ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Μουσική Συναυλία «NOCTURNA» στο Τεχνόπολις 20

Μουσική Συναυλία «NOCTURNA» στο Τεχνόπολις 20

  • 17/06/2023 - 17/06/2023
  • Music

«Τώρα που ζω με τον εαυτό μου βαθειά κι απόλυτα, θέλω να μάθω ο ίδιος ποιος υπήρξα, τι σκέφτηκα, πώς έζησα και τι είναι αυτό που συνθέτει την μελλοντική μου απουσία»

Μάνος Χατζιδάκις

Μέσα σε ένα νυχτερινό πορτραίτο πέντε ταλαντούχοι μουσικοί παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση ‘Nocturna’, όπου ο θεατής καλείται να αντιμετωπίσει την ίδια του την ύπαρξη όπως αυτή συντίθεται από το φως και το σκοτάδι του.

Η νύχτα, λειτουργώντας ως χώρος και χρόνος προσωπικού στοχασμού, αποτελεί την αφορμή για την παρουσίαση ρεπερτορίου της εγχώριας και της διεθνούς μουσικής σκηνής που δημιουργεί αναπάντεχα την αίσθηση της νοσταλγίας και του ονείρου, αλλά προβάλλει ταυτόχρονα την εικόνα της ωμής πραγματικότητας και των κοινωνικών προβλημάτων που παραμένουν αφώτιστα.

Θα ακουστούν έργα από: Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Αλέξια, Aurora, Agnes Obel κ.α., καθώς και παραδείγματα από διάφορα παραδοσιακά ιδιώματα Ελλάδας και Κύπρου.

Επί σκηνής θα βρίσκονται οι εξής µουσικοί:
• Φωνή: Μαρία Βουλτσοπούλου
• Πιάνο: Κυριάκος Κώστα
• Ηλεκτρική κιθάρα: Αλέξανδρος Κωμοδρόμος
• Τροµπέτα: Γιάννης Κουδουνάς
• Κρουστά: Πέτρος Κκάλλης

Διασκευές/Ενορχηστρώσεις: Κυριάκος Κώστα, Αλέξανδρος Κωμοδρόμος, Μαρία Βουλτσοπούλου

Info
Σάββατο 17 Ιουνίου 2023
Tεχνόπολις 20, 20.30
Νικ. Νικολαΐδη 18 Πάφος
Εισιτήρια € 12
Κρατήσεις 70002420

 


Λίγα λόγια για τους μουσικούς

Η Μαρία Βουλτσοπούλου είναι νομικός, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Κύπρου και τραγουδίστρια με πτυχίο του Ωδείου Μουσικοί Ορίζοντες. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα πιάνου, θεωρίας και αρμονίας, ενώ συνεχίζει τα μαθήματα φωνητικής με την Τσβέτα Χριστοφόρου.
Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το χώρο της μουσικής έχοντας τραγουδήσει και συνεργαστεί επί σκηνής μεταξύ άλλων με τους Αλέξια Βασιλείου, Βασιλική Αναστασίου, Τσβέτα Χριστοφόρου, Μάριο Ανδρέου και Μαρίζα Αναστασιάδη.
Είναι ενεργό μέλος στο Amalgamation Choir, Improvisation Choir και στον Κυπριακό Οργανισμό Όπερας και πειραματίζεται με το φωνητικό αυτοσχεδιασμό. Έχει επίσης συμμετάσχει σε μουσικά πρότζεκτ όπως το "The Voice Improvisation Series – Voice In Space" και το "Moving in Silence" και έχει τραγουδήσει συνθέσεις του Κυριάκου Κώστα.

Ο Κυριάκος Κώστα γεννήθηκε στην Λάρνακα, το 1998. Είναι απόφοιτος του Royal Holloway University of London, με ειδίκευση στη σύνθεση (BMus Hons, MMus Comp). Τα τελευταία χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με την ορχηστρική μουσική και την μουσική θεάτρου. Παράλληλα, δραστηριοποιείται και ως session pianist, αλλά και ως τραγουδοποιός.
To 2020, υπήρξε ένας από τους Young Generation Composers of CoMA Festival στο Λονδίνο, συμμετέχοντας με το ορχηστρικό του κομμάτι: ‘clockwise’. To 2021 συμμετείχε ως συνθέτης στο 5th Picture Gallery Composer-in-Residence Scheme του Royal Holloway, όπου συνέθεσε μουσική για την διαδικτυακή παρουσίαση και περιήγηση της συγκεκριμένης πινακοθήκης. Το 2021, το κομμάτι του για σόλο φλάουτο ‘βουβός’ κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό Ensemble Matters του Λονδίνου. Επίσης, συμμετείχε στην δημιουργία του music soundtrack στην ταινία μικρού μήκους του Στέλιου Στυλιανού: ‘Garden Latte’, σε κείμενο Κώστα Μαννούρη, το οποίο διακρίθηκε στα βραβεία Cannes World Film Festival 2021.

Το φθινόπωρο του 2021, υπογράφει την μουσική μαζί με τον συνθέτη Κωνσταντίνο Λεμέσιο στο κωμικοτραγικό μιούζικαλ του Κώστα Μαννούρη: ‘Η ώρα του Γεδεών Δούκα’, σε σκηνοθεσία/ερμηνεία Μάριου Μεττή (παραγωγή Hamm Broductions), στα πλαίσια του Larnaca Biennale Festival 2021. Παράλληλα, κυκλοφορεί το ορχηστρικό του EP, με τίτλο ‘Sundial’, τον οποίο ηχογράφησε με την ορχήστρα CHROMA Ensemble του Λονδίνου. Τον Δεκέμβριο του 2021, έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια της συναυλίας-αφιέρωμα, ρεσιτάλ για πιάνο-φωνή: ‘Ο κλασικός Μίκης Θεοδωράκης’ (πρεμιέρα: 1η Δεκεμβρίου στο Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο Πάφου), το οποίο περιοδεύει στις υπόλοιπες πόλεις της Κύπρου το 2022. Τα τελευταία δύο χρόνια, κυκλοφορεί δικά του τραγούδια μέσω του προσωπικού του καναλιού στο YouTube, υπό την παραγωγή του επίσης τραγουδοποιού και παραγωγού Κωνσταντίνου Λεμέσιου (Lemesios).

Ο Αλέξανδρος Κωμοδρόμος είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στον κλάδο σπουδής Bachelor of Music specialised in jazz performance. Ασχολείται με τη μουσική επαγγελματικά διδάσκοντας σε ωδεία και λαμβάνοντας μέρος σε διάφορες συναυλίες και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Ο Αλέξανδρος Κωμοδρόμος κατά τη διάρκεια της μουσικής του καριέρας συνεργάστηκε με διάφορους καλλιτέχνες από το χώρο της μουσικής αλλά και πιο γενικά της τέχνης όπως το Μιχάλη Μέσσιο, τη Μάρα Κωνσταντίνου, το Λευτέρη Μουμτζή, το Χρίστο Γερολατσίτη και άλλους. Έχει επίσης αρκετές συμμετοχες σε διάφορες συναυλίες όπως το Fengaros, το Fengaros Reacts, και σε διάφορες άλλες παραστάσεις όπως το Γυναικείο Μελάνι.

Ο Γιάννης Κουδουνάς είναι ένας βραβευμένος τρομπετίστας με επίκεντρο την ποπ και σύγχρονη μουσική, ο οποίος αναδύεται ως ένας από τους πιο ταλαντούχους τρομπετίστες και εκπαιδευτές τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην Κύπρο.
Τον τελευταίο χρόνο ο Γιάννης εμφανίζετε σε την Trakart Pops Orchestra με καταξιωμένους καλλιτέχνες στην Κύπρο. Μερικοί από τους καλλιτέχνες και μουσικά σύνολα με τα οποία έχει συνεργαστεί σε Κύπρο και Ηνωμένο Βασσίλειο είναι οι εξης: Time Surfers, Διονύσης Σαββόπουλος, Λαβρέντης Μαχαιρίτσας, Κώστας
Μακεδόνας, Gileno Santana, Alice Zawadzki, The Earth Orchestra, BBC Maida Vale και πολλούς άλλους. Οι πιο πρόσφατες διαδικτυακές του εμφανίσεις περιλαμβάνουν το "The Chicken" με το πασίγνωστο σχήμα London Brass, το "Fight The Fight" ένα έργο με τον Sir, Tim Rice και το "The Phantom of the Opera" με πρωταγωνιστές από το West End και Broadway Ali Ewoldt και Niger Richards, μία παραγωγή της Northern Musical Theatre Orchestra.
Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών του στο Royal Holloway University of London, ο Γιάννης έλαβε το βραβείο Alice Daugherty Chaplin Prize για ένα άριστο performance και την εξεραιτική απόδοση του στην τρομπέτα. Βραβευμένος με την Υποτροφία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου, συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Royal Holloway University of London στην Μουσική με έμφαση στην τρομπέτα.

Ο Πέτρος Κκαλής (κρουστά) είναι ένας ενθουσιώδης μουσικός που ζει στην Κύπρο από το 2013. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στο music performance σε Αθήνα και Λονδίνο, επέστρεψε στο νησί και άρχισε να δουλεύει ως δάσκαλος μουσικής σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία, αλλά και ως performer σε διάφορες μπάντες του νησιού, συμμετέχοντας σε φεστιβάλ τόσο στην Κύπρο και το εξωτερικό. Πάνω απ’όλα, ο Πέτρος είναι ντράμερ, με την ικανότητα να ανταποκριθεί σε ποικίλες μορφές στυλ μουσικής, από contemporary, fusion, pop και rock. Ως αποτέλεσμα, είναι βασικός ντράμερ των THE TEASE (pop-rock band with international repertoire), PAPILLION BAND (pop-dance Greek repertoire), DRUMBOUKI (fusion-ethnic instrumental music, LAS-folk-Cypriot repertoire), και είναι επίσης COMMISSION ντράμερ συναυλιών και αφιερωματικών παραστάσεων σε όλο το νησί.

Επίσης, είναι έμπειρος μπασίστας και κιθαρίστας, διατηρώντας θέσεις ως ο μπασίστας της Armonia Philharmonic and Deryneia Choir, με την οποία παρουσιάζει διάφορες παραστάσεις πολλών διαφόρων στυλ κάθε χρονιά. Ως κιθαρίστας, είναι ιδρυτικό μέλος του folk-rembetika συγκροτήματος KOUTSAVAKIA.

O Πέτρος ηχογραφεί ντραμς στο home studio του για παραγωγές σε Ελλάδα και Κύπρο από το 2015. Παραδείγματα ειδών από την ηχογραφημένη του δουλειά είναι atmospheric-sound scaping music, funk, pop, rock, ethnic sounds, πάντα εμπλουτίζοντας τις κατευθυντήριες γραμμές και την αισθητική ου εκάστοτε παραγωγού.

Calendar

Prev September Next

MONDAY 16 SEPTEMBER

Δ
 
Τ
 
Τ
 
Π
 
Π
 
Σ
 
Κ