ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Clementine στο Πάνθεον

  • 24/10/2022 - 26/10/2022
  • Cinema

Κατά τη δεκαετία του εβδομήντα, σε ένα “απροσδιόριστο” μεσογειακό νησί, ένα αγόρι συναντά δύο περίεργους άντρες με Ριγέ Κοστούμια. Σύντομα, το αγόρι θα αντιληφθεί ότι και η ζωή διαθέτει δύο πρόσωπα: μπορεί να έχει την άσχημη μορφή του πολέμου ή ενός όμορφου κοριτσιού, της Κλέμενταϊν.

Σκηνοθετικό Σχόλιο:

Η ταινία είναι ένα παραβολικό, κινηματογραφικό παραμύθι γύρω από τη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου. Η προσέγγιση είναι εντελώς αφαιρετική. Με αφορμή μια παράσταση του «Οθέλλου», διάφοροι χαρακτήρες διασταυρώνονται σε κάποιο νησί: ένας Άγγλος διπλωμάτης, μία ηθοποιός παντρεμένη με ένα Γερμανό Κόμη και η κόρη της, ένας φωτογράφος, η σύζυγος και ο γιος τους, ένας βοσκός που ονειρεύεται να μοιάσει στον Μάρλον Μπράντο... Την ιστορία, όπως και τη ζωή του κεντρικού ήρωα, "στοιχειώνουν" δυο μυστηριώδεις άντρες με ριγέ κοστούμια, πλάσματα του φόβου και της φαντασίας του.

Βασικοί συντελεστές:

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Λογγίνος Παναγή.
Παίζουν: Tanja Jacober, Θεόδωρος Μιχαηλίδης, Προκόπης Αγαθοκλέους, Νεκτάριος Θεοδώρου, Άγγελος Νικολάου, Λογγίνος Παναγή, Μαρίνα Μακρή, Ελένη Μιχαήλ, Paul Stewart, Θοδωρής Πεντίδης, Μαρία Καρασούλα, Αντρούλα Ηρακλέους, Δημήτρης Δημητρίου, Θανάσης Δρακόπουλος, Κωνσταντίνος Δημητρίου, Sergio Bertino και ο Κώστας Δημητρίου.

Info
Δευτέρα 24- Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022
Πάνθεον, 20.30
Διαγόρου 29 Λευκωσία
Εισιτήρια €8/€6
Προπώληση Soldoutticketbox

Calendar

Prev April Next

THURSDAY 18 APRIL

Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ
Κ