ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

14 ιδιαίτερα εστιατόρια για πολύ ερωτευμένα ζευγάρια

WIZ TEAM

Πού να πάτε φέτος στο Valentine’s.

Εκτός από τα γνωστά και μη εξαιρετέα fine dining εστιατόρια, τα οποία συνήθως έχουν την τιμητική τους κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου, μεγάλη ζήτηση για τέτοιους είδους special occasions έχουν και αρκετά εστιατόρια με comfort γεύσεις, ethnic μενού, ελληνική κουζίνα και χαλαρή ατμόσφαιρα.

Πιο κάτω παρουσιάζουμε δεκατέσσερα από αυτά έτσι ώστε να γιορτάσετε μαζί με το ταίρι σας την πιο παθιασμένη μέρα του χρόνου. Και γενικά για να γιορτάζετε με κάθε ευκαιρία, απολαμβάνοντας πολύ καλό φαγητό!

Έμπερς

Ποιοτικά κρέατα και ψάρια και γενικά εποχιακά κυπριακά προϊόντα, τα οποία ψήνονται στα κάρβουνα σε ανοικτή φωτιά, συνδυασμένα στο τραπέζι με εξαιρετικά κρασιά από όλο τον κόσμο, αρκετά εκ των οποίων natural. Ένα από τα δημοφιλή pop up events της πόλης μόνιμη στέγη στη Γλάδστωνος, προσφέροντας τίμιο φαγητό ψημένο στη φωτιά και μελωδίες που βγαίνουν αποκλειστικά από βινύλια!

Τηλ. 97470471
Γλάδστωνος 94, Λεμεσός

Wok & Oven

Σε ένα κρυμμένο εστιατόριο, κάπου στην Αραδίππου, μπορείτε να απολαύσετε αυθεντική ταϊλανδέζικη κουζίνα αλλά και πίτσα σε ξυλόφουρνο. Στο μενού θα βρείτε επιλογές σε ρύζι, curry, ορεκτικά, noodles, πίτσα και ορισμένα ποτά. Best sellers είναι σίγουρα τα Pad Thai Noodles, τα δύο είδη Curry (πράσινο και κόκκινο), και η Tartufa από τις άσπρες πίτσες -όλες οι πίτσες ψήνονται φυσικά σε ξυλόφουρνο. Απολαύστε το φαγητό σας με μια ταϊλανδέζικη μπύρα, ή με το ποτό που θα πάρετε οι ίδιοι από το σπίτι σας (κρασί, gin) κλπ, χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς καμιά έξτρα χρέωση. Αξίζει να σημειωθεί πως σχεδόν όλα τα πιάτα μπορούν να γίνουν και σε vegan/vegetarian εκδοχές.

Τηλ. 99771775
Αρμενίας 7102, Αραδίππου, επ. Λάρνακας


Τοπικά Meze Bar

Συνδυάζει απροσδόκητα το παραδοσιακό με το νέο, σε μια κουζίνα με μεσογειακό προσανατολισμό και κυπριακό twist. Νόστιμα πιάτα (ψάρι και κρέας), με ενδιαφέρουσες χορτοφαγικές και vegan επιλογές, αρμονία στις γεύσεις με εξαιρετικές πρώτες ύλες, φρέσκα τοπικά προϊόντα και βιολογικά με ονομασία προέλευσης. Από τα καλύτερα πιάτα του το χταπόδι με φάβα, οι τηγανιτές πατατούλες με μαγιονέζα τρούφας και καπνιστή πάπρικα, το κυπριακό μπον φιλέ και η σούπα τραχανά με κολοκύθα, που συνδυάζονται με μια εκτενή λίστα κρασιών από κυπριακές και ελληνικές ετικέτες και ενδιαφέροντα κοκτέιλ. Πολύ φιλική εξυπηρέτηση με γνώση των πιάτων, είναι μια value for money εστιατορική επιλογή.

Τηλ. 94041900
Χριστόδουλου Σώζου 2Γ, Λευκωσία

Porto Hydra

Μοντέρνο ελληνικό εστιατόριο, με πιάτα φτιαγμένα με τα πιο ποιοτικά υλικά. Το μενού είναι σχετικά μικρό και  αλλάζει αναλόγως των διαθέσιμων πρώτων υλών κάθε εποχής, εστιάζοντας κυρίως στα λαχανικά, το φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά. Προτείνει μια αρκετά ενημερωμένη λίστα κρασιών.

Τηλ. 95117257
Λεωφόρος Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ 181, Λεμεσός

Masti

Το Masti Bar & Restaurant προσφέρει Indian Tapas και κοκτέιλ, με θέα τη μεσόγειο. Ένα ωραίο μενού με πιάτα που αντλούν επιρροές τόσο από την ανατολή όσο και από τη δύση, ενώ σε συνδυασμό με τα κοκτέιλ, η εμπειρία ενός δείπνου στην πανέμορφη Πιαλέ Πασά εξελίσσεται πάντα σε μια αξέχαστη ανάμνηση.

Τηλ. 24333633
Πιαλέ Πασά 8, Λάρνακα

Kuzuba

Έχει πυξίδα την ποιότητα, προτείνει μια κουζίνα με γεύσεις της κυπριακής και μεσογειακής κουζίνας, ποντάρει στην εποχικότητα και αναδεικνύει την πρώτη ύλη. Μετουσιώνει την παράδοση σε κάτι ουσιαστικό με γερές βάσεις, δημιουργεί συνεργασίες με μικροπαραγωγούς και στα πιάτα θα βρεις φρέσκα και ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα. Φιλική εξυπηρέτηση με γνώσεις για τα πιάτα, ενημερωμένη λίστα κρασιών με ευρωπαϊκές ετικέτες και διαλεκτές κυπριακές, ζιβανίες και νόστιμα κοκτέιλ. Μια νέα, καλοδεχούμενη αντίληψη στη γαστρονομία της Λευκωσίας.

Τηλ. 99865444
Κυριάκου Μάτση 54Α, Λευκωσία

Elia Backyard

Το καταπράσινο μονοπάτι που οδηγεί στην όμορφη αυλή σκηνογραφεί γοητευτικά το εστιατόριο. Το μενού κινείται στα μονοπάτια της ελληνικής κουζίνας, ο σεφ σέβεται την παράδοση, προσθέτει τις δικές του γευστικές πινελιές και τα πιάτα βασίζονται σε προϊόντα από την Ελλάδα, μπολιασμένα με αρκετά φρέσκα τοπικά υλικά. Χειροποίητες αλοιφές, ενδιαφέρουσα η τηγανιά μανιταριών με καβουρμά, εύγευστα τα σκιουφικτά Κρήτης με φέτα, ελιές, κουτρούβι, ντομάτα και ρίγανη, το κότσι με μους γλυκοπατάτας έλειωνε στο στόμα. Με ενημερωμένη λίστα κρασιών, είναι μια πολύ καλή προσθήκη στην παραλιακή πόλη.

Τηλ. 24642522
Βασιλέως Παύλου, Λάρνακα


Jasmine Gastrobar

Bar restaurant με μίνιμαλ αισθητική, αναβαθμίζει γαστρονομικά την περιοχή. Ανανεωμένη, πολυσυλλεκτική κουζίνα, διαλεγμένες πρώτες ύλες κάποιες με ονομασία προέλευσης και φινετσάτα πιάτα με σύγχρονη διάσταση, γευστικό βάθος και νοστιμιά. Tacos με σπιτικά φαλάφελ, bon bon άγριων μανιταριών, tartare σολομού και τόνου με μίριν, Ribeye yakitori αλλά και sushi rolls μερικές από τις επιλογές. Φιλικό και αποτελεσματικό σέρβις, μικρή κάρτα κρασιών, κλασικά και signature κοκτέιλ.

Τηλ. 96616161
Αρχ. Μακαρίου ΄Γ 310, Λακατάμια, Λευκωσία

Alley

Μινιμάλ comfort εστιατόριο, με διαμορφωμένη ευρύχωρη αυλή σε ένα ήσυχο δρομάκι στην καρδιά της Λεμεσού. Στη κουζίνα ο Χριστόφορος Τοφαρίδης κρατά μεσογειακό προσανατολισμό, ποντάρει στην ποιότητα και την ευρηματικότητα, βασίζεται σε εποχιακές πρώτες ύλες και αναδεικνύει τα καλύτερα συστατικά. Το λιτό μενού αλλάζει συχνά με τις εποχές, νόστιμα πιάτα αποκλειστικά με τοπικά και φρέσκα υλικά και με vegan επιλογές. 

Τηλ. 99402221
Τοσίτσα 2, παλιά Λεμεσός

Κουτουρού

Σε ένα αναπαλαιωμένο νεοκλασικό κτίριο με νέο-παραδοσιακή αισθητική προτείνει νόστιμες σπιτικές γεύσεις. Πιάτα που αξιοποιούν τα τοπικά προϊόντα και μπολιάζουν παραδοσιακές κυπριακές και ελληνικές συνταγές με τη φρεσκάδα εποχιακών υλικών. Απλές γεύσεις με αφοπλιστική νοστιμιά που ανανεώνονται, διατηρεί και μερικά best sellers πιάτα. Με δικό του ζυμωτό ψωμί, ικανοποιητική λίστα κρασιών και καλό σέρβις που όμως δείχνει σημεία κόπωσης κάτω από πίεση.

Τηλ. 26952953
25ης Μαρτίου, Πάφος

Κρίταμο Μεζεδοτεχνείο

Εστιατόριο ελληνικής και κυπριακής κουζίνας, με το μενού να είναι χωρισμένο στα δύο. Το ένα κομμάτι θα αφορά σε ένα πιο κυπριακό version, με πιάτα όπως η φάβα με πορτοκάλι και κρίταμο, το βραστό χαλούμι με μαρμελάδα ντομάτας, η σαλάτα με κρίταμο, και φυσικά η επιλογή για μεζέ. Επιπλέον, θα προσφέρεται και η δυνατότητα για ένα πιο special menu, με επιλογές όπως τραχανοκεφτέδες με πιπεριά φλωρίνης και μαρμελάδα ντομάτας, το κριθαρότο με σάλτσα ντομάτας και βοδινά μάγουλα, το μοσχαράκι γάλακτος με γκρεμολάτα μαϊντανού, κους κους και λιαστές ντομάτες, αλλά και τα μεσογειακά στριφτάρια με μανιτάρια και γραβιέρα Κρήτης. Στο μενού υπάρχουν φυσικά και ενδιαφέρονται γλυκά, ενώ όλο αυτό συμπληρώνεται με ένα δυνατό wine list αποτελούμενο από κυπριακές και ελληνικές ετικέτες.

Τηλ. 22497539
Παλαιολόγου 5, Στρόβολος, Λευκωσία

The Farmyard

Εξαιρετικό ασιατικό comfort food, δίνει νέα ώθηση στον γαστρονομικό χάρτη της περιοχής. Σε χώρο που αισθητικά μοιάζει με ταβέρνα, προσφέρει ένα εντυπωσιακό μενού από Dim-sum πιάτα άψογα εκτελεσμένα, με φρεσκότατες πρώτες ύλες, λαχανικά και βότανα δικής τους παραγωγής. Best seller τα Dumplings ίσως τα καλύτερα του νησιού. Ευγενέστατο και προσωποποιημένο σέρβις, με καταγραφή υλικών σε όλα τα πιάτα για αποφυγή αλλεργιών,  επιλεγμένη λίστα κρασιών και μεγάλη γκάμα από Gins, είναι από τα εστιατόρια που επιστρέφεις.

Τηλ. 70009696
Κάθηκας, Πάφος

Volta Wine Bar

Cozy χώρος, με σκανδιναβικό χαρακτήρα και εσωτερική πίσω αυλή! Με κάβα που περιλαμβάνει γύρω στις 200 ετικέτες, ενώ υπάρχει η δυνατότητα για κρασί στο ποτήρι, μέσα από πολλές επιλογές. Το κρασί συνοδεύεται από ένα μικρό μενού 11-12 πιάτων, τα οποία θα αλλάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αφού βασίζονται σε εποχιακά προϊόντα της κυπριακής και ελληνικής γης. Υπάρχουν επίσης επιλογές για πλατώ τυριών και αλλαντικών. Το wine bar ανοίγει στις 4:30 το απόγευμα για σνακ, platters και ποτό, ενώ μετά τις 7 προσφέρει κανονικά φαγητό (dinner).

Τηλ. 94089966
Αττικής 1, Λεμεσός

Dionysus Mansion

Πετρόκτιστη έπαυλη με ατμοσφαιρική σάλα και μια ωραία πράσινη αυλή το καλοκαίρι. Ο σεφ Δημήτρης Χαϊδεμένος προτείνει μια σύγχρονη κυπριακή κουζίνα, τη συνδυάζει με ελληνικές γεύσεις και με προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες. Θετικά προσκείμενες οι ονομαζόμενες ετικέτες στα πιάτα με τοπικά προϊόντα και παραγωγούς. Αξίζει να δοκιμάσεις Dumplings λευκαρίτικου ταβά, γκιόζα με χαλούμι και γκουακαμόλε μπιζέλι με σάλτσα σταφυλόμελου teriyaki και μους δυόσμου, σμυρναίικα χορτοφαγικά σουτζουκάκια με εικονικό ριζότο κουνουπίδι και αργοψημένο κότσι φάρμας Πισσουρίου με πουρέ κολοκάσι Σωτήρας. Ενημερωμένη λίστα κρασιών, περιλαμβάνει και τον κυπριακό αμπελώνα, εξαιρετική εξυπηρέτηση.

Τηλ. 25222210
16ης Ιουνίου 1943, Λεμεσός