα μου, με διαποτίζει με την ασκήμια της, με γεμίζει λύσσα με την αδικία της την οργανωμένη, με ταπεινώνει με την ανημποριά μου ν΄ αντιδράσω , να επαναστατήσω αποτελεσματικά, να υπερασπιστώ το μαζικό μας εξευτελισμό (…) Ο άνθρωπος βγαίνει στο σφυρί. Για να μη βρίσκει το Σύστημα καμιά αντίδραση και να μπορέσει αύριο να βγάλει ελεύθερα στο σφυρί και τις πατρίδες…»

Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Αλεξία Παπαλαζάρου
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Σκηνικά / κοστούμια: Θέλμα Κασουλίδου
Σχεδιασμός φωτισμού: Σταύρος Τάρταρης
Επί σκηνής: Πόπη Αβραάμ, Χριστίνα Χριστόφια, Δημήτρης Αντωνίου

Info
Σάββατο 27- Κυριακή 28 Μαρτίου 2021
Θέατρο Μασκαρίνι, 19:00
Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, Αρ. 5, Λατσιά
Κρατήσεις 99251331

*Λόγω του περιορισμένου αριθμού των διαθέσιμων θέσεων, το κοινό παρακαλείται να κάνει εγκαίρως την κράτηση του.
*Λόγω των μέτρων που λαμβάνονται σε σχέση με την πανδημία σας ενημερώνουμε ότι δεν υπάρχει διάλειμμα κατά την διάρκεια της παράστασης.

Calendar

Prev March Next

THURSDAY 28 MARCH

Δ
 
Τ
 
Τ
 
Π
 
Π
Σ
Κ