About Us

cyprus.wiz-guide.com

Διευθύνων Σύμβουλος: Δημήτρης Λοττίδης demetris@sppmedia.com

Υπεύθυνοι Έκδοσης:

Αφροδίτη Δερματα dermataa@sppmedia.com

Μαρία Φάντη fantim@sppmedia.com

Υπεύθυνος Διαφήμισης Ψηφιακής Έκδοσης: Σταύρος Επιφανίου epifanious@kathimerini.com.cy

Chief Technology Officer: Γιάννος Ιωάννου ioannouy@sppmedia.com

UX/UI manager: Άντρη Λοϊζίδου loizidoua@sppmedia.com

Chief network & security officer: Χριστόδουλος Χαραλάμπους christodoulos@networksolutions.com.cy

 

Ο Όμιλος SPPMEDIA ξεκίνησε ως ένα μιντιακό startup τον Μάιο του 1999 με την έκδοση του μηνιαίου περιοδικού must. Η μεγάλη επιτυχία του must, το οποίο συνέβαλε στη ραγδαία ανάπτυξη του περιοδικού τύπου στη χώρα, είδε την τότε εταιρεία υπό την ονομασία «Ειδικές Εκδόσεις ΛΤΔ» να μετεξελίσσεται γρήγορα σε μια μεγάλη για τα δεδομένα του τόπου εκδοτική εταιρεία.

 

Σήμερα ο Όμιλος SppMedia είναι ένας πολυσχιδής και υγιής οικονομικά οργανισμός με δραστηριότητες σε όλο το φάσμα των ΜΜΕ και της επικοινωνίας. Διατηρεί δραστηριότητες στους τομείς του ραδιοφώνου, των εφημερίδων, περιοδικών, της εξωτερικής διαφήμισης, της ψηφιακής ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, των συνεδρίων, ενώ διοργανώνει τις περισσότερες και μεγαλύτερες εκδηλώσεις στη χώρα κάθε χρόνο.

 

Εκδοτική δραστηριότητα

Ο Όμιλος SPPMEDIA εκδίδει δέκα τίτλους περιοδικών, εκ των οποίων δύο εβδομαδιαίους (ΤηλεΩρες, Beautiful People), 2 μηνιαίους (must, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ,), ένα τριμηνιαίο (ΜΑΝ), καθώς και πολλές άλλες εταιρικές εκδόσεις. Στις 2 Νοεμβρίου 2008 πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο η έκδοση της εφημερίδας «Η Καθημερινή Κύπρου». Η έκδοσή της στην Κύπρο είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης σε κοινή εταιρεία του ομίλου SPPMEDIA και της Καθημερινής ΑΕ, με απώτερο σκοπό τη μεταλαμπάδευση των αξιών της σοβαρότητας, της εγκυρότητας και της υψηλής ποιότητας που διέπουν την εφημερίδα, στην κυπριακή πραγματικότητα. Σημαντική εκδοτική και ενημερωτική συμβολή είναι και η έκδοση της «Οικονομικής Καθημερινής» που εκδίδεται κάθε Τετάρτη, όπου ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για όλα τις τρέχουσες οικονομικές και δημοσιονομικές εξελίξεις στην Κύπρο και διεθνώς.

 

Ψηφιακή ενημέρωση και ψυχαγωγία

Ο όμιλος SPPMEDIA και οι θυγατρικές του εταιρείες λειτουργούν ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα ενημέρωσης και ψηφιακής ψυχαγωγίας ενώ είναι από τις μεγαλύτερους παρόχους περιεχομένου στα ελληνικά μέσω εφαρμογών στα ψηφιακά καταστήματα iTunes Appstore και Google Playstore. Οι ιστοσελίδες και εφαρμογές περιλαμβάνουν τους ιστότοπους kathimerini.com.cy, 24sports.com.cy, 24news.com.cy. must.com.cy, wiz-guide.com, knews.com.cy, beautifulpeople.com.cy, athenarecipes.com, gastronomes.com.cy, madtv.com.cy.

Στο πλαίσιο ανάπτυξης της δικής του τεχνολογίας διανομής και διαχείρισης ψηφιακής διαφήμισης ο όμιλος SPPMEDIA έχει αναπτύξει το λογισμικό ΑdStore, το οποίο είναι η πρώτη πλατφόρμα ψηφιακής διανομής διαφήμισης διαφορετικών καναλιών (cross channel advertising platform). Με την προσθήκη και του ιδιόκτητου προηγμένου video ad server (VAS) Bluebird, ο όμιλος είναι ο ηγέτης της διανομής ψηφιακής διαφήμισης αλλά και της παραγωγής ντόπιας τεχνολογίας ανάπτυξης μέσων και προϊόντων.

 

Ραδιόφωνα

Ο Όμιλος διαχειρίζεται, 3 ραδιόφωνα παγκύπριας εμβέλειας, τον DEEJAY93.5, το LOVEFM και τον ΣΠΟΡ FM95.0. με τον κάθε σταθμό να έχει το δικό του ραδιοφωνικό στίγμα. Ο DeeJay Radio 93.5 είναι ο πρωτοπόρος νεανικός σταθμός ξένης μουσικής που βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις της ακροαματικότητας στις ηλικίες 13-44 χρονών. Ο Love Fm είναι ο αγαπημένος σταθμός της Κύπρου με συνεχείς πρωτιές στις γενικές ακροαματικότητες, έχοντας στο πρόγραμμά του το για χρόνια πρώτο σε ακροαματικότητα πρωινό show των μουσικών ραδιοφώνων. Ο Σπορ Fm είναι ο κορυφαίος αθλητικός σταθμός της χώρας που μόλις σε λίγα χρόνια έχει καταφέρει να αλλάξει το πεδίο των αθλητικών ραδιοφώνων, κατακτώντας την κορυφή στις προτιμήσεις των αντρών ακροατών.

 

Διοργάνωση εκδηλώσεων και συνεδρίων

Η SppMedia Ltd έχει αναπτύξει εδώ και πολλά χρόνια γνώση και μέσα διοργάνωσης πρωτοποριακών, ευρηματικών εκδηλώσεων και συνεδρίων, καθιστώντας την ως την εταιρεία που έχει αλλάξει το τοπίο στον συγκεκριμένο τομέα στη χώρα. Man of the Year awards, Must Fashion, Μadwalk, Mad Awards, Streetfest, Cocktail Festival, είναι μερικές από τις μεγάλες εκδηλώσεις μαζί με θεατρικές περιοδείες, μιούζικαλ. Μαζί και το μεγαλύτερο συνέδριο ψηφιακής εποχής της Κύπρου Digital Agenda Cyprus.

 

Contact

SPPMEDIA

Νίκου Κρανιδιώτη 7Ε, 3ος όροφος, 2411 Έγκωμη, Λευκωσία, Κύπρος

e-mail: info@sppmedia.com

Τηλ.: +357 22472500 Fax +35722 427451