ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το Biga είναι το στέκι που έλειπε από την παλιά Λευκωσία

WIZ TEAM

Εμφανίστηκε μόλις πριν από δέκα μέρες και εξελίσσεται σε talk of the town!

Στην παλιά Λευκωσία, στην Επτανήσου, δίπλα στη φουλ ανακαινισμένη Δημοτική Αγορά της πόλης, ξεφύτρωσε ένα κουκλίστικο εστιατόριο με αέρα ευρωπαϊκό (μεσογειακό για να ακριβολογούμε) και γεύσεις δυνατές για τις οποίες σίγουρα θα επιστρέψεις ξανά και ξανά μετά την πρώτη φορά που θα τις απολαύσεις!

Ο Θεόδωρος Λοΐζου έφτιαξε το Biga, ένα όμορφο εστιατόριο το οποίο εξειδικεύεται στη ναπολιτάνικη πίτσα, προσφέροντας πέντε είδη στο μενού. Εκτός από τη Margherita και τη Marinara, θα βρείτε επίσης αυτή με Pistachio και Prosciutto, τη Spicy, αλλά και αυτή με Wild Mushrooms -τα οποία μανιτάρια μάλιστα έρχονται κατευθείαν από τη Γαλλία. Σε σχέση με τις πρώτες ύλες, πάντως, αρκετές καταφθάνουν από την Ιταλία, όπως το αλεύρι Caputo, ενώ κάποιες είναι και από Κύπρο.

Το όνομα Biga, για την ιστορία, είναι το είδος του προζυμιού που χρησιμοποιείται για τις πίτσες, με τη ζύμη να είναι αργής ωρίμανσης, όπως άλλωστε προστάζει το είδος της ναπολιτάνικης πίτσας.

Η ανάγκη του Θεόδωρου για ένα τέτοιο εστιατόριο προέκυψε από τις συχνές επισκέψεις του στα στέκια της συγκεκριμένης περιοχής, την οποία όπως λέει αγαπά ιδιαίτερα. «Πάντα έψαχνα για ένα μαγαζί εδώ και ευτυχώς το βρήκα. Η φιλοσοφία μας είναι να προσφέρουμε ποιοτική ναπολιτάνικη πίτσα για τους επισκέπτες αλλά και τους περαστικούς. Σε περίπτωση που δεν βρεις χώρο στο μαγαζί, μιας και η χωρητικότητά του είναι 25-30 άτομα, κάλλιστα μπορείς να πάρεις την πίτσα σε κουτί και να την απολαύσεις δίπλα, στην πλατεία».

Να αναφέρουμε τέλος πως οι τιμές για τις πίτσες κυμαίνονται από €10 μέχρι €18, συν ότι στο Biga προσφέρεται και η μπύρα Golem που επίσης φτιάχνεται στην παλιά πόλη.

Info
Τηλ. 22435380
Επτανήσου 73, παλιά Λευκωσία
Τετ-Κ 18.00-23.00