ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Το κόκκινο φόρεμα της Σαβέλ» - Κύπρια 2021

  • 02/10/2021 - 02/10/2021
  • Theatre

Μια ιστορία για όλη την οικογένεια στο πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια 2021

Βασισμένο στο ομώνυμο, βραβευμένο βιβλίο της Μαρίνας Μιχαηλίδου-Καδή

Μέσα σε μια μέρα η Σαβέλ άφησε το σπίτι της και ό,τι άλλο αγαπούσε και ταξίδεψε σε μια μακρινή χώρα, στην άλλη άκρη της γης. Το μόνο πράγμα που μπόρεσε να πάρει μαζί της είναι το κόκκινο φόρεμα που της είχε κάνει δώρο η γιαγιά της στα γενέθλιά της. Και η Σαβέλ δεν το αποχωρίζεται ποτέ… Μια ιστορία βασισμένη σε χιλιάδες αληθινές ιστορίες ανθρώπων που αναγκάζονται να αφήσουν πίσω τους ό,τι με κόπο έχτισαν προκειμένου να ζήσουν.
Η ιστορία της προσφυγιάς είναι μια ιστορία που επαναλαμβάνεται μέσα στους αιώνες και θα επαναλαμβάνεται όσο υπάρχουν πόλεμοι και εμφύλιοι διχασμοί. Το πολυβραβευμένο βιβλίο της Μαρίνας Μιχαηλίδου – Καδή «Το κόκκινο φόρεμα της Σαβέλ» είναι εμπνευσμένο από τα χιλιάδες παιδιά που αναγκάστηκαν τα τελευταία χρόνια να αφήσουν τη χώρα τους λόγω πολέμου για να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Η ιστορία αναδεικνύει ότι το ταξίδι δεν τελειώνει με την ασφαλή άφιξη ενός παιδιού στον προορισμό του. Εξίσου σημαντική είναι η ένταξη και η προσαρμογή του στο νέο περιβάλλον και σε αυτό διαδραματίζει μεγάλο ρόλο η υποδοχή και η αντιμετώπιση που θα έχει.
Από την πρώτη έκδοση του βιβλίου το 2014, «Το κόκκινο φόρεμα της Σαβέλ» έχει παρουσιαστεί σε δεκάδες σχολεία σε όλη την Κύπρο, δίνοντας έναυσμα να συζητηθούν κύρια ζητήματα όπως οι συνέπειες του πολέμου, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία, αλλά και η ένταξη και αποδοχή των προσφύγων/μεταναστών.

Διασκευή: Μαρίνα Μιχαηλίδου-Καδή, Στέλια Δημητρίου
Σκηνοθεσία / Δραματουργική επεξεργασία: Νίκος Νικολαΐδης
Σκηνικά / Κοστούμια: Θέλμα Κασουλίδου
Σχεδιασμός φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης
Μουσική: Πέτρος Σολωμού
Κινησιολογία: Εύα Καλομοίρη
Κινούμενα γραφικά: Κωνσταντίνος Τερλικκάς

Πρωταγωνιστούν: Άντρη Αγγελίδου, Χριστίνα Κωνσταντίνου, Βαλάντω Χαραλάμπους, Βασίλης Παφίτης, Κωνσταντίνος Τσίτσιος.

Info
Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021
Θέατρο Ριάλτο, 16.00
Ανδρέα Δρουσιώτη 19
Πλατεία Ηρώων Λεμεσός
Εισιτήρια €10/€15
Προπώληση www.tickethour.com.cy
Πληροφορίες 77777040

Calendar

Prev December Next

THURSDAY 2 DECEMBER

Δ
 
Τ
 
Τ
Π
Π
Σ
Κ