«Άγρια Δύση» στον Τεχνοχώρο ΕΘΑΛ

  • 28/05/2021 - 30/05/2021
  • Theatre

Η καλοκαιρινή παραγωγή της ΕΘΑΛ είναι ένα έργο πολυεπίπεδο που έρχεται να φωτίσει την ελληνική καθημερινότητα, εν μέσω οικονομικής και ηθικής κρίσης με χιούμορ, ευαισθησία κι έξυπνες ατάκες και να μας θυμίσει πως την ώρα που το σκοτάδι είναι άγριο, οι άνθρωποι μπορούν να βρουν παρηγοριά στις πρώτες τους αγάπες: τη φύση, τη μουσική και σε αυτό που ονομάζουν οι ίδιοι οικογένεια.

Μια κωμωδία με πολύ πιστολίδι, κρητική λεβεντιά κι ελληνική περηφάνεια.
Μια αλληγορία για την Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωση, μια Άγρια Δύση που έχει εισβάλει με τους δικούς της νόμους και κανόνες σε μια ελληνική νοοτροπία, η οποία όμως προσπαθεί να διατηρήσει τη γνησιότητα και την ανόθευτη γενναιότητα της κρητικής καρδιάς και ψυχής. Οι νόμοι του Φαρ Ουέστ, μέχρι ενός σημείου, εξάλλου ισχύουν και στην Κρήτη…πολύ πιθανόν και στη Κύπρο!

Λίγα λόγια για το έργο:
Σε μια πανσιόν στα Λιβανιανά της Κρήτης, μια μάνα με έντονο ταμπεραμέντο μαζί με τα δύο της παιδιά, που, ομοίως, δεν φημίζονται για την ψυχραιμία τους, πασχίζουν να βγάλουν τον επιούσιο μεσούσης της οικονομικής κρίσης και με χιλιάδες προβλήματα να δυσχεραίνουν την επιβίωσή τους. Μια τυπική μέρα, εν μέσω μιας συνηθισμένης αψιμαχίας μεταξύ τους, με το απαραίτητο πιστολίδι να την διανθίζει μουσικά, κάνει την εμφάνισή του ένας «ξένος», ένας Κρητικός μετανάστης σε χώρα του Βορρά για να δώσει λύση σε πολλά μυστήρια της ζωής των τριών: Ποιος είναι τελικά ο πατέρας των διδύμων; Τι θα γίνει με τον πατριό τους που αποφυλακίζεται οσονούπω; Πού βρίσκεται το πράσινο διαμάντι που ψάχνουν εδώ και χρόνια;

Συντελεστές:
Συγγραφέας: Θοδωρής Αθερίδης
Σκηνοθεσία: Μάριος Θεοχάρους
Σκηνικά/κοστούμια: Θέλμα Κασουλίδου
Σχεδιασμός φωτισμών: Αλεξάντερ Γιότοβιτς
Μουσική σύνθεση: Δημήτρης Σπύρου
Ηθοποιοί: Αχιλλέας Γραμματικόπουλος, Μαρίνα Βρόντη, Γρηγόρης Γεωργίου, Αθηνά Σάββα

Info
Παρασκευή 28 - Κυριακή 30 Μαΐου 2021
Θέατρο της ΕΘΑΛ, 20.00
Λεωφόρος Φραγκλίνου Ρούσβελτ 76
Λεμεσός
Πληροφορίες 25877827
Προπώληση www.soldoutticketbox.com 

  

 

 

 

Calendar

Prev June Next

SATURDAY 12 JUNE

Δ
 
Τ
Τ
Π
Π
Σ
Κ