ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Καημένη Γαλλία» (Μισιέλ εσύ είσαι;) στο Θέατρο Σκάλα

  • 22/12/2021 - 22/12/2021
  • Theatre

Με την εξαιρετική κωμωδία του Jean Cau « Καημένη Γαλλία» ( Μισιέλ εσύ είσαι;) το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» θα ολοκληρώσει τις παραγωγές του για το 2021,και με την οποία θα δώσει Επίσημη Πρεμιέρα την Τέταρτη 1η Δεκεμβρίου και ώρα 8.00μ.μ. στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο ΣΚΑΛΑ.

Μια κωμωδία καταστάσεων που πραγματεύεται την αγάπη και την αποδοχή της διαφορετικότητας – να αποδεχτούμε τον άλλο όπως είναι , να αγαπήσουμε την όμορφη αλλά και την άσχημη πλευρά του. Διότι έτσι τον αγαπάμε πραγματικά.

Περίληψη του έργου

Ο Βίκτωρ Ταμπουρέ μαθαίνει πως η σύζυγός του Μπεατρίς, τον απατά με τον αδελφό του και αμέσως επισκέπτεται το διαμέρισμα του γιου του Μισέλ, στο Παρίσι για να του το ανακοινώσει. Εκεί, μέσα από διάφορες κωμικές καταστάσεις ανακαλύπτει πως ο γιος του είναι ομοφυλόφιλος και συγκατοικεί με τον αγαπημένο του Χοσέ. Ο πατέρας τελεί υπό κατάσταση σοκ, αρνείται να αποδεχθεί τη σεξουαλικότητα του γιου του και, απαίδευτος καθώς είναι, θεωρεί πως κάτι πρέπει να κάνει για να «θεραπεύσει» τον γιο του από αυτό που θεωρεί ο ίδιος ως ασθένεια, την ομοφυλοφιλία. Έτσι, αγοράζει τις υπηρεσίες μίας εκδιδόμενης γυναίκας, με την ελπίδα η επαφή του γιου του μαζί της να τον βοηθήσει να προσαρμοστεί σε αυτό που ο Βίκτωρ ορίζει ως κανονικό. Κάπου εκεί, επιστρέφει η Μπεατρίς και όλη η οικογένεια έρχεται αντιμέτωπη με την καινούρια πραγματικότητα. Πώς θα την χειριστούν; Σε ποια μέτρα θα καταφύγουν; Είναι η αγάπη τους αρκετά δυνατή για να αντέξει τα, όχι και τόσο, νέα δεδομένα;

Η παράσταση αυτή, μέσα από το δρόμο που μόνο η κωμωδία μπορεί χαράξει, έρχεται να δείξει με το δάκτυλο τον ελέφαντα που βρίσκεται, ακόμα, μέσα στο δωμάτιο, προσδοκώντας να δώσει ένα βήμα στο αυτονόητο: το αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπου στην ελευθερία και την αγάπη.

Συντελεστές

Μετάφραση – διασκευή : Χρυστάλλα Καϊάφα
Σκηνοθεσία : Μάριος Θεοχάρους
Σκηνικά κοστούμια : Θέλμα Κασουλίδου
Μουσική : Δημήτρης Σπύρου
Σχεδιασμός Φωτισμού : Miroslav Zdravkov
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί
Σοφοκλής Κασκαούνιας ,Γρηγόρης Πετρή , Τζούλιο Φιλίππο Ντ’ Ερρίκο , Μόνικα Μελέκη , Αθηνά Σάββα

Το έργο είναι κατάλληλο για άτομα άνω των 18 ετών

Ιnfo
Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021
Θέατρο Σκάλα, 20.00
Κυριάκου Μάτση 15 Λάρνακα
Πληροφορίες 24652800,99490102
Προπώληση εισιτηρίων: tickethour.com.cy / ACS Courier

Calendar

Prev March Next

THURSDAY 28 MARCH

Δ
 
Τ
 
Τ
 
Π
 
Π
Σ
Κ