«Μικρές Μουσικές Ιστορίες» online Streaming

  • 14/06/2021 - 18/06/2021
  • Music

Ο ΘΟΚ παρουσιάζει στο κοινό την ξεχωριστή σειρά από διαδικτυακές μουσικές ιστορίες και μικρά μιούζικαλ, μέσα από τη σελίδα του, από τις 7 ως τις 28 Ιουνίου 2021, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή. Το κοινό θα έχει δωρεάν πρόσβαση σε αυτά, από την ιστοσελίδα του Οργανισμού www.thoc.org.cy όπου και θα παραμείνουν ως το τέλος του 2021.

Την ερχόμενη εβδομάδα από 14 - 18 Ιουνίου 2021 θα παρουσιαστούν οι Μικρές Μουσικές Ιστορίες:

►Bubble | 14.6.21

Περιγραφή

Lockdown. Καραντίνα. Απομόνωση. Περιορισμός. Χιούμορ. Σκέψεις. Σπίτι. Παράθυρο. Αγκαλιά. Επαφή. Απόσταση.
Πολλές λέξεις που μπήκαν στη ζωή μας, λέξεις που καθορίζουν πια το τώρα και το είναι μας. Πώς ο καθένας μας εκφράζει την ανάγκη του για μια επαφή, μια αγκαλιά, ένα χάδι, μια χειραψία; Πώς κάποιος μπορεί να μη νιώσει ποτέ μόνος σε συνθήκες απομόνωσης; Πώς ο άπλετος χρόνος δημιουργεί συνθήκες για ανακαλύψεις; Πώς διαχειριζόμαστε αυτές τις ακραίες καταστάσεις; Αυτά και άλλα προκύπτουν σε αυτή την ιστορία με μουσική και χειροποίητες φιγούρες. Ο κάθε χαρακτήρας καταθέτει τη δική του οπτική στην καραντίνα
Συντελεστές
Σύλληψη-Μουσική-Στίχοι-Εκτέλεση-Παραγωγή: Λένα Κάσιου
Παίζουν: Λένα Κάσιου, Έκτορας Κουσιάππας

►Ο Ψίκος Μιψίκος ποτέ δεν μένει μόνος | 16.6.21

Περιγραφή

Τι συμβαίνει όταν ο γάτος Ψίκος Μιψίκος μένει μόνος στο σπίτι; Κλαίει; Κοιμάται; Κάνει ζαβολιές; Ή μήπως ταξιδεύει με τα φτερά της φαντασίας του;
Μια μικρή μουσική, κουκλοθεατρική παράσταση για παιδιά, με κεντρικό ήρωα ένα γάτο.
Ο γάτος Ψίκος Μιψίκος ποτέ δεν μένει μόνος, γιατί πάντα καταφέρνει με το τραγούδι του να ταξιδεύει σε κόσμους μαγικούς. Ξαφνικά, όταν τραγουδά, όλα στο δωμάτιό του μεταμορφώνονται, διώχνει μακριά τη μοναξιά και τα αρνητικά συναισθήματα, «πετά ψηλά» και κάνει ό,τι αγαπά.
Μια ευρηματική μουσική παράσταση στον τύπο του table top theatre, με χρήση κούκλας άμεσου χειρισμού, που προτρέπει τα παιδιά να δημιουργήσουν τον δικό τους γάτο και να τον «ταξιδέψουν» όπου αυτά επιθυμούν.
Θα διατεθεί pdf αρχείο και οδηγίες για να μπορέσουν τα παιδιά (ή και οι μεγάλοι) να φτιάξουν τον δικό τους γάτο και να δημιουργήσουν τη δική τους ιστορία.
Συντελεστές
Γενική επιμέλεια-Κατασκευές: Βασιλική Ανδρέου
Στίχοι-σύνθεση τραγουδιών: Κωνσταντίνα Χρίστου
Ενορχήστρωση τραγουδιών-Ηχογράφηση: Στέλιος Γερασίμου
Γενική επιμέλεια κειμένου: Μάριος Στυλιανού
Μοντάζ: Γιάννης Άντωνας
Οπτικογράφηση: Νίκος Μυλωνάς, Αντώνης Χρυσοστόμου
Φωνές: Σάββας Μενοίκου, Μάριος Στυλιανού
Χειρισμός κούκλας και αντικειμένων: Μάριος Στυλιανού, Ιωάννης Χαραλάμπους, Βασιλική Ανδρέου

►Χειρογραφίες (για παιδιά και μεγάλους) | 18.6.21

Περιγραφή

Μια σειρά από μικρές χορογραφίες μόνο για χέρια!
H χορογράφος Ανδρομάχη Δημητριάδου Lindahl μεταμορφώνει τα χέρια της σε μαριονέτες, σε ζωντανούς χαρακτήρες που αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες.
Με τη συνοδεία γνωστών τραγουδιών και μουσικών αποσπασμάτων από τον κινηματογράφο, το μιούζικαλ και την κλασική μουσική, και με διάθεση άλλοτε παιχνιδιάρικη και άλλοτε λυρική, τα χέρια πρωταγωνιστούν σε πρωτότυπες μίνι αφηγήσεις.
Σκηνικός χώρος είναι η οθόνη της τηλεόρασης ή του υπολογιστή, που μεταμορφώνεται σε μαγικό κόσμο χρωμάτων, ήχων και χορού με τη βοήθεια της ζωγραφικής ή του video art και με τη συμμετοχή του εικαστικού Χριστόφορου Λάρκου.
Η πρώτη παρουσίαση των ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΙΩΝ έγινε το 1990, κατόπιν παραγγελίας της ΕΡΤ, και κέρδισε το βραβείο «Mention essai» από το 15ο Festival du Film d’Art του Ιδρύματος ASCHBERG / UNESCO.
Σε αυτή την παρουσίαση συμπεριλαμβάνονται παλιά και νέα έργα.
Συντελεστές
Ιδέα-Σκηνοθεσία-Χορογραφία-Εκτέλεση: Ανδρομάχη Δημητριάδου Lindahl
Κάμερα-Εικαστική παρέμβαση-Video art: Χριστόφορος Λάρκος
Editing: Ανδρομάχη Δημητριάδου Lindahl, Χριστόφορος Λάρκος

Ιδέα, επιμέλεια δράσης: Μαρίνα Μαλένη
Οργάνωση, πληροφορίες: Τμήμα Θεατρικής Ανάπτυξης ΘΟΚ, τηλ. 22864320-1


14.6.21 – 18.6.21
Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή
www.thoc.org.cy

Calendar

Prev July Next

TUESDAY 27 JULY

Δ
 
Τ
 
Τ
 
Π
Π
Σ
Κ