GRAPHIC STORIES CYPRUS 2019

15/03/2019 - 17/03/2019

Το 5ο κατά σειρά Συνέδριο Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Κύπρου, Graphic Stories Cyprus, ανοίγει τις πύλες της για ένα ακόμα δημιουργικό τριήμερο από 15 - 17 Μαρτίου 2019. Το Graphic Stories Cyprus, αποτελεί ένα θεσμό που τα πέντε τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί στο χώρο της οπτικής επικοινωνίας αλλά και στη συνείδηση των δημιουργικών επαγγελματιών και φοιτητών της Κύπρου και του εξωτερικού, ενώ παράλληλα επιλέχθηκε στα καλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης από την Ευρωπαϊκή Ένωση Φεστιβάλ, European Festivals Association (EFA) και του απονεμήθηκε η τιμητική σφραγίδα ποιότητας της Ευρώπης EFFE Label για τη χρονική περίοδο 2019-2020. Η διάκριση EFFE Label, απονέμεται κάθε δυο χρόνια στα αξιόλογα φεστιβάλ τέχνης που δείχνουν τη δέσμευσή τους στον τομέα των τεχνών, τη συμμετοχή της κοινότητας και την διεθνή τους εμβέλεια. Ο θεσμός των EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση Φεστιβάλ (EFA) και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Διαλέξεις

Ένας από τους βασικότερους στόχους του συνεδρίου, διαχρονικά, αποτελεί η μετάδοση εξειδικευμένης γνώσης και εμπειρίας από τους ομιλητές προς το κοινό, αλλά και η αμφίδρομη αλληλεπίδραση με αυτό. Στο πλαίσιο αυτής της λογικής το 5ο Συνέδριο Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας, Graphic Stories Cyprus, υποδέχεται την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, δέκα (10) διακεκριμένους επαγγελματίες του χώρου, από την Κύπρο και το εξωτερικό, για τις καθιερωμένες διαλέξεις του, που θα φιλοξενηθούν στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία. Ο David Carson, οι Γιάννης Χαραλαμπόπουλος και Ηλίας Παντικάκης από τους Beetroot Design Group, η Ειρήνη Γκόνου, ο Χάρης Τσέβης, ο Vladimir Radibratovic, ο Γιώργος Τσαγκάρης, ο Κωνσταντίνος Καμπούρογλου, ο Κώστας Μάντζαλος, ο Σώτος Βοσκαρίδης – BOSS και ο Κωστής Παπαθεοδώρου θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα της Οπτικής Επικοινωνίας, αναδεικνύοντας το παρόν αλλά και εξερευνώντας το μέλλον της.

Παρουσίαση Βιβλίου

Οι γραφιστορίες ξεκίνησαν ως μια ιδέα που έγινε πραγματικότητα, έγινε εβδομαδιαία στήλη εφημερίδας, έγινε συνάντηση, έγινε συνέδριο, έγινε ταξίδι. Και το πολύχρονο ταξίδι έγινε βιβλίο... Βιβλίο ή λεύκωμα; Λεύκωμα, που φυλάει μέσα στις 256 σελίδες του το καλύτερο άρωμα όλων αυτών των ετών! Τις καλύτερες στιγμές που έγραψαν τη δική τους [γραφ]ιστορία! Το λεύκωμα της Αγγελικής Αθανασιάδη με τίτλο “Graphic Stories -Γραφιστορίες”, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό, στο πλαίσιο των διαλέξεων του 5ου Συνεδρίου Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Κύπρου, από τον γνωστό σχεδιαστή Χάρη Τσέβη και τον δημοσιογράφο Απόστολο Κουρουπάκη.

Εργαστήρια

Τρία εξειδικευμένα εργαστήρια για επαγγελματίες και φοιτητές θα πραγματοποιηθούν κατά τη φετινή διοργάνωση με σκοπό να προσφέρουν συσσωρευμένη και επαγγελματικού επιπέδου γνώση και εμπειρία σε σχέση με τις σύγχρονες πρακτικές του design και της οπτικής επικοινωνίας, καθώς επίσης και δυο πρωτότυπα εργαστήρια για παιδιά. Καλλιγραφία από τον Vladimir Radibratovic, Αυτοσχέδια φυσικά εργαλεία, τα ίχνη και η γραφή από την Ειρήνη Γκόνου, Ψηφιακή εικονογράφηση ρεαλιστικού πορτραίτου από τον Κωστή Παπαθεοδώρου, Εργαστήρι γελοιογραφίας από τον Σώτο Βοσκαρίδη – BOSS και Αμφισβητώντας την αντίληψη από την Παναγιώτα Μιχαήλ.

Έκθεση

"Graphic Design, Αμφισβητώντας την Αντίληψη", είναι ο τίτλος της έκθεσης που θα περιλαμβάνει τα 50 διακριθέντα έργα του 3ου διεθνή διαγωνισμού αφίσας που διοργάνωσε το Graphic Stories Cyprus. Την έκθεση που θα φιλοξενηθεί από το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, στη Φανερωμένη θα κοσμούν και τα έργα 16 προσκεκλημένων καταξιωμένων δημιουργών. Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 820 δημιουργοί από 27 χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και Κύπριοι σχεδιαστές, φοιτητές των κλάδων της οπτικής επικοινωνίας καθώς και μαθητές. Τα εγκαίνια καθώς και η βράβευση των νικητών θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, μετά το πέρας των προγραμματισμένων διαλέξεων. Τα βραβεία του διαγωνισμού προσφέρουν η Τράπεζα Κύπρου μαζί με την Ελληνική εταιρία γραμματοσειρών Parachute Fonts.

Προβολή Ντοκιμαντέρ

"Πως να κλέψετε μια καρέκλα" είναι ο τίτλος του Ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Καμπούρογλου που θα προβληθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, στις 18:30 στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου και αφορά την ιστορία του γνωστού σχεδιαστή Στέργιου Δελιαλή και του θρυλικού και αδικοχαμένου Μουσείου Design της Θεσσαλονίκης.

Σε ποιους απευθύνεται

Το Συνέδριο απευθύνεται σε όλους τους δημιουργικούς του κλάδου της οπτικής επικοινωνίας, των εφαρμοσμένων και εικαστικών τεχνών, επαγγελματίες ή φοιτητές, γραφίστες, web designers, εικονογράφους, φωτογράφους, animators, 2D/3D designers, τυπογράφους, δημιουργικά γραφεία, διαφημιστές, marketers, στους συνεργάτες αυτών καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το επάγγελμα του σχεδιαστή οπτικής επικοινωνίας!

Οι τιμές των εισιτηρίων για τις διαλέξεις και τα εργαστήρια διατίθενται από 15 Δεκεμβρίου σε τιμές early bird και σταδιακά θα φτάσουν την κανονική τιμή. Κρατήσεις μέσω του συνδέσμου: www.graphicstoriescyprus.com/ticket
Οι συμμετέχοντες των εργαστηρίων δικαιούνται ΔΩΡΕΑΝ είσοδο για την παρακολούθηση των διαλέξεων.
Το Graphic Stories Cyprus διοργανώνεται με τη συνεργασία της Τράπεζας Κύπρου και τελεί υπό την αιγίδα των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Δήμου Λευκωσίας, την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Χώροι φιλοξενίας: Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου και Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Αιγαία.

Info
Παρασκευή 15- Κυριακή 17 Μαρτίου 2019
Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου
Φανερωμένης 86-90, Παλιά Λευκωσία
www.graphicstoriescyprus.com 
Εισιτήριο www.graphicstoriescyprus.com/ticket

ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ
ΕΙΝΑΙ ΟΙ WIZERS
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ WIZERS
Latest WIZS

WHERE IS EVERYBODY?

ACTIVE USERS

Marios T

COSTA COFFEE

just check in

Marios T,

ΠΟΤΑΜΟΣ

just check in

Maria F,

Maria F
Demetris L

BURGER STORIES

just check in

Demetris L,

BOSTON

just check in

Lucas P,

Lucas P
Marios T

STARBUCKS

just check in

Marios T,

no no no!!!!

LA CANTINE

no no no!!!!

Maria K,

Maria K
Michelina P

COLORS CAFÉ

just check in

Michelina P,

ΤΑΜΠΛΙΟΣ

just check in

Denitsa M,

Denitsa M
Mohamed Reda E

PAUL

just check in

Mohamed Reda E,

PAUL

just check in

Marios T,

Marios T

SUSHI LA

just check in

Marios A,

Marios A
Marilena C

HUGO

just check in

Marilena C,

PAUL

just check in

Marios T,

Marios T
Elena T

COOK SHOP

just check in

Elena T,

FINDERS BAR

just check in

Νίκος Τ,

Νίκος Τ
Maria F

PAUL

just check in

Maria F,

ROCOMAMAS

just check in

Maria F,

Maria F
Marios T

CAFFÉ NERO

just check in

Marios T,

Avengers: Endgame (Νέα ταινία)

just check in

Victoras S,

Victoras S
ΕΡΩΤΗΣΗ, ΑΠΟΡΙΑ, ΠΡΟΤΑΣΗ
Talk of the Town

TALK OF THE TOWN

Stella B

Stella είπε...

Καφε μακεδονιτισσα

Agis P

Agis είπε...

Διόρθωση για το τηλέφωνο επικοινωνίας του Πολυχώρου ΕΣΤΙΑ. Ο σωστός αριθμός είναι 99 588330.

answer 1
Nansia P

Nansia είπε...

Διορθωση για τις παραστάσεις του "θέατρο ενα".Αρχισε ήδη απο 8/12 και συνεχίζεται μεχρι Ιανουάριο

answer 2
Thanos F

Thanos είπε...

brunch Nicosia area

answer 1
Maria M

Maria είπε...

psarou stin pafo gia exeretiko psari

Rita K

Rita είπε...

Sarah fenwick jazz

answer 1
Lucy B

Lucy είπε...

NICOSIA TAVERNES

answer 1
Chrystalla Y

Chrystalla είπε...

θέα τη θάλασσα της Λεμεσού

Andreas D

Andreas είπε...

οφτό

Stavros S

Stavros είπε...

Pralina

Check-Ins

ΔΗΜΟΦΙΛΗ CHECK INS ΤΟΥ ΜΗΝΑ

SPP Media

BUILT BY BDIGITAL | ADA CMS | POWERED BY WEBSTUDIO