ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Φεστιβάλ Διονύσια στο Στρουμπί

Φεστιβάλ Διονύσια στο Στρουμπί

  • 12/08/2022 - 13/08/2022
  • Events

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Στρουμπιού επιστρέφει δυναμικά μετά από 2 χρόνια απουσίας, διοργανώνοντας το 43ο Φεστιβάλ Διονύσια.

Κάθε χρόνο στα τέλη του καλοκαιριού το χωριό Στρουμπί της Πάφου διοργανώνει το φεστιβάλ “Διονύσια” προς τιμήν του θεού του κρασιού Διόνυσου.

Το χωριό Στρουμπί, που παράγει εξαιρετικά κρασιά, οργάνωσε για πρώτη φορά το 1967 το “Χορό του Σταφυλιού” στην πλατεία του χωριού. Αργότερα η εκδήλωση πήρε τη μορφή ενός φεστιβάλ, που με τα χρόνια εξελίχθηκε σε μια από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις του τύπου αυτού στην Κύπρο.

Στις εκδηλώσεις πραγματοποιούνταν ταυτόχρονα και διάφορες εκθέσεις, όπως έκθεση φρούτων, προϊόντων αμπελιού, λουλουδιών, γεωργικών προϊόντων, έκθεση παραδοσιακών εργαλείων και επαγγελμάτων, αλλά και έργων τέχνης, ζωγραφικής και χειροτεχνίας. Τα καλύτερα εκθέματα βραβεύονται στο τέλος των εκδηλώσεων, όπως επίσης το τελευταίο βράδυ, ανακηρύσσεται μέσα από διαγωνισμό χορού η Σταρ Διονύσια και η Μις Σταφύλι, οι οποίες βραβεύονται με πλούσια δώρα.

Φέτος το Φεστιβάλ Διονύσια θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Αυγούστου, με την παρουσία του Γιώργου Μαργαρίτη την Παρασκευή και Μάκη Δημάκη το Σάββατο. Παρουσιαστές και τα δύο βράδια θα είναι ο Μιχάλης Σοφοκλέους και Ρίκκος Ιωάννου.

Θα υπάρχει και πλούσιος μπουφές, άφθονο ποτό ενώ θα προσφέρεται και δωρεάν παλουζές! Η είσοδος είναι δωρεάν για παιδιά κάτω των 12χρονών και ηλικιωμένους άνω των 80χρονών. 

Info
Παρασκευή 12- Σάββατο 13 Αυγούστου 2022
Στρουμπί, 20.30
Πάφος
Εισιτήρια €15/€10
Πληροφορίες 96136696

Calendar

Prev April Next

THURSDAY 25 APRIL

Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ
Κ