ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
«Οι Φασουλήδες του Κατσιπόρα» στο θέατρο Δέντρο

«Οι Φασουλήδες του Κατσιπόρα» στο θέατρο Δέντρο

  • 18/04/2021 - 18/04/2021
  • Theatre

«Οι Φασουλήδες του Κατσιπόρα»το αριστούργημα του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, η νέα παράσταση του ΘΕΑΤΡΟ ΔΕΝΤΡΟ για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Οι περιπέτειες της Δόνιας Ροζίτας και του Κοκολίκου που παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις ενάντια στον μοχθηρό Δον Κριστομπίτα, ως μια συνέχεια της αιώνιας διαμάχης ανάμεσα στο καλό και το κακό, διανθισμένες με μουσική και τραγούδια, θα συνθέσουν μια πραγματικά πολύ χαρούμενη και ευφάνταστη παράσταση, όχι μόνο για μικρούς, αλλά και για μεγάλους.

Μια «κωμικοτραγωδία» την χαρακτηρίζει ο ίδιος ο δημιουργός της. Πρόκειται για ένα έργο που γράφτηκε το 1931 για κουκλοθέατρο, όπου και πρωτοπαρουσιάστηκε. Το θέατρο των Φασουλήδων το έφτιαξε σε νεαρή ηλικία μόνος του ο Φρεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, κατασκευάζοντας ανδρείκελα από χαρτόνι διασκεδάζοντας με αυτά κάθε είδους κοινό, από τα πανεπιστήμια και τα ιδρύματα μέχρι τις λαϊκές γειτονιές και το θέατρο.
Το έργο που ανεβάζει το «Θέατρο Δέντρο», βασίζεται στο γνωστό μοτίβο της όμορφης κοπέλας - μάσκας/κούκλας- που αναγκάζεται να παντρευτεί έναν πλούσιο άντρα. Ο τρομερός σύζυγος, είναι ο άνθρωπος που ο πλούτος δεν θα του φέρει την ευτυχία, όσο κι αν μπορεί να την αγοράσει. Στο τέλος του έργου, θα σκάσει κυριολεκτικά από το κακό του, νικημένος από τη δύναμη της αγάπης.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Παίζουν: Αντώνης Κλεάνθους, Κωνσταντίνος Δημητρίου, Κατερίνα Λούρα, Μαρία Χριστοδούλου, Γιώργος Ιωσήφ
Διασκευή Κειμένου: Λάζαρος Λαζάρου
Σκηνοθέτης: Κατερίνα Λούρα
Μουσικός επί σκηνής (Πιάνο): Αντρέας Μιχαλόπουλος
Σκηνογραφία/Ενδυματολόγος: Κατερίνα Κωνσταντίνου
Μουσική σύνθεση: Κυριακή Ιακωβίδου
Μάσκες: Μάρθα Φωκά
Σχεδιασμός φωτισμού: Χρίστος Γωγάκης
Στοίχοι: Ελένη Αναστασίου
Παραγωγή: Γιάννος Λούρας

Info
Kυριακή 18 Απριλίου 2021
Θέατρο Δέντρο, 11.00
Ενότητος 44, Παλλουριώτισσα
Eισιτήρια €10/€8
Κρατήσεις 99520835
Προπώληση Soldoutticketbox.com

Calendar

Prev March Next

TUESDAY 19 MARCH

Δ
 
Τ
 
Τ
 
Π
 
Π
Σ
Κ