«Ήταν όλοι τους παιδιά μου» στο Θέατρο Ένα

  • 10/05/2021 - 11/05/2021
  • Theatre

Ένα κοινωνικό έργο- ορόσημο της μεταπολεμικής αμερικανικής δημιουργίας προτείνει το Θέατρο Versus. Το κλασικό αριστούργημα του Άρθουρ Μίλερ «Ήταν όλοι τους παιδιά μου» παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Άδωνη Φλωρίδη.

Η οικογένεια Κέλλερ ζει μια φαινομενικά κανονική ζωή σε μια μικρή πόλη των ΗΠΑ. Ο Τζο, ο πατέρας, βιομήχανος στο επάγγελμα, είχε κατηγορηθεί στη διάρκεια του πολέμου για την παράδοση ελαττωματικών εξαρτημάτων στην στρατιωτική αεροπορία με αποτέλεσμα να πέσουν 21 αεροπλάνα και να σκοτωθούν οι πιλότοι τους. Το δικαστήριο όμως τον αθώωσε και καταδίκασε σε φυλάκιση τον συνέταιρο του, τον Στηβ ως τον υπεύθυνο που προμήθευσε τα ελαττωματικά εξαρτήματα.

Η Κέητ, η μητέρα, τριάμισι χρόνια μετά, περιμένει ακόμα να γυρίσει ο αγνοούμενος γιος της ο Λάρι. Πιλότος στην στρατιωτική αεροπορία στον πόλεμο χάθηκε κι αυτός μια μέρα πριν σχεδόν τριάμισι χρόνια σε μια αποστολή καθώς πιλοτάριζε το αεροπλάνο του. Όπως και ο Τζο, είναι κι αυτή σίγουρη ότι η εξαφάνιση του δεν σχετίζεται με τα ελαττωματικά εξαρτήματα.

Ο μεγαλύτερος γιος τους, ο Κρις, βετεράνος του πολέμου, έχοντας γυρίσει στο σπίτι και στο εργοστάσιο του πατέρα του μετά το τέλος του πολέμου, προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα κανονικότητα μετά τα όσα βίωσε στον πόλεμο. Ιδεαλιστής και με τη ψυχή του βαθιά τραυματισμένη, δυσκολεύεται να υπάρξει σ' ένα κόσμο ο οποίος φαίνεται να μην έχει διδαχτεί τίποτα απ' όσα συνέβησαν. Δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι αυτή είναι η νέα κανονικότητα για την οποία πολέμησε ο ίδιος και για την οποία θυσιάστηκαν τόσοι σύντροφοί του.

Πεπεισμένος ότι ο αδελφός του δεν ζει, ο Κρις αποφασίζει ότι θα παντρευτεί την Άννυ, – το κορίτσι του αγνοούμενου αδελφού του και κόρη του Στηβ, του συνέταιρου του πατέρα του που βρίσκεται στη φυλακή. Την έχει ήδη προσκαλέσει στο σπίτι τους και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή να το πουν στη μητέρα. Πλην όμως η επίσκεψη του Τζωρτζ, του αδελφού της Άννυ ο οποίος έρχεται κατευθείαν από την φυλακή όπου είχε επισκεφθεί τον φυλακισμένο πατέρα του, θα αποτελέσει το έναυσμα για μια τεράστια έκρηξη. Μια έκρηξη που θα ταρακουνήσει συθέμελα την οικογένεια Κέλλερ και μαζί της όλο το «αμερικανικό όνειρο».

Σκηνοθεσία: Άδωνις Φλωρίδης
Σκηνικά/Κοστούμια: Ανδρέας Αντωνίου, Έλενα Κοτασβίλι
Φωτισμοί: Αλεξάνταρ Γιότοβιτς
Διανομή: Ανδρέας Βασιλείου, Μέλανη Στέλιου, Χάρης Αριστείδου, Πηνελόπη Βασιλείου, Αντρέας Μακρής, Λουκάς Ζήκος, Γιολάντα Χριστοδούλου, Στάλω Στυλιανού, Χρήστος Κυριάκου και ο μικρός Ιωάννης Λουκαΐδης στον ρόλο του Μπερτ.

Info
Δευτέρα 10 - Τρίτη 11 Μαΐου 2021
Θέατρο Versus, 18.30
Β Δημοτική Αγορά Λεμεσός
Διάρκεια: 2 ώρες
Κρατήσεις 99395970

Calendar

Prev May Next

TUESDAY 11 MAY

Δ
 
Τ
 
Τ
 
Π
 
Π
 
Σ
Κ