ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ι. Καποδίστριας - Ρ. Στούρτζα: Τα βουνά και οι θάλασσες που μας χωρίζουν στο Πολιτιστικό Τρ. Κύπρου

  • 15/10/2021 - 16/10/2021
  • Theatre

Συνέχεια στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του, με τη σειρά Στιγμές στο Μουσείο, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου σας προσκαλεί σε ένα ιδιαίτερο θεατρικό αναλόγιο με θέμα τη ρομαντική σχέση μεταξύ του Ιωάννη Καποδίστρια, του πρώτου πολιτικού ηγέτη της σύγχρονης Ελλάδας και της Ρωξάνδρας Στούρτζα, της Ελληνομολδαβής κυρίας επί των τιμών της Αυτοκράτειρας της Ρωσίας, όπως αποτυπώνεται για πρώτη φορά στο βιβλίο της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ελένης Ε. Κούκου «Ιωάννης Καποδίστριας - Ρωξάνδρα Στούρτζα. Μια ανεκπλήρωτη αγάπη. Ιστορική Βιογραφία», από το οποίο αντλεί τη θεματογραφία του το θεατρικό αναλόγιο.

Αντλώντας πληροφορίες από την προαναφερθείσα έρευνα, το θεατρικό έργο το οποίο προκύπτει, με τίτλο «Τα βουνά και οι θάλασσες που μας χωρίζουν» και που από μόνο του διεκδικεί μια διέξοδο στο φως, αποκαλύπτει τη συγκλονιστική αλληλογραφία των δύο πρωταγωνιστών. Τα σκόρπια φύλλα και τα σημειώματα από τα απομνημονεύματα της Ρωξάνδρας, διαδραματίζουν έναν εξέχοντα ρόλο στην πορεία της δημιουργίας του έργου αυτού.

Η συγκλονιστική αλληλογραφία με τα αναρίθμητα γράμματα των δύο Ελλήνων ευγενών, ακολουθεί την πορεία και την εξέλιξη των πολιτικών, διπλωματικών και πολεμικών γεγονότων της εποχής. Μια αλληλογραφία που ξεδιπλώνει τις οδυνηρές πραγματικότητες ενός έρωτα, ο οποίος μέσα από τις περίπλοκες διαδρομές των απαιτήσεων της Αυλής του τσάρου και της σταδιοδρομίας του Καποδίστρια, μένει ανεκπλήρωτος. Ένας έρωτας τόσο σιωπηλός και ταυτόχρονα τόσο ηχηρός.

Συντελεστές
Δραματουργία: Αστέρω Κυπριανού, Αιμίλιος Χαραλαμπίδης
Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χαραλαμπίδης
Ερμηνείες: Αστέρω Κυπριανού & Χάρης Αττώνης
Σκηνικός χώρος: Σωσάννα Τομάζου
Κοστούμια: Ελένη Τζιρκαλλή
Ηχητικό τοπίο: Δημήτρης Ζαχαρίου
Χειριστής ήχου: Βασίλης Γεωργίου

Info
Παρασκευή 15 -Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021
Πολ. Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, 18.30
Φανερωμένης 86-90 Λευκωσία
Εισιτήρια €10
Πληροφορίες 70007520

Calendar

Prev December Next

MONDAY 6 DECEMBER

Δ
 
Τ
 
Τ
Π
Π
Σ
Κ