ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Review: Το ''Free Guy'' είναι όντως μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς

ΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

To ''Free Guy'' με τον Ryan Reynolds και την Jodie Comer κυκλοφόρησε τον περασμένο Αύγουστο αποκλειστικά στους κινηματογράφους. Ήταν ένα πείραμα αφού στις εποχές που ζούμε οι κινηματογράφοι πασχίζουν και πολλά μεγάλα στούντιο παραγωγής κατέφυγαν είτε στην πώληση των ταινιών στο Netflix ή επιλέγουν να κυκλοφορήσουν ταινίες παράλληλα στους κινηματογράφους και στις πλατφόρμες streaming.

Τελικά το ''Free Guy'' κέρδισε το στοίχημα και είναι πλέον μια από τις πιο επιτυχημένες ταινίες της χρονιάς.

Το στόρι είναι παράξενο για να εξηγήσει κάποιος. Eνας συνηθισμένος τραπεζίτης, ανακαλύπτει πως στην πραγματικότητα συμμετέχει σε ένα open-world video game, ως ''non-player character'', δηλαδή χαρακτήρας που δεν μπορεί να επιλέξει κάποιος και υπάρχει απλά για να εμπλουτίζει τον κόσμο του παιχνιδιού. αποφασίζει να γίνει ο ήρωας της δικής του ιστορίας… την οποία διαμορφώνει ο ίδιος. Σε ένα κόσμο όπου δεν υπάρχουν όρια, έχει αποφασίσει να γίνει αυτός που θα σώσει τον κόσμο με τον δικό του τρόπο… πριν να είναι πολύ αργά.

Δες το τρέιλερ και ακολουθεί review με spoilers.

Είναι μια κωμωδία με πρωτότυπο σενάριο, που και να θέλεις δεν μπορείς να την συγκρίνεις με κάποια άλλη. Ο Reynolds κάνει εξαιρετική δουλειά υποδυόμενος, όπως πάντα, τον εαυτό του με λίγο περισσότερη υπερβολή, και δεν το λέω ειρωνικά. Ο κόσμος του παιχνιδιού είναι φανταστικά στημένος με την τεχνολογία να κάνει θαύματα στο post production. Βλέπουμε δύο ιστορίες μία εντός του παιχνιδιού και μια στην πραγματική ζωή να εξελίσσονται παράλληλα και οι δύο είναι αρκετ΄΄α καλές για να σε κρατήσουν. Έχει αρκετή δράση και αρκετή περιπέτεια και αρκετό χιούμορ για να σε κερδίσει και σίγουρα δεν θα μετανιώσεις ούτε λεπτό.

Έχει επίσης μια σειρά από περάσματα από γνωστούς YouTubers που ασχολούνται με το gaming και κάποιους άλλους διάσημους - όπως ο Chris Evans και διάφορες αναφορές στην pop κουλτούρα. Όλα αυτά σε μια ταινία υπερβολικά καλοστημένη, σε έναν κόσμο που θυμίζει όντως video game.