ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Μήδεια» του Μποστ στο ανοικτό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Κύπρου

  • 23/07/2022 - 23/07/2022
  • Theatre

Το Θέατρο Αντίλογος προτείνει για το φετινό καλοκαίρι την καυστική κωμωδία του Μποστ ΜΗΔΕΙΑ σε σκηνοθεσία του βραβευμένου σκηνοθέτη Κώστα Σιλβέστρου. Μια φρέσκια πρόταση, που κύριο στόχο έχει μέσα από την σάτιρα να καυτηριάσει τα κακώς κείμενα της εποχής και της πατρίδας μας αλλά και να χαρίσει άφθονο γέλιο, που τόσο πολύ έχουμε όλοι ανάγκη σήμερα.

Όπως ο ίδιος ο Μποστ αναφέρει: «Πρόκειται για ένα έργο που επικρίνει τους επικριτάς, προβληματίζει τους κριτάς και ελευθερώνει τους θεατάς». Μια παράσταση του θεάτρου Αντίλογος, που έχει σαν κύριο στόχο μέσα από την σάτιρα να καυτηριάσει τα κακώς κείμενα της εποχής και της πατρίδας μας και να χαρίσει άφθονο γέλιο, που τόσο πολύ έχουμε όλοι ανάγκη σήμερα.

Η Μήδεια, η Αντιγόνη, ο Ιάσονας, μια ψαρού, μια καλόγρια και ένας αλλιώτικος Χορός, συναντιούνται και μετατρέπουν την τραγική ηρωίδα του Ευριπίδη σε μια -μέχρι δακρύων από τα γέλια- κωμικοτραγική φιγούρα και παράλληλα, με αριστοφανικές μεταφορές και συνεχείς παρερμηνείες, καυτηριάζουν τη νεοελληνική πραγματικότητα.

Ο Μπόστ, ξεκίνησε να γράψει ένα έργο βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη και κατέληξε να μιλάει σε δεκαπεντασύλλαβο για μια γυναίκα στυγνή, κακούργα δολοφόνισσα, που έσφαξε τα παιδιά της επειδή ήτανε κάτι παλιόπαιδα που δεν παίρνανε τα γράμματα και δεν θέλανε να δουλέψουν. Σαν να μην της έφταναν όλα αυτά είχε κι έναν άντρα, τον Ιάσωνα, που την κεράτωνε από πάνω με μία καλόγρια!

Το χιούμορ του Μποστ, που ήθελε «οι θεατές περισσότερο να χαμογελάνε και λιγότερο να χαχανίζουν», δημιούργησε μια μοναδική σάτιρα βασισμένη στις πιο τραγικές ιστορίες της αρχαίας δραματουργίας.

Σκηνοθεσία: Κώστας Σιλβέστρος
Μουσική και μουσική διδασκαλία: Χριστίνα Αργύρη
Χορογραφία: Αλεξία Νικολάου
Σκηνικά: Γιώργος Γιάννου
Κοστούμια: Θέλμα Κασουλίδου
Σχεδιασμός Φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης
Επι σκηνής: Κωνσταντίνος Ανδρονίκου, Βαλεντίνος Κόκκινος, Κλείτος Κωμοδίκης, Χριστίνα Κωνσταντίνου, Βασίλης Παφίτης, Ελένη Σιδερά, Χριστίνα Χριστόφια

Info
Σάββατο 23 Ιουλίου 2022
Ανοικτό Αμφιθέατρο Κεντρικά Πανεπιστημίου Κύπρου, 21.00
Λεωφόρος Καλλιπόλεως 75
Λευκωσία
Εισιτήρια €10/€13
Κρατήσεις 99251331
Προπώληση Soldoutticketbox

Calendar

Prev March Next

THURSDAY 28 MARCH

Δ
 
Τ
 
Τ
 
Π
 
Π
Σ
Κ