ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χειροποίητη pizza σε 5 spots στο κέντρο της Λευκωσίας

WIZ TEAM

Η πίτσα είναι πάντα η εύκολη επιλογή της παρέας αφού δεν υπάρχει πιο απολαυστικό φαγητό το οποίο μπορείς να μοιραστείς με φίλους.

Σε μία πόλη σαν τη Λευκωσία, οι γαστρονομικές επιλογές αυξάνονται καθημερινά δημιουργώντας μια λίστα από χώρους που τους αξίζει να λέγονται ποιοτικοί. Αν είστε μάλιστα και pizza lovers με ιδιαίτερες απαιτήσεις, μπορεί να μη σταματήσετε ποτέ την έρευνα για την ιδανική πίτσα.

Εμείς σάς έχουμε συγκεντρώσει 5 μαγαζιά με την καλύτερη πίτσα στο κέντρο της πρωτεύουσας και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά οι γεύσεις που μιλάνε από μόνες τους.

Tutto Passa


To όνομα πιτσαρίας είναι «Tutto Passa» που σημαίνει «Όλα περνάνε» και πέρα από τη φιλοσοφική ερμηνεία που έχει ο εν λόγω τίτλος προμηνύει και την κατάληξη της πιτσαρίας, η οποία ουσιαστικά θα λειτουργήσει μόνο γι’ αυτή τη σεζόν. Το μαγαζί έχει χαρακτήρα παρεΐστικο και η ατμόσφαιρα είναι γιορτινή σαν να γίνεται ένα μικρό πάρτι. Η μουσική παίζει σε ιδανική ένταση και μικρά φωτάκια χορεύουν στο ταβάνι. Στον χώρο υπάρχουν δυο μεγάλα τραπέζια όλα κι όλα, τα οποία φιλοξενούν δυο μεγάλες παρέες. Ο Άλεξ, ο Εντ και ο Ιμπραήμ στέκονται πίσω από τον πάγκο και ο Νικόδημος φέρνει τα ποτά. Το μενού είναι μικρό, περιλαμβάνει τέσσερεις πίτσες και τέσσερα ποτά. Παραγγέλνουμε και τις τέσσερεις γεύσεις προκειμένου να τις δοκιμάσουμε. Μαργαρίτα, Μαρινάρα, Spicy Pep και Άσπρη. Ξετρελαινόμαστε με όλες. Η ζύμη είναι αφράτη και όσο πρέπει λεπτή και τα υλικά που την «ντύνουν» δένουν αρμονικά μεταξύ τους χαρίζοντάς μας εξαιρετική γευστική εμπειρία.

Rokoko


ΤΗΛ.22254525
Χριστόδουλου Σώζου 21, Λευκωσία
Cool και κομψό στο κέντρο της πόλης, με απλές και προσεγμένες γεύσεις, κατά βάση σε ιταλικό στυλ με έμφαση στην πίτσα και στα ζυμαρικά και ένα άγγιγμα από την βορειοαμερικάνικη κουζίνα. Ωραία cocktails στο μπαρ, φιλική εξυπηρέτηση και ψαγμένες μουσικές. Τραπεζάκια έξω το καλοκαίρι. Έχει αναδειχθεί ως ένα από τα 50 καλύτερα εστιατόρια για το 2019.

Bottega Amaro


ΤΗΛ.22777270
Πινδάρου 14 Λευκωσία
Στο δημοφιλές all day bar restaurant της πρωτεύουσας, με την στυλάτη μπάρα σε σχήμα ερωτηματικού, over-sized φωτιστικά και μοδάτο κόσμο θα απολαύσετε πιάτα με φρέσκα υλικά με το μενού να φλερτάρει με την ιταλική κουζίνα. Εκτός από τις κορυφαίες πίτσες με λεπτό φύλλο, θα βρεις χταπόδι με πουρέ κολοκάσι, βοδινό ταλιάτα, black angus burger και καλής ποιότητας steaks.

IL Forno


ΤΗΛ.22456454
Λήδρας 216-218, παλιά Λευκωσία
Ξαναέβαλε τη Λήδρας στον γαστρονομικό χάρτη της πρωτεύουσας πριν από χρόνια. Meeting point, με καλή ιταλική κουζίνα, πολύ καλές πρώτες ύλες, ξυλόφουρνο και value for money τιμές. Με νόστιμα πιάτα ζυμαρικών, χορταστικές και φρέσκιες σαλάτες, καλές πίτσες και εξυπηρέτηση.

Interno 3


ΤΗΛ.22516516
Μενάδρου 3, Λευκωσία
Στην πολυσύχναστη οδό Μενάνδρου, εκεί που στεγαζόταν το Pyxida Oyster Bar, σε ένα κλασικό σκηνικό με κάποιες μοντέρνες πινελιές, το ιταλικό εστιατόριο σε ταξιδεύει με τις γεύσεις του. Tο Interno 3 είναι δημιουργημένο από τους ιδιοκτήτες του Il Boccon Divino, του εστιατορίου που βρίσκεται στο Eden Square στον Πρωταρά. Το μενού του εστιατορίου πραγματικά κατέχει την ιταλική κουζίνα, με αυθεντικές πρώτες ύλες, προσεκτικά διαλεγμένα υλικά και νόστιμα πιάτα που συνδυάζουν κλασικά υλικά. Μια μεγάλη λίστα από ζυμαρικά, ριζότο, ορεκτικά to share, κυρίως πιάτα με steak αλλά και θαλασσινά, ραβιόλια δεν θα σας απογοητεύσει. Η κάβα του μεγάλη και εντυπωσιακή με πάνω από 100 ετικέτες κρασιών από ξένους αμπελώνες (από Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και αλλού). Μην παραλείψετε το τιραμισού.