ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το μαγαζί της Παλιάς Λευκωσίας που ξεχωρίζει για τα θεματικά του events

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

Πέμπτη πρωί βρίσκομαι σε έναν από τους πιο όμορφους και αγαπημένους δρόμους της πόλης. Από αυτούς , που έχουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα και που ονειρεύομαι ότι κάποια στιγμή θα γεμίσει με μικρά μαγαζάκια και ζωή και θα αποτελέσει προορισμό για τουρίστες και για ντόπιους. Από την άλλη απολαμβάνω την ηρεμία και την γραφικότητα του και δεν ξέρω αν θα ήθελα να μετατραπεί σε μια  πολύβουη οδό. Ο λόγος για την οδό Ερμού στην παλιά πόλη της Λευκωσίας η οποία κρύβει μεγάλη ιστορία και υπέροχη αύρα .

Ο Αλέξης βγάζει τραπέζι στο πεζοδρόμιο και πίνουμε τον καφέ μας αφήνοντας τον ήλιο να μας λούσει. «Τι όμορφη μέρα...» σκέφτομαι «ευτυχώς που δεν βρίσκομαι στο γραφείο» και βγάζω το κινητό μου από την τσάντα για να καταγράψει την κουβέντα μας.

Το πλήρες όνομα μου είναι Alexis Μanison, ο μπαμπάς μου κατάγεται από την Αυστραλία. Το μαγαζί το άνοιξα τον Mάρτιο του 2017 . Παλιά ήταν καφενείο με σουβλάκια τώρα το δουλεύουμε σαν καφενείο μπαρ. Είναι τουρκοκυπριακή ιδιοκτησία το ενοικιάζουμε από το κράτος. Όταν ήμουν πιο μικρός δούλευα δημόσιες σχέσεις στα clubs, έβαζα ναργιλέδες στα μπαράκια και διοργάνωνα hip hop βραδιές. Κάποια στιγμή όταν απέκτησα εμπειρία και γνώσεις αποφάσισα να κάνω κάτι δικό μου.

Το χειμώνα είναι πιο χαλαρά στην παλιά πόλη. Το καλοκαίρι κάνουμε περισσότερα events. Διοργανώνουμε βραδιές με θεματολογία. Πολύ επιτυχημένες είναι οι ισπανικές και αργεντίνικες βραδιές με ανάλογα φαγητά και μουσική, κάποιες Κυριακές με brunch καθώς και κάποιες βραδιές με jazz και Burger bites. Η ανάλογη μουσική συνοδεύει τα φαγητά.
Στο βασικό μας μενού έχουμε καφέ, κοκτέιλ κρασί και κάποια σνακ όπως πίτσα και τοστ.

Η περιοχή δεν έχει πολλά μαγαζιά γιατί είναι πιο αρτίστικ. Θα ήταν ωραία ιδέα στο μέλλον να γεμίσει η Ερμού διάφορα ήδη μαγαζιών.

Τον χειμώνα είμαστε ανοιχτοί Πέμπτη με Παρασκευή από τις 5 μέχρι τη 1, Σαββατοκύριακο all day και Kαλοκαίρι Τρίτη με Κυριακή από τις 6 μέχρι τις 2.

Στόχος για το μέλλον, επειδή διαθέτουμε την άδεια, είναι να βάλουμε κάποια συγκεκριμένα φαγητά στο μενού όπως steaks Θα βάζουμε φαγητά που θα έχουν σχέση με τα events όπως ήδη κάνουμε εντούτοις σε πιο σταθερή βάση επειδή το ζητάει και ο κόσμος.

Στα live βάζω νέα ταλέντα ανερχόμενους καλλιτέχνες. Το Ερμου 271 Δίχωρο είναι ένα στέκι που το επιλέγει κάποιος για να χαλαρώσει . Κάποιες φορές κλείνουμε το μέσα και το κάνουμε κλαμπ με deejay. Διοργανώνουμε μικρά παρτάκια. Πριν από κάποιες παρασκευές είχαμε ρετρό party.

Info: Ερμού 271 Το δίχωρο, Ερμού 271 Παλιά Λευκωσία Τηλ. 99823415