ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
«Εμιγκρέδες» (Μετανάστες σε ξένη χώρα) στο Σατιρικό

«Εμιγκρέδες» (Μετανάστες σε ξένη χώρα) στο Σατιρικό

  • 16/12/2021 - 17/12/2021
  • Theatre

Η Κάτω Σκηνή του Σατιρικού θεάτρου παρουσιάζει το έργο Εμιγκρέδες (Μετανάστες σε ξένη χώρα) του Σλάβομιρ Μρόζεκ σε σκηνοθεσία Στέλιου Καυκαρίδη.

Πρόκειται για ένα πικρό, ειρωνικό και βαθιά ανθρώπινο πορτρέτο δύο μεταναστών σε μια μεγαλούπολη. Ο ένας εργάτης, οικονομικός μετανάστης, που έφυγε από την πατρίδα του για να μπορέσει να θρέψει την οικογένειά του, ο άλλος διανοούμενος, πολιτικός εξόριστος και αντιρρησίας του καθεστώτος. Είναι Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Για τους ντόπιους μέρα γιορτής. Γι’ αυτούς, απλώς μια άλλη μέρα σε ξένο τόπο. Μόνη τους διέξοδος είναι να μοιραστούν, πότε με χιούμορ, πότε με σκληρότητα, τις μνήμες τους, τα όνειρά τους, την καχυποψία, τους φόβους τους, τις εύθραυστές τους ελπίδες.

«Φυλακισμένοι» σε ένα άθλιο, κλειστοφοβικό υπόγειο, αποκλεισμένοι από την κοινωνία, χωρίς φίλους, προσπαθούν να εκλογικεύσουν το παράλογο της ζωής. Ο ένας ρεαλιστικά και βιωματικά, νοιάζεται μονάχα για την εκπλήρωση των υλικών του αναγκών και την απαραίτητη αποταμίευση που θα του επιτρέψει να επιστρέψει στην πατρίδα του και να χτίσει ένα σπίτι για την οικογένειά του. Ο άλλος, με όρους φιλοσοφίας και γραφής, «χρησιμοποιεί» τον συγκάτοικό του ως αντικείμενο μελέτης για το βιβλίο που θέλει να γράψει και πρεσβεύει την απελευθέρωση από κάθε είδους πνευματική ή υλική σκλαβιά. Δύο εντελώς διαφορετικές κοσμοθεωρίες συγκρούονται και η ψευδαίσθηση για ένα «ευτυχισμένο τέλος» σιγά σιγά ξεθωριάζει.

Όντας ο ίδιος αυτοεξόριστος και μετανάστης, ο Πολωνός δραματουργός, συγγραφέας και σκιτσογράφος Σλάβομιρ Μρόζεκ, ξεδιπλώνει, μέσα από το πάντα επίκαιρό του έργο, τους φόβους, τις αγωνίες και τα αδιέξοδα μιας τεράστιας ομάδας ανθρώπων που διεκδικούν το μεγάλο όνειρο: να ζήσουν ελεύθεροι.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Σπύρος Γεωργίου, Βασίλης Μιχαήλ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Σκηνοθεσία: Στέλιος Καυκαρίδης
Σκηνικά/Κοστούμια: Άντης Παρτζίλης
Μουσική Επένδυση: Μαριάννα Καυκαρίδου
Σχεδιασμός Φωτισμού: Βικέντιος Χριστιανίδης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κώστας Καντζηλιέρης
Βοηθός Σκηνογράφου: Μόνικα Χατζηβασιλείου
Φωτογραφίες: Αντρέι Κρουπά
Σχεδιασμός Αφίσας: Αντρέας Κωνσταντινίδης
Τrailer παράστασης: Γιώργος Σπυρής
Κατασκευή Σκηνικού: Γιώργος Χριστιανόπουλος

Ιnfo
Πέμπτη 16-Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021
Σατιρικό Θέατρο, 20.30
Κάτω Σκηνή (Υπόγειο)
Οδός Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15
Αγλαντζιά, Λευκωσία
Εισιτήρια €12
Κρατήσεις 22312940 – 22421609

Calendar

Prev March Next

FRIDAY 29 MARCH

Δ
 
Τ
 
Τ
 
Π
 
Π
Σ
Κ