ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Περπάτημα στην πόλη και στάση για πίτσα σε μια «τρατορία» εντός των τειχών

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Αφού απολαύσαμε καφέ στο Kxoffee Project, Σάββατο μεσημέρι, αναρωτηθήκαμε πού κοντά μπορούμε να φάμε μια ωραία πίτσα. Δεν μπήκαμε στο αυτοκίνητο… Μιας και ο καιρός ήταν άψογος, προτιμήσαμε να διασχίσουμε όλη την Πινδάρου για να βρεθούμε στο Isolani -το πρώτο που μας ήρθε στο μυαλό.

Μιας και δεν είχαμε πάρει τηλέφωνο, φτάνοντας εκεί διαπιστώσαμε πως το μαγαζί στη Δημοτική Αγορά Αγίου Αντωνίου ήταν κλειστό (ανοίγει στις 6 κάθε μέρα). Δεν απογοητευτήκαμε, αμέσως ψάξαμε για εναλλακτική, επιμένοντας φυσικά στην επιλογή για πίτσα.

Με ένα κλικ στο WiZ και συγκεκριμένα χρησιμοποιώντας το tab «NEAR ME», πρώτο στη λίστα πετάχτηκε το Da Paolo, το υπέροχο αυτό εστιατόριο στην εντός των τειχών πόλη που σου δίνει την αίσθηση της παραδοσιακής τρατορίας, με τον ξυλόφουρνο και τις πάντα νόστιμες αυθεντικές πίτσες!

Η σχετικά σύντομη διαδρομή από την Αγορά ως το Da Paolo μάς έδωσε την ευκαιρία να απολαύσουμε την πόλη περπατώντας την, ενώ πάντα είναι και μια καλή ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε πόσο κοντινές είναι οι αποστάσεις στην πόλη σε περίπτωση που θα αποφασίσεις να αφήσεις το αυτοκίνητο.

Φτάνοντας στο Da Paolo καθίσαμε απέναντι από τον Don Vito Corleone (της κορνίζας), σε ένα από τα πρώτα τραπέζια όπως μπαίνεις στο εστιατόριο και αφού επιλέξαμε τις πίτσες μας, ζητήσαμε παγωμένη μπίρα.

Σε ένα δεκάλεπτο οι πίτσες ήρθαν στο τραπέζι, ανταμείβοντάς μας για τον ποδαρόδρομο! Τα ολόφρεσκα υλικά, η αυθεντική ζύμη και το ιδανικό ψήσιμο στον ξυλόφουρνο, συναποτελούν το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. Ενώ και το σκηνικό στο Da Paolo, είτε βρεθείς εκεί το καλοκαίρι στην ωραία βεράντα του είτε χειμώνα στον μέσα χώρο, ανέκαθεν αποτελούσε ένα από τα πιο φιλόξενα spots για ένα γρήγορο lunch ή ένα χαλαρό δείπνο.

Η εμπειρία σε τέτοιου είδους εστιατόρια σε βοηθά πάντα να θυμηθείς ότι καμιά φορά δεν χρειάζεσαι πολλά περισσότερα από μια παραδοσιακή πίτσα που αχνίζει και μοσχομυρίζει και μια παγωμένη μπίρα ή ένα ποτήρι λευκό κρασί για να αποκτήσεις άλλη μια ωραία ανάμνηση.

Και ούτε χρειάζεται κατ’ ανάγκη να πληρώσεις πολλά.

Info
Τηλ. 22438538
Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 52, Λευκωσία
Δ-Π 12.15-14.30 & 18.30-23.15, Σ&ΚΥΡ 12.15-23.30.