ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Pianofest 2 στο Δημοτικό θέατρο Στροβόλου

  • 14/06/2022 - 14/06/2022
  • Music

Eνάντια σε κάθε είδους διχασμό και μίσος και υπέρ της διαφύλαξης της ειρήνης και της αγάπης, η τέχνη ενώνει!

Το LMS παρουσιάζει, από τις 31 Μάϊου μέχρι και τις 14 Ιουνίου, την 2η έκδοση PIANOFEST στο Δημοτικό θέατρο Στροβόλου και φιλοξενεί τέσσερις δεξιοτέχνες Κύπριους πιανίστες: τον Χρίστο Γιάλλουρο, τον Ανδρέα Ιωαννίδη, τον Γιώργο Μαννούρη και τον Νικόλα Κωσταντίνου. Το LMS και οι τέσσερις διακεκριμένοι πιανίστες του PIANOFEST2, αντιστέκονται σθεναρά σε κάθε μορφή διαχωρισμού και αποξένωσης και επιμένουν στην προώθηση διαχρονικών αξιών, στοχεύοντας σε μια καλύτερη, ειρηνικότερη πραγματικότητα, όπου οι άνθρωποι δύνανται να ευδοκιμούν αρμονικά.

Το Pianofest συνεχίζει με τον Γιώργο Μαννούρη, ο οποίος κάνει το επαγγελματικό του ντεμπούτο σε σόλο ρεσιτάλ στην Κύπρο. Έχοντας ήδη σπουδές στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής Βασιλίσσης Σοφίας στη Μαδρίτη, στο Κονσερβατουάρ της Νέας Αγγλίας και το Brandeis University στη Βοστόνη, ο Γιώργος έχει εμφανιστεί σε μερικές εκ των σημαντικότερων σκηνών της Ευρώπης και της Βορείου Αμερικής. Εκτός από πιανίστας, ο Γιώργος είναι επίσης βραβευμένος ποιητής και ιστορικός μουσικολόγος, έχοντας ήδη παρουσιάσει σειρά διαλέξεων στο κίνημα του Ρομαντισμού, τον Liszt, τον Wagner, την όπερα του δέκατου ένατου αιώνα, τη διάδραση μουσικής και φιλοσοφίας, και τη μουσική αισθητική.

Το PIANOFEST2 ολοκληρώνεται με ένα ρεσιτάλ από τον Νικόλα Κωσταντίνου, ο οποίος έχει τιμηθεί με τον τίτλο Steinway Artist. Πρόσφατα έχει ηχογραφήσει τη Σονάτα για τσέλο και πιάνο αρ. 1 σε Ντο μείζονα (με τον Péter Somodari), και τις Δυο Σονάτες για βιόλα και πιάνο (με τον Máté Szűcs) του Κωνσταντίνου Γ. Στυλιανού και τους επόμενους μήνες θα δώσει την παγκόσμια πρεμιέρα του ολοκληρωμένου κύκλου της Α’ σειράς 12 Πρελουδίων για σόλο πιάνο του Κύπριου συνθέτη Κωνσταντίνου Γ. Στυλιανού, τα οποία ολοκληρώθηκαν μεταξύ των ετών 2008 και 2014.

Πρόγραμμα
Κωνσταντίνος Γ. Στυλιανού:
12 Πρελούδια, σειρά Α’
N. Constantinou

Ιnfo
Tρίτη 14 Ιουνίου 2022
Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, 20.00
Στροβόλου 100 Λευκωσία
Εισιτήρια www.soldoutticketbox.com
Καταστήματα Stephanis

Calendar

Prev March Next

FRIDAY 29 MARCH

Δ
 
Τ
 
Τ
 
Π
 
Π
Σ
Κ