ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Για σουβλάκι σε μια αυλή (με ελαιόδεντρα) διαφορετική από όλες τις άλλες

ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΤΣΕΛΕΠΟΣ

Στην οδό Κινύρα (πίσω από τα Δικαστήρια), που το τελευταίο διάστημα παίρνει τα πάνω της και αποκτά κίνηση και νέους χώρους εστίασης, εδώ και μερικούς μήνες λειτουργεί ένα νέο σουβλατζίδικο, «Η Αυλή».

Το όνομά του οφείλεται φυσικά στην όμορφη αυλή του με ελαιόδεντρα και αναρριχητικά, που σε συνδυασμό με τα κρεμαστά λαμπάκια δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό για δείπνο κάτω από τον έναστρο ουρανό και για βραδιές οινοποσίας με μεζέ.  

Παρόλο που το επισκεφθήκαμε και παλαιότερα και δειπνήσαμε al fresco, εντούτοις στην τελευταία επίσκεψη μας δειπνήσαμε στον εσωτερικό χώρο (λόγω παιδιών). Το ξύλο επικρατεί στο εσωτερικό, με μοντέρνες πινελιές από φωτιστικά, αλλά και στον χώρο του μπαρ. Είμαι σίγουρος ότι η ξυλόσομπα σε λίγο καιρό θα αποτελεί ιδανικό φόντο για ινσταγκραμικά ενσταντανέ. Γενικά, θα έλεγα πως δεν πρόκειται για το παραδοσιακό εσωτερικό σουβλατζίδικου, αφού υπάρχει μια φινέτσα στην όλη διακόσμηση.

Πέραν του ότι ομορφαίνει αισθητικά την οδό Κινύρα, «Η Αυλή» αποτελεί μια νέα ποιοτική επιλογή για το αγαπημένο φαγητό του Κύπριου!

Όσο αφορά το φαγητό, εκεί η παραδοσιακή «συνταγή» δεν αλλάζει. Πλούσιος μεζές, με ορεκτικά, χωριάτικη σαλάτα και είδη σχάρας, ζουμερό σουβλάκι, παϊδάκια, σιεφταλιές και εννοείται χαλούμι, λούντζα, παστουρμάς και λουκάνικο στα κάρβουνα. Πέραν της επιλογής του μεζέ, υπάρχει η δυνατότητα να παραγγείλεις μερίδες που περιλαμβάνει όλα τα είδη σχάρας, όπως επίσης και μπριζόλα, συκωτάκι και μανιτάρι.

Μεγάλο ατού, το οποίο θεωρώ πως οφείλουμε όλοι να επικροτούμε (όταν το συναντούμε), το γεγονός ότι είναι προσβάσιμο και σε Άτομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ). Επίσης, η διαρρύθμιση στο εσωτερικό προσφέρεται για μικρά, μεγάλα πάρτι, αλλά και για χαλαρές ιδιωτικές συναντήσεις μετά φαγητού.

Γενικά θα έλεγα ότι η «Αυλή», πέραν του ότι ομορφαίνει αισθητικά την οδό Κινύρα, αποτελεί μια νέα ποιοτική επιλογή για το αγαπημένο φαγητό του Κύπριου!

#pafianontour #santinpafoeneshi