ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
«Ο Θάνατος του Εμποράκου» στο Παττίχειο Λεμεσού

«Ο Θάνατος του Εμποράκου» στο Παττίχειο Λεμεσού

  • 23/04/2021 - 24/04/2021
  • Theatre

«Δεν είμαι γεννημένος ηγέτης. Ούτε κι εσύ! Ένας φουκαράς ήσουνα πάντοτε. Ένας εμποράκος που δούλεψε σκληρά και στο τέλος δεν κατάφερε τίποτα. Όπως οι περισσότεροι γύρω μας».

H Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ ανεβάζει, το αριστουργηματικό έργο του Άρθουρ Μίλλερ «Ο Θάνατος του Εμποράκου» σε σκηνοθεσία Νεοκλή Νεοκλέους. Μια από τις κορυφαίες στιγμές της σύγχρονης αμερικανικής δραματουργίας, μια τραγωδία του απλού ανθρώπου, ένα έργο για την πτώση και τη διάψευση των ιδανικών, που πραγματεύεται την αποτυχία των προτύπων της ευτυχίας, με επίκεντρο τη συγκρουσιακή σχέση πατέρα-γιου. Ο Εμποράκος του Άρθουρ Μίλλερ είναι το χαρακτηριστικό παράδειγμα του ανθρώπου που συνθλίβεται μέσα στις ψευδαισθήσεις και τις αυταπάτες του «αμερικανικού ονείρου». Ο ήρωας-αντιήρωας του έργου, ο μικροπωλητής Ουίλλυ, αποτελεί ένα πανανθρώπινο σύμβολο του σύγχρονου ανθρώπου μέσα στην αμείλικτη πραγματικότητα της υλιστικής κοινωνίας. Ο θεατής παρακολουθεί επί σκηνής την προσπάθεια για επιβίωση του μικρομεσαίου πολίτη σε μια κοινωνία καταναλωτική, όπου οι ηθικές αξίες ξεπέφτουν και το μόνο που απασχολεί τον κόσμο είναι το χρήμα.

«Ο Θάνατος του Εμποράκου» αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο του σύγχρονου αμερικανικού θεάτρου και συγκαταλέγεται στα κλασικά του παγκόσμιου ρεπερτορίου. Δεν είναι τυχαίο ότι παραμένει σταθερά επίκαιρο επί εφτά δεκαετίες και συγκινεί βαθιά όπου παρουσιάζεται. Ένα αριστούργημα που «μιλάει» σε όλους.

Ο σκηνοθέτης Νεοκλής Νεοκλέους με απόλυτο σεβασμό στην αρχιτεκτονική του κειμένου, μα και με φαντασία, αναδεικνύει νέες διαστάσεις, φωτίζει νέες περιοχές και «συνομιλεί» με σημερινούς προβληματισμούς. Τον Ουίλλυ Λόμαν, κεντρικό ήρωα του έργου, ερμηνεύει ο Γιώργος Μουαΐμης. Μαζί του έμπειροι και νεότεροι ηθοποιοί συνθέτουν ένα εξαιρετικό σύνολο ερμηνευτών που καλείται να μεταφέρει στη σκηνή το σύμπαν του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα.

Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση: Νίκος Οικονομόπουλος-Δημήτρης Μπεραχάς
Σκηνοθεσία: Νεοκλής Νεοκλέους
Επεξεργασία κειμένου: Νεοκλής Νεοκλέους-Γεωργία Μεσιήτη
Σκηνικά: Σάββας Μυλωνάς
Κοστούμια: Ρέα Ολυμπίου
Μουσική σύνθεση: Γιώργος Καλογήρου
Σχεδιασμός φωτισμών: Σταύρος Τάρταρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Γεωργία Μεσιήτη

Διανομή (με αλφαβητική σειρά): Δέσποινα Βιολάρη, Νίκη Δραγούμη,
Αντρέας Κουτσόφτας, Πάνος Λουκαϊδης, Λέα Μαλένη, Αλέξανδρος Μαρτίδης,
Βασίλης Μιχαήλ, Μαρία Μιχαήλ, Γιώργος Μουαΐμης, Νεοκλής Νεοκλέους,
Φώτης Φωτίου, Βασίλης Χαραλάμπους
Παραστάσεις

Info
Παρασκευή 23- Σάββατο 24 Απριλίου 2021
Παττίχειο Λεμεσού, 18,00
Αγίας Ζώνης 6 Λεμεσός
Εισιτήριο €12/€6
Προπώληση www.tickethour.com  (77777040)

Calendar

Prev March Next

THURSDAY 28 MARCH

Δ
 
Τ
 
Τ
 
Π
 
Π
Σ
Κ