ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέο εστιατόριο στη Λεμεσό από την ομάδα του Dionysus Mansion

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Ένα upscale γαστρονομικό πρότζεκτ, όπου και πάλι θα δίνεται μεγάλη έμφαση στο κρασί.

Η ομάδα ιδιοκτητών του αγαπημένου εστιατορίου με τη δημιουργική κουζίνα και τις comfort επιλογές, που τα τελευταία 8 χρόνια έχει δώσει διαπιστευτήρια ουκ ολίγες φορές, ετοιμάζει ένα νέο μεγάλο γαστρονομικό πρότζεκτ στην πόλη -μεγαλύτερο από το Dionysus Mansion.

Για το Dionysus Mansion δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Η συμπερίληψή του για άλλη μια χρονιά στη λίστα με τα WiZ 50 Best Restaurants και το γεγονός ότι κάθε βράδυ γεμίζει, παρά το μέγεθός του, είναι μια τρανταχτή απόδειξη ότι κάτι γίνεται πολύ καλά στο εστιατόριο που στεγάζεται στο εντυπωσιακό πετρόκτιστο αρχοντικό της οδού 16ης Ιουνίου 1943, στο κέντρο της Λεμεσού.

Όλα ανεξαιρέτως τα πιάτα που φτιάχνονται στην κουζίνα με την καθοδήγηση του σεφ Δημήτρη Χαϊδεμένου είναι χειροποίητα, φτιαγμένα πάντα με τις καλύτερες πρώτες ύλες, ακόμα και από μικρές φάρμες και μικροπαραγωγούς στο νησί. Μέχρι και οι σάλτσες που συνοδεύουν κάποια φαγητά είναι σπιτικές και ολόφρεσκες!

Στις δημιουργίες του Dionysus Mansion θα γευτείς την Κύπρο και την Ελλάδα, κάποτε στην πιο παραδοσιακή εκδοχή τους και άλλοτε με ένα touch πιο δημιουργικό. Πιάτα όπως τα gyoza με χαλούμι και δυόσμο που συνοδεύονται με γουακαμόλε από μπιζέλι, σάλτσα τεριγιάκι-σταφυλόμελου και μους δυόσμου, τα dumplings λευκαρίτικου τταβά με γέμιση από αρνίσιες μπουκιές που συνοδεύονται με κρέμα πατάτας και σάλτσα ντομάτας αρωματισμένη με κίμινο, καθώς και τα μοσχαρίσια φιλετάκια «τατάκι» εμπλουτισμένα σε σάλτσα πόνζου που έρχονται μαζί με τη διλογία από το δικό τους λουκάνικο και τον δικό τους παστουρμά με Black Angus, είναι μόνο τρία από τα υπέροχα πιάτα που μας κάνουν να θέλουμε να επιστρέψουμε ξανά και ξανά εκεί!

Και όλα αυτά, συνοδευμένα πάντα από εξαιρετικές ετικέτες κρασιού από τον κυπριακό και τον ελληνικό αμπελώνα, αλλά και με επιλογές από τα «50 Great Greek Wines». Σε σχέση με το κρασί μπορεί να σας καθοδηγήσει άψογα ο sommelier που θα συναντήσετε στη σάλα του εστιατορίου.

Το βραβευμένο Dionysus Mansion ξεχωρίζει τέλος και για έναν άλλο λόγο, εννοώντας τα πολύ ξεχωριστά γαστρονομικά events που διοργανώνει κατά καιρούς. Μερικά από τα πιο δυνατά ήταν σίγουρα το «Sustainable dinner» που έγινε πριν κάποια χρόνια, αποτελούμενο αποκλειστικά με προϊόντα που ήρθαν στο εστιατόριο από ακτίνα μικρότερη των 50 χλμ, αλλά και το πιο πρόσφατο «Farm to table», όπου οι προμηθευτές για αυτό ήταν μόνο κάποιες μικρές φάρμες στο νησί. Οι γεύσεις, η αφοσίωση στην ποιότητα και η εξέλιξη πάντα με το βλέμμα στραμμένο στη γαστρονομική μας παράδοση, είναι μόνο μερικές από τις καθοριστικές παραμέτρους για τις οποίες το Dionysus Mansion έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις. Πρόσφατα, εκτός από την 21η πολύ τιμητική θέση στη λίστα των WiZ 50 Best Restaurants, έχει βραβευτεί και με «Cyprus Hospitality Award» από το Κυπριακό Υφυπουργείο Τουρισμού.

Το νέο πρότζεκτ

Μιλώντας με τον Γιώργο Ζαχαρόγλου και συζητώντας για όσα έχει καταφέρει το εστιατόριο όλα αυτά τα 8 χρόνια, εννοώντας κυρίως τη δημιουργία μιας ταυτότητας που λίγα εστιατόρια στην πόλη έχουν, δεν δίστασε να μας αποκαλύψει και τα νέα επαγγελματικά σχέδια της ομάδας του Dionysus Mansion (ιδιοκτήτες και σεφ). Στόχος, λοιπόν, είναι μέσα στην τρέχουσα χρονιά (περί τα τέλη ή έστω αρχές του 2025) να πάρει σάρκα και οστά το νέο μεγαλεπίβολο γαστρονομικό πρότζεκτ. Ένα upscale εστιατόριο, που έστω κι αν ακόμα δεν γνωρίζουν πολλά για τη φιλοσοφία του μενού, σίγουρα και σε αυτό θα δίνεται μεγάλη έμφαση στο κρασί.

Γνωρίζουμε τέλος για το location του, αφού όπως μας αποκάλυψε ο Γιώργος αυτό θα δημιουργηθεί στον χώρο του πρώην Terra Mare, απέναντι από το Chesters.