ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
«Κύπριοι Συνθέτες Μελοποιούν Κύπριους Ποιητές» στο Παλλάς

«Κύπριοι Συνθέτες Μελοποιούν Κύπριους Ποιητές» στο Παλλάς

  • 24/10/2021 - 24/10/2021
  • Music

Στη χώρα που με εγέννα...

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Μουσικόραμα αναγνωρίζοντας το έργο των Κυπρίων Συνθέτων και τις ώρες δουλειάς που χρειάζονται οι δημιουργοί για την ολοκλήρωση ενός μουσικού έργου, παρουσιάζει την δουλειά τους εκτιμώντας έτσι το έργο το οποίο επιτελούν.

Ο συμβολισμός της συναυλίας αυτής φέτος είναι εξαιρετικά σημαντικός γιατί επικρατή ο φόβος, η αβεβαιότητα και η παρουσίαση Κυπρίων Συνθέτων με Κύπριους Καλλιτέχνες προσφέρει τα μέγιστα στην κοινωνία και στον Πολιτισμό της Χώρας μας.

Η συναυλία περιλαμβάνει τραγούδια σε ποίηση των Κυπρίων ποιητών Κυριάκου Χαραλαμπίδη, Μιχάλη Πασιαρδή, Τεύκρου Ανθία, Κώστα Μόντη, Βασίλη Μιχαηλίδη, Δημήτρη Λιπέρτη, κ.α. μελοποιημένα από Κύπριους συνθέτες όπως ο Ευαγόρας Καραγιώργης, ο Μιχάλης Χριστοδουλίδης, ο Γιώργος Κοτσώνης, ο Κώστας Κακογιάννης, ο Γιώργος Καλογήρου κ.α.

Περιλαμβάνονται τραγούδια όπως “Δως μου ορισμόν”, “Βούττημαν ήλιου”, “Η απόκρισή μου”, “Ανεράδα”, “Η ξενιτειά του έρωτα”, “Τριανταφυλλένη”, ¨Καλά το λεν για το φεγγάρι¨, κ.α. Κάποια τραγούδια θα ακουστούν για πρώτη φορά στα πλαίσια των συναυλιών αυτών. Παράλληλα θα απαγγέλλονται ποιήματα κυπρίων ποιητών γραμμένα στην κυπριακή διάλεκτο και την κοινή Ελληνική γλώσσα.

Συντελεστές:

Γιώργος Καλογήρου: Κλασσική κιθάρα, φωνή
Αργυρώ Χριστοδούλου: Φωνή
Βερόνικα Αλωνεύτου: Σαντούρι
Εύα Σταύρου: Φλάουτο
Κωνσταντίνα Ξενοφώντος: Φωνή, κρουστά
Χαράλαμπος Παντελή: Λαούτο
Καλλιτεχνική οργάνωση: Αντώνης Κοΐζας

Info
Kυριακή 24 Οκτωβρίου 2021
Ρηγαίνης και Αρσινόης, 19.30
Πύλη Πάφου, Παλαιά Λευκωσία
Πληροφορίες 99430654
Εισιτήρια Tickethour.com.cy,
καταστήματα ACS.

 

Calendar

Prev March Next

THURSDAY 28 MARCH

Δ
 
Τ
 
Τ
 
Π
 
Π
Σ
Κ