«Στην Καρδιά του Ρομαντισμού» στο Ριάλτο

  • 20/05/2021 - 20/05/2021
  • Music

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου επιστρέφει στο Θέατρο Ριάλτο στις 20 Μαΐου έχοντας πλέον τη δυνατότητα γι’ αυξημένο αριθμό θεατών. Yπό τη διεύθυνση του φημισμένου Γερμανού μαέστρου Wolfram Christ θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με έργα ρομαντικών συνθετών της Κεντρικής Ευρώπης, γεμάτα συναίσθημα και δραματικότητα.

Συναρπαστικά, απρόσμενα δραματικά και με πολύ χαρακτήρα! Μια περιγραφή που ταιριάζει στα Eπτά κομμάτια για μικρή ορχήστρα του Τσέχου συνθέτη Antonin Dvorak γραμμένα στα 1867 ειδικά για να παιχτούν στο διάλειμμα μίας από τις θεατρικές παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου Πράγας, μια συνήθης τακτική της εποχής. Πρόκειται για επτά κινήσεις εκπληκτικής θεατρικότητας, που θα έλεγε κανείς πως προορίζονταν για να συνοδεύσουν το θεατρικό καθεαυτό.

Τα δεκαπέντε κοντσέρτα για βιολί του Γερμανού συνθέτη Louis Spohr επιδεικνύουν μεγάλη πρωτοτυπία, δυναμικότητα και μελωδική κομψότητα. Ο εξάρχων της Σ.Ο.Κ. Wolfgang Schroeder θα ερμηνεύσει το Κοντσέρτο για Βιολί αρ. 8 του Spohr που φέρει τον υπότιτλο “in modo di scena cantante”: το βιολί «αναλαμβάνει» το μέρος ενός οπερατικού ρόλου, στο στυλ μιας δραματικής οπερατικής σκηνής, περιλαμβάνοντας χαρακτηριστικά μέρη ρετσιτατίβο και σε στυλ άριας.

Γραμμένη το 1875 σε μία από τις καλύτερες και πιο παραγωγικές περιόδους της ζωής του, η Σερενάτα για έγχορδα του Antonín Dvořák ξεχειλίζει από αισιοδοξία, υπέρτατη χαρά και ζωτικότητα.

Antonín Dvořák: Επτά κομμάτια για μικρή ορχήστρα
Louis Spohr: Κοντσέρτο για βιολί αρ. 8 σε Λα ελάσονα (in modo di scena cantante), έργο 47
Antonín Dvořák: Σερενάτα για έγχορδα σε Μι μείζονα, έργο 22

Σολίστ: Wolfgang Schroeder, βιολί Ι Μαέστρος: Wolfram Christ

Με την στήριξη του Ινστιτούτου Γκαίτε Κύπρου
Υποστηρικτές: Δήμος Πάφου, Δήμος Λεμεσού, Θέατρο Ριάλτο

Info
Πέμπτη 20 Μαϊου 2021
Θέατρο Ριάλτο, 20.30
Ανδρέα Δρουσιώτη 19
Πλατεία Ηρώων Λεμεσός
Εισιτήρια: €12, €7, €5
Πληροφορίες 77777745
www.rialto.com.cy , Rialto App

Calendar

Prev June Next

SATURDAY 12 JUNE

Δ
 
Τ
Τ
Π
Π
Σ
Κ