ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανακαλύψαμε μια μαγική αυλή που σε «καθαρίζει» από το άγχος

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

Tα βράδια του Σαββατοκύριακου ψάχνω να βρω μια γωνιά για να πετάξω από πάνω μου την ένταση της εβδομάδας, να ξεπλύνω με ποτό και φαγητό κάθε υπόλειμμα άγχους που μπορεί να κουβαλάω από την πίεση της καθημερινότητας. Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις, αλλά υπάρχουν ειδικές γωνιές που κάνουν αυτή τη δουλειά. Σε αποσυμπιέζουν και σε καθαρίζουν από το άγχος με ένα ειδικό τελετουργικό. Ο λόγος για κάτι γραφικές αυλές σε κάτι χωριουδάκια. Μέσα τους είναι τοποθετημένα τακτοποιημένα στρωμένα τραπέζια, ποτήρια με τσίπουρο πηγαινοέρχονται, μεζέδες σκορπούν το άρωμά τους στην ατμόσφαιρα και κάτι «Άτριχα Μωρά» σε μια γωνιά, με τουμπερλέκια, κιθάρες και γνώριμες μελωδίες με τρόπο μαγικό αποσυνθέτουν κάθε τοξική σκέψη.

Το μεζεδοκαφενείο Χωρίς Άγχος, λοιπόν, στην Αγία Βαρβάρα είναι μια τέτοια γωνιά. Η ατμόσφαιρα είναι γιορτινή, το πρώτο ποτήρι τσίπουρο ζεσταίνει τη βραδιά και συντρίβει πανηγυρικά το παραμικρό αίσθημα άγχους. Τα εδέσματα καταφθάνουν χωρίς καθυστέρηση στο τραπέζι. Ένα νόστιμο πιάτο με συκωτάκια, ένα χοιρινό σουβλάκι με πίτα και λουκάνικα μέσα σε παφίτικη πίτα είναι έτοιμα να θυσιαστούν συνοδεύοντας τις επόμενες γουλιές του ποτού μας. Το μενού περιλαμβάνει και πλάτερ αλλαντικών, τυριών και φρούτων καθώς και πιατάκια με λουκάνικο, παστουρμά, χοιρομέρι και λούντζα καπνιστή.

Ο Μαρίνος Χατζιβασιλείου, ο ιδιοκτήτης, περιπλανιέται ευγενικός και ευδιάθετος στον χώρο και τα "Άτριχα Μωρά" εκτινάσσουν τη διάθεσή μας στα ύψη με γνώριμες και αγαπημένες ερμηνείες. Νιώθουμε την ανάγκη να σηκωθούμε  και να λικνιστούμε, ας όψονται όμως τα μέτρα. Χορεύει το μέσα μας και μη έχοντας άλλη επιλογή, αρκούμαστε σε αυτό. Η ώρα πάει 12 και αυτό το μοναδικό τελετουργικό δεν θέλουμε να τελειώσει, θέλουμε λίγο ακόμα. Μετά το λίγο ακόμα, ανάλαφροι από κάθε σκέψη και ανανεωμένοι παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής.

Σε περίπτωση που νιώθεις και εσύ την ανάγκη να πάρεις μέρος στην εν λόγω ιεροτελεστία, θα σου πω ότι το Μεζεδοκαφενείο «Χωρίς Άγχος» βρίσκεται στο χωριό Αγία Βαρβάρα, 20 λεπτά μακριά από τη Λευκωσία και 20 από τη Λάρνακα. Αν καλέσεις στο 97892709, ο Μαρίνος θα σου κρατήσει με χαρά τραπέζι. Επίσης, τις Παρασκευές τραγουδούν και παίζουν μουσική οι "Αεί Παίδες" ενώ τα Σάββατα τα "Άτριχα Μωρά". Αν σε προβληματίζει τι θα γίνει τον χειμώνα, να σε ενημερώσω ότι, όταν θα αρχίσει να χαλάει ο καιρός, η αυλή θα κλείσει με τέντες.

Καλή διασκέδαση και προπαντός... Χωρίς Άγχος

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ