«Τραγούδια του Διπλανού»- συναυλία Online Streaming

  • 05/01/2021 - 05/01/2021
  • Music

Σε συνέχεια της πρώτης διαδικτυακής συναυλίας της ¨Κίνησης Πολιτισμού" με τίτλο "ΟΙ ΤΕΙΣ ΜΑΝΟΙ", πραγματοποιείται η δεύτερη διαδικτυακή συναυλία με τίτλο "Τραγούδια του διπλανού" μέσω της Online Streaming πλατφόρμας της SoldOut Tickets.

Η συναυλία περιλαμβάνει τραγούδια από το ελληνικό ρεπερτόριο που μιλάνε για την μεταξύ των ανθρώπων αγάπη ανεξαρτήτως φυλής, έθνους και θρησκείας. «Ἀγαπήσεις τόν πλησίον σου ὅπως τόν ἑαυτό σου» είπε ο Απ. Παύλος (Ρωμ.ιγ΄8-10) «Κάποτε νιώθω να ΄μαι ανάμεσα σ ‘αυτούς πού δε γνώρισα ποτέ» είπε και ο Ελύτης («Εκ του πλησίον»). Ο συνάνθρωπος είναι το είδωλο του προσώπου μας στον καθρέφτη. Μ’ αυτή τη σκέψη, μαζέψαμε τραγούδια των μεγάλων συνθετών, στιχουργών και ποιητών μας και προτείνουμε αυτή τη συναυλία σε εποχές αφιλίας και κοινωνίες ανέραστες, διχασμένες, εκμετάλλευσης και με την αγάπη «κατά το δοκούν» ή ως δόλωμα κέρδους καιροσκοπικών νεόπλουτων Gala.

Δύο νέοι κύπριοι ερμηνευτές Φρειδερίκη Τομπάζου, και Πάρης Παράσχου και πέντε μουσικοί υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Καλογήρου ο οποίος έχει και την καλλιτεχνική επιμέλεια της συναυλίας, είναι οι συντελεστές της συναυλίας αυτή με τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Χρήστου Λεοντή, Μάνου Λοΐζου, Σταύρου Κουγιουτζή, Σταύρου Ξαρχάκου, Γιάννη Μαρκόπουλου κ.α. σε στίχους και ποίηση Γιάννη Ρίτσου, Νίκου Γκάτσου, Μάνου Ελευθερίου, Λευτέρη Παπαδόπουλου κ.α.

Για την ενίσχυση του Ταμείου Στήριξης καλλιτεχνών, θα υπάρχουν εισφορές εισιτηρίων των €5 και €10 τις οποίες ο επισκέπτης της σελίδας θα καταθέτει για να μπορεί να παρακολουθήσει τις συναυλίες.

Οι συναυλίες πραγματοποιούνται με τη χορηγία της εταιρείας ESET antivirus and internet security. Στηρίζει ο Δήμος Λευκωσίας. Χορηγός επικοινωνίας ΡΙΚ.

Info
Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021
Εισιτήρια €5/€10
Ώρα 21.00
Δείτε την παράσταση εδώ 

 

 

Calendar

Prev January Next

THURSDAY 21 JANUARY

Δ
 
Τ
 
Τ
 
Π
 
Π
Σ
Κ