ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανακαλύψαμε τους πιο νόστιμους μεζέδες στο Παραλίμνι

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

Mεζέδες στο νησί υπάρχουν πολλοί, και λίγο πολύ όλοι μοιάζουν μεταξύ τους. Λες και υπάρχει ένας κοινός αυστηρός παρονομαστής που εγκλωβίζει την συνταγή και δεν την αφήνει να κάνει αυτή την μικρή υπέρβαση που θα πάει το γευστικό αποτέλεσμα λίγο παραπέρα. Γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο, όταν βρεις ένα καλό μεζεδοπωλείο που έχει να σου δώσει αυτές τις διαφορετικές πινελιές στην γεύση και την ποιότητα, οφείλεις να μοιραστείς την εμπειρία σου ώστε να χαρούν κι υπόλοιποι το ιδιαίτερο γαστρονομικό ταξίδι .

Οφείλω να ομολογήσω ότι σε μια τόσο τουριστική περιοχή όπως το Παραλίμνι δεν πίστευα ότι θα βρω εύκολα μαγαζί με κυπριακή – ελληνική κουζίνα που θα με κάνει να πω το πολυπόθητο «oυάου», κι όμως αυτό το τριήμερο τα Τσιπουρομπερδέματα βρέθηκαν τυχαία στον δρόμο μου και με «κέρασαν» μια πολύ ευχάριστη έκπληξη!

Οι μεζέδες που έφτασαν στο τραπέζι ήταν όλοι ένας προς έναν διαλεκτοί με γεύσεις πεντακάθαρες και αυθεντικές. Το κάθε πιάτο είχε την δική του ατόφια προσωπικότητα και το πάντρεμα ελληνικών και κυπριακών μεζέδων γινόταν με τόση δεξιοτεχνία, «μαγεύοντας» ισορροπημένα τους γευστικούς μας κάλυκες. Σαλάτα ολόφρεσκη αυθεντικά ελληνική, κολοκυθοκεφτέδες και κολοκύθια τηγανιτά που ήταν σαν να βγήκαν μόλις από το περιβόλι, καράολοι σουβλάκι με σος –ίσως οι πιο νόστιμοι που έχω φάει- , αγρέλια με αυγά, φέτα σαγανάκι με ντομάτα, πικάντικα σουτζουκάκια σμυρναίικα, χαλούμι με λούντζα, πούλες τηγανητές, πατάτες -ντόπιες εννοείται- τηγανητές, σπετσοφάι απ΄ αυτά που τρως σε κάτι καλντερίμια κυκλαδίτικων νησιών το καλοκαίρι, συκωτάκια αρνιού καλοψημένο ζουμερό σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο ήταν μόνο μερικά από τα πιάτα που συνόδεψαν το ντόπιο χύμα κρασί μας την πρώτη μέρα.

Την δεύτερη μέρα –γιατί ναι, τόσο μας άρεσε που επιστρέψαμε στον τόπο του εγκλήματος- αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε τον ψαρομεζέ. Μικρής ποικιλίας μενού αλλά όλα τα πιάτα διαλεκτά. Το φιλέτο σαρδέλας νόστιμο αν και λίγο παραπάνω αλμυρό για τα γούστα μου, καλαμαράκια φρέσκα,  τηγανισμένα σε φρέσκο λάδι και σωστά στραγγισμένα ώστε να μην υπερτερεί η αίσθηση του λαδιού από την καθαρή γεύση τους, καράολοι σουβλάκι εννοείται back to back, τηγανητές πατάτες, σαλάτα αυθεντικότατη λάχανο καρότο με φρέσκο λάδι και λεμόνι χωρίς καμία υπερβολή απλή και πεντανόστιμη, συνόδευσαν υπέροχα ένα μπουκάλι Τσίπουρο Ηδονικό με πολύ πάγο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνοδευτικές αλοιφές – τυροκαυτερή, τζατζίκι, ταχίνι- ήταν όλες χειροποίητες και τόσο προκλητικά γευστικές που «σκουπίστηκε» με την πίτα μέχρι και η τελευταία τους σταγόνα.

Τα γεύματα μας και τις δυο μέρες συνόδεψε live μουσική και το κλείσιμο της βραδιάς έγινε με φρούτα και πίτα της Σάτζιης με παγωτό.

Τα Τσιπουρομπερδέματα λειτουργούν υπό νέα διεύθυνση το τελευταίο 3μηνο,  βρίσκονται απέναντι από το δημαρχείο Παραλιμνίου και είναι ένα μαγαζί που είμαι σίγουρη ότι φέτος το καλοκαίρι θα γίνει αγαπημένο στέκι. Η συνταγή της επιτυχίας του είναι απλή και άκρως εθιστική, φρέσκα υλικά από ντόπιους παραγωγούς, καθαρές γεύσεις, γρήγορο ευγενικό και καταρτισμένο προσωπικό, λογικές τιμές και όμορφη διακόσμηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο μενού θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από τσίπουρα και ντόπια κυπριακά κρασιά.

Tα Τσιπουρομπερδέματα είναι ανοιχτά Τρίτη με Κυριακή και βρίσκονται Αντώνη Παπαδόπουλου Παραλίμνι (απέναντι από το δημαρχείο)
Τηλ. Κρατήσεων  96399994