ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γιορτάζοντας τον Astor Piazzolla στο Θέατρο Ριάλτο

  • 03/02/2023 - 03/02/2023
  • Music

Με την παράσταση «Γιορτάζοντας τον Astor Piazzolla», οι δεξιοτέχνες μουσικοί του κουαρτέτου Carel Kraayenhof Quartet τιμούν το μουσικό τους είδωλο, με την ευκαιρία της 100ης επετείου από τη γέννησή του.

Για τον μπαντονεονίστα Carel Kraayenhof, ο Άστορ Πιατσόλα είναι μουσικά ο «νονός» του, ένας αληθινός ήρωας που επηρέασε και διαμόρφωσε ολόκληρή του τη ζωή, από την πρώτη κιόλας στιγμή που συναντήθηκαν στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου όπου ο Πιατσόλα ζήτησε από τον νεαρό τότε Kraayenhof να «παίξει κάτι για εκείνον». Η ζωή του κορυφαίου Ολλανδού δεξιοτέχνη με την αργεντίνικη ψυχή θα είναι για πάντα άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ιδιοφυή Αργεντίνο μαέστρο.

Ως πατέρας του νουέβο τάνγκο, ο Πιατσόλα είχε καλέσει προσωπικά τον Carel Kraayenhof να παίξει σόλο μπαντονεόν στο δημοφιλές κομμάτι του, Tango Apasionado, με την ερμηνεία του τελευταίου στον βασιλικό γάμο να αφήνει βαθιά συγκινημένο το κοινό χάρη στις μελαγχολικές μελωδίες του Πιατσόλα.

Εάν ο Carel είναι το μουσικό «παιδί» του Πιατσόλα, τότε ο μπασίστας Jaap Branderhorst και ο βιολινίστας Bert Vos είναι τα «εγγόνια» του. Ο πιανίστας Juan Pablo Dobal από το Μπουένος Άιρες είχε, επίσης, στενή σχέση με τη μουσική του Πιατσόλα, τον οποίο γνώρισε σε νεαρή ηλικία καθώς συνόδευε την Amelita Baltar, σύντροφο του τελευταίου και πρώτη ερμηνεύτρια των τραγουδιών του.

Εδώ και πάνω από 10 χρόνια, οι τέσσερις δεξιοτέχνες του τάνγκο ταξιδεύουν μαζί ανά τον κόσμο με το σύνολό τους Sexteto Canyengue & Carel Kraayenhof Ensemble, ενώ έχουν ηχογραφήσει μαζί οκτώ δίσκους. Σήμερα, εμφανίζονται ως Carel Kraayenhof Quartet, ένα κουαρτέτο που δημιουργήθηκε ειδικά για αυτή την παράσταση, στην οποία αναβιώνουν ορχηστρικοί θησαυροί που εναλλάσσονται με πολύχρωμες προσωπικές ιστορίες του Carel και των μουσικών του συντρόφων.

Κουαρτέτο: Carel Kraayenhof (μπαντονεόν), Juan Pablo Dobal (πιάνο), Jaap Brandenhorst (κοντραμπάσο), Bert Vos (βιολί).

Info
Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023
Θέατρο Ριάλτο, 20.30
Ανδρέα Δρουσιώτη, πλατεία Ηρώων, Λεμεσός   
Εισιτήρια €20 & €15
Προπώληση www.rialto.com.cy
Πληροφορίες 77777745

Calendar

Prev March Next

TUESDAY 28 MARCH

Δ
 
Τ
 
Τ
Π
Π
Σ
Κ