ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ιστορίες, ωδές και άσματα» στην Καστελιώτισσα

  • 02/06/2022 - 02/06/2022
  • Music

Μια μοναδική μουσική βραδιά γεμάτη ιστορίες νοσταλγικές, και μουσικές ρομαντικές

Πρόκειται για μία μίνι μουσική πράξη με μία τραγουδίστρια και 3 οργανοπαίχτες στη σκηνή, να μας αφηγούνται μια ιστορία για ένα κορίτσι που ζει στην εποχή του "Στα πολύ παλιά χρόνια…" που αμφισβητεί τους κοινωνικούς κανόνες και πάει σε μια περιπέτεια αναζήτησης, παρασύροντάς μας ένα μουσικό ταξίδι με τραγούδια που μιλούν για τη ζωής μέσα από διαφορετικές αποχρώσεις αγάπης.

Αυτή είναι μια ιδιαίτερη συναυλία γιατί θα ακούσεις τις πρωτότυπες μελοποιήσεις της Ράνιας Χρυσοστόμου των ποιημάτων από Κυπρίων ποιητών εν ζωή καθώς και παραδοσιακών ποιημάτων.

Η μουσική δημιουργεί μια νοσταλγική και ρομαντική αλλά ζωηρή ατμόσφαιρα. Το κοινό καλείται να πάει σε μια φανταστική περιπέτεια μαζί με την τραγουδίστρια και τους μουσικούς της παράστασης, καθώς εξετάζουν διαφορετικές μορφές της αγάπης: οικογενειακή αγάπη, αγάπη για τη ζωή, αγάπη που πέρασε…

Δεν είναι η συνηθισμένη συναυλία με νέα τραγούδια. Η μουσική είναι ένα λεπτό μείγμα από πολύχρωμες αρμονίες, τραγουδιστικές μελωδίες, ρυθμούς που προέρχονται από την ελληνική λαϊκή μουσική (καλαματιανό, ζεϊμπέκικο) και λιγότερο συνηθισμένους ρυθμούς (11/8) και αυτοσχεδιασμό. Όλα μαζί συνυφασμένα με ένα ιδιαίτερο τρόπο που αγκαλιάζει τον παλιό ελληνικό και κυπριακό ήχο και επενδύοντας τον με τις κυπριακές ιδιαιτερότητες του σήμερα.

Μουσικοί:
Φλάουτο: Δημήτρης Γιασεμίδης
Φωνή: Μαρία Ανδρέου
Βιμπράφωνο: Άντρια Νικοδήμου
Πιάνο: Στέφανη Σωτηρίου

Θα ακουστούν ποιήματα από:
Τασούλα Μάρκου
Μαρία Κούβαρου
Έλενα Γονατά
Χαράλαμπος Χρυσοστόμου

Σύνθεση μουσικής και επιμέλεια παράστασης
Ράνια Χρυσοστόμου

Info
Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022
Αίθουσα Καστελιώτισσα, 20.30
Αγίου Μάρωνα, Πύλη Πάφου
Παλαιά Λευκωσία
Κρατήσεις 99952696 & eventbrite.co.uk 
Είσοδος Δωρεάν

Calendar

Prev March Next

FRIDAY 29 MARCH

Δ
 
Τ
 
Τ
 
Π
 
Π
Σ
Κ