«Μουσικά Σκίτσα» στο Μαρκίδειο

  • 11/06/2021 - 11/06/2021
  • Music

“Μουσικά Σκίτσα” είναι ο θεματικός τίτλος του ρεσιτάλ που θα παρουσιάσουν η Κύπρια σοπράνο Μαρίζα Αναστασιάδη και οι πιανίστες Elina Linchevskaya και Zbynek Maruska, στο Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο στην Πάφο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιλεγμένα πιανιστικά έργα και λόγια τραγούδια απαράμιλλης ομορφιάς, που συνθέτουν ένα ατμοσφαιρικό μουσικό οδοιπορικό στον κόσμο των Debussy, Ravel, Fauré, Dvorak, Rimsky-Korsakov, Rachmaninov, Gavrilin και Γεωργιάδη. Ανάμεσα στα έργα που θα ακουστούν περιλαμβάνονται το πιανιστικό αισθησιακό κομμάτι του Debussy “Clair de lune” (Σεληνόφως) που θεωρείται χαρακτηριστικό δείγμα μουσικού ιμπρεσιονισμού καθώς και το υπέροχο τραγούδι “Nuit d’étoiles” (Nύχτα των άστρων) του ίδιου συνθέτη. Περιλαμβάνονται επίσης η “Petite Suite” για τέσσερα χέρια του Debussy, τα χορευτικά “Σκίτσα” από το πανέμορφο μπαλέτο “Anyuta” του Gavrilin, καθώς και τα μοναδικά στο είδος τους τραγούδια των Rachmaninov, Αlyabyev, Korsakov και Dvorak. Για φινάλε οι καλλιτέχνες επιλέγουν έργα φολκλορικού ιδιώματος όπως τα πέντε “Eλληνικά Τραγούδια” του Ravel και η “Ελληνική Σουίτα” του Γεωργιάδη.

Οι πιανίστες Elina Linchevskaya και Zbynek Maruska, με καταγωγή από τη Ρωσία και Τσεχία αντίστοιχα, ανήκουν στην ίδια γενιά πιανιστών που γαλουχήθηκε μέσα σε μια πειθαρχημένη και αξιοζήλευτα συγκροτημένη μουσική παιδεία που παραδοσιακά προσέφερε η χώρα τους. Οι σπουδές τους στη Μουσική Ακαδημία Πράγας, στη Ρώσικη Ακαδημία Μουσικής Μόσχας και στο Τσαϊκόφσκι Κονσερβατόριο Μόσχας, τους παρείχαν τα εχέγγυα για την ανάπτυξη μιας σημαντικής συναυλιακής δραστηριότητας ως σολίστ, είτε με ατομικά ρεσιτάλ, είτε συμπράττοντας με ορχήστρες, όπως την Prague Symphony Orchestra, Plzenska Filharmonie και με αξιόλογα σύνολα μουσικής δωματίου όπως το Mozart Quintet της Πράγας. Πέραν των εμφανίσεων τους ως σολίστ έχουν διδάξει και σε διεθνή Μaster Classes.

Τα κοινά σημεία της καλλιτεχνικής τους πορείας και ιδιοσυγκρασίας αποτέλεσαν τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία μιας γόνιμης, στενής συνεργασίας, ενός πιανιστικού ντούο που σκοπό έχει να αναδείξει την εκφραστική και ηχητική πληρότητα του πιάνου και παράλληλα να προσφέρει τη δυνατότητα στο φιλόμουσο κοινό να απολαύσει αξιόλογες μουσικές καταθέσεις.

 Διάρκεια προγράμματος: 60’

Ιnfo
Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021
Mαρκίδειο Θέατρο, 20.00
Ανδρέα Γερούδη 27
Πλατεία Ηρώων Λεμεσός
Εισιτήρια €10
Προπώληση εισιτηρίων www.soldoutticketbox.com 
Πληροφορίες 99801333/99683356
www.paphosmusiclovers.com

Calendar

Prev June Next

SATURDAY 12 JUNE

Δ
 
Τ
Τ
Π
Π
Σ
Κ