ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 Καρναβάλι Λεμεσού 2019

Καρναβάλι Λεμεσού 2019

  • 28/02/2019 - 10/03/2019
  • Events

Το Καρναβάλι είναι ένας θεσμός, μια λαϊκή γιορτή, που αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και της παράδοσης της Λεμεσού. Οι ρίζες της χάνονται στην αρχαιότητα και η αποκριάτικη παράδοση διατηρείται μέχρι τις μέρες μας.

Mε τη διοργάνωση ενός εορταστικού 11ήμερου, ο Δήμος Λεμεσού καλεί όλους να παραμερίσουν τις έγνοιες, τις σκοτούρες και τα προβλήματα, έστω για λίγο και να ζήσει στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς. Η Λεμεσός, για ακόμα μια χρονιά μετατρέπεται σε ένα απέραντο πανηγύρι διασκέδασης.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο φετινό Λεμεσιανό Καρναβάλι παίρνουν δύο Βασίλισσες. Οι γνωστές Λεμεσιανές καρναβαλίστριες Μόνικα Πιερίδου και Μαρία Νικολαΐδη Αφάμη. Το βασιλικό ντουέτο εκφράζει το αδιαίρετο δίπτυχο του Λεμεσιανού Καρναβαλιού: τη χαρά και την τρέλλα. Η είσοδος των Βασίλισσών του Καρναβαλιού την ημέρα της Τσικνοπέμπτης στην πόλη σε ένα εντυπωσιακό άρμα με τη συνοδεία του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου, της Φιλαρμονικής και άλλων καλλιτεχνικών ομάδων.

Μια έκθεση φωτογραφίας στήνεται από το Δήμο Λεμεσού, σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου – Τμήμα Λεμεσού και παρουσιάζει την έκθεση «Λεμεσιανό Καρναβάλι 2018» στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης, μαζί με μια αλλιώτικη έκθεση καρναβαλίστικων κοστουμιών αφιερωμένη για πρώτη φορά στην α. Λούλα Σιούσμιθ. Για πρώτη φορά φέτος θα υπάρχει έκθεση γελοιογραφίας σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Κυπρίων Γελοιογράφων «ΓΕΛ.Α.» και το «Εργαστήριο Γελοιογραφίας και Σκίτσου Πιν». Συμμετέχουν οι Κανταδόροι Αρίονες Λεμεσού και οι Μαζορέττες Λεμεσού. Στη συνέχεια θα διεξαχθεί ο πρώτος Καρναβαλίστικος Χορός του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού, με τον ραδιοφωνικό παραγωγό Μάριο Παπαδόπουλο που θα μας παραπέμπει στις παλιές εποχές του Καρναβαλιού, ξυπνώντας όμορφες αναμνήσεις.

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων αποτελεί η διαδρομή της Μεγάλης Καρναβαλίστικης Παρέλασης, στις 10 Μαρτίου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ανάμεσα στις συμμετοχές, θα παρελαύνουν μεγάλες σατιρικές κατασκευές του Δήμου Λεμεσού, οι οποίες αναβιώνουν το Παλιό Καρναβάλι της Λεμεσού. Η εξέδρα των επισήμων και του κοινού γίνεται φέτος 80 μέτρα μήκος και μεταφέρεται έξω από το Λανίτειο Αθλητικό Κέντρο.

Ο Δήμος Λεμεσού επιφυλάσσει πολλές ακόμα εκπλήξεις σε μικρούς και μεγάλους καθ’ όλη τη διάρκεια της αποκριάτικης περιόδου.

Τσικνοπέμπτη 28 Φεβρουαρίου

Δίνουμε περισσότερη έμφαση στην Τσικνοπέμπτη. Η Λεμεσός ξεκινά να γιορτάζει από το πρωί στις 11.00 π.μ. με κέρασμα μπροστά από τη Ελληνική Τράπεζα (οδό Γλάδστωνος, πρώην Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού) και από την και την Τράπεζα Κύπρου (οδό Αγίου Αντρέου έναντι Αγίας Νάπας).

Στις 12.30 μ.μ. οι «Κανταδόροι Λεμεσού» τραγουδούν, όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, στην Πλατεία Σαριπόλου για όλο τον κόσμο.

Στις 5.00 μ.μ. η πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο) ζωντανεύει και μας παρασέρνει στους ρυθμούς του Καρναβαλιού με μουσική και τραγούδι ενώ το γλέντι συνεχίζεται με το συγκρότημα Latino Touch και την ομάδα κρουστών Batukiniο σε ρυθμούς latin και salsa.

Στις 7.00 μ.μ. Οι βασίλισσες του Καρναβαλιού σε εντυπωσιακό άρμα θα εισέλθουν πανηγυρικά στην πόλη με τη συνοδεία του. Τις βασίλισσες θα πλαισιώνουν ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η βασιλική οικογένεια, οι Κανταδόροι της ΕΔΟΝ Λεμεσού, οι Κανταδόροι Μοντέρνοι Καιροί και η Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, οι Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, η ομάδα κρουστών Batukinio και οι Μαζορέττες Λεμεσού.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο) και θα καταλήξει στην Πλατεία Ηρώων με τραγούδι και χορό από το συγκρότημα Ritmo di Carnaval

Παρασκευή, 1 Μαρτίου – Βραδιά Κανταδόρων στην Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου

Σάββατο, 2 Μαρτίου - Βόλτες με το τρενάκι, μπροστά από τη Ελληνική Τράπεζα (οδός Γλάδστωνος, πρώην Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού)

Κυριακή, 3 Μαρτίου, 11.30π.μ. Παιδική καρναβαλίστικη παρέλαση

Εκκίνηση: Παραλιακός Δρόμος, φώτα τροχαίας Δημοσίου Κήπου, με κατεύθυνση προς το παλιό Λιμάνι.

Κατάληξη: Χώρος στάθμευσης του Μόλου που βρίσκεται κάτω από την καφετέρια “Red” (δεύτερος χώρος στάθμευσης)

12.30μ.μ. Μετά την Παιδική Καρναβαλίστικη Παρέλαση - Ακολουθεί Παιδικό Πάρτυ στην Πλατεία του Παλιού Λιμανιού

Θα ακολουθήσει υπαίθριο καρναβαλίστικο πάρτι με μουσική DJ σε συνεργασία με την Αρχή Λιμένων και άλλες εκπλήξεις.

6.00μ.μ Εκδήλωση Κανταδόρων Γιωργαλλέτου στο Πέραμα

Δευτέρα 4 Μαρτίου, 7.00μ.μ. Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης

Μια έκθεση φωτογραφίας, γελοιογραφίας και μια διαφορετική έκθεση καρναβαλίστικων κουστουμιών. Ακολουθεί o καρναβαλίστικος χορός του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου με το Μάριο Παπαδόπουλο.

Τρίτη 5 Μαρτίου στις 8.00 μ.μ. - Παρέλαση Πελλόμασκας

Εκκίνηση από τη Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη. Κατάληξη: Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου – Χορός της Τρίτης

Τετάρτη 6 Μαρτίου στις 7.30μ.μ – Συναυλία Ανδρικής Τετραφωνίας

Καντάδες και καρναβαλίστικα τραγούδια στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης

9.00μ.μ. - Υπαίθριος Χορός στον Εναέριο- Love is in the air

Πέμπτη 7 Μαρτίου στις 7.30μ.μ. – Καρναβαλίστικη Ποδαράτη

Εκκίνηση: Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου/ Κατάληξη: Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου

Ακολουθεί Υπαίθριος Καρναβαλίστικος Χορός με την Χορωδία των Ονείρων και την Ελένα Σολέα.

Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 7.30 μ.μ. – Παιδικές Χορωδίες στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο

Καντάδες και καρναβαλίστικα τραγούδια από ταλαντούχες παιδικές χορωδίες της πόλης μας.

Σάββατο 9 Μαρτίου

Τιμητική των Κανταδόρων - Συναυλία στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο)

Κυριακή 10 Μαρτίου Μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση

Αποχαιρετούμε το καρναβάλι με χορό στο παλιό Λιμάνι.

Info
Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου- Κυριακή 10 Μαρτίου 2019
Πολλαπλοί Χώροι
Λεμεσός Κύπρος

Calendar

Prev May Next

SATURDAY 25 MAY

Δ
 
Τ
 
Τ
Π
Π
Σ
Κ