Δ 
Τ 
Τ 1 Φούστα Μπλούζα...Ξανά στο Παττίχειο
Π 2 By the grace of god (Νέα Ταινία)
Π 3 La Cantine welcomes Dj Evros on the dexxx
Σ 4 Cinco de Mayo Fiesta στο Sinners
Κ 5 Ο Γαργαληστής στο Ριάλτο
6 Φ.Δεληβοριάς & Σ.Σωφρονίου στο Ριάλτο
7 Italian Street Party στη  Λάρνακα
8  Live Σαξόφωνο στο Cellar 27
9 Δεσποινίς Τζούλη στο Δημοτικό θέατρο Στροβόλου
10 Παρουσίαση βιβλίου ''AUTIE… Προσαρμόζοντας την πίστα''
11 Μουσικά ταξίδια στον Ουρανό
12 1η Φιλανθρωπική Επίδειξη Μόδας από το σύλλογο «Γολγία»
13 Αναζητώντας Τον Χέντριξ στο Πάνθεον
14 Locorico with Pro & 2NS στο Guaba
15 Fuzzy Colours Live στον Δρόμο
16 Παπιγιόν at Patio
17 Δρομολόγιο 67 στο Θέατρο Ένα
18 DJ Dazero ~ Eurovision στο Club Teez
19  Σ. Καπεζάνου - Single's Party στην Edit Gallery
20 Summer Breeze - Μάρλεν Καρλετίδου στο Γκαράζ
21 Locorico with Pro & Dj Deeze στο Guaba
22 Charis Ioannou Trio στο Sarah's Jazz Clib
23  ''Το Δείπνο'' στο Παττίχειο Λεμεσού
24 Opening Party- Breeze Summer Club
25 ''Το Δείπνο'' στο Θέατρο Λατσιών
26 «Περσεφόνη» του Γ. Ρίτσου στο Wherehaus 612
27 Summer Breeze - Μάρλεν Καρλετίδου στο Γκαράζ
28  Γιώργος Νταλάρας Unplugged στο Θέατρο Στροβόλου
29 «Ο Μικρός Πρίγκιπας στα κυπριακά» στο ARTos
30 Γιώργος Νταλάρας Unplugged στο Παττίχειο
31 «Περσεφόνη» του Γ. Ρίτσου στο Wherehaus 612
 

SUMMER BREEZE - ΜΑΡΛΕΝ ΚΑΡΛΕΤΙΔΟΥ ΣΤΟ ΓΚΑΡΑΖ

20/05/2019 - 27/05/2019

Μια καλοκαιρινή περιδιάβαση σε αναζήτηση φυσικών τοπίων, σε διαδρομές όπου γη, βουνά, θάλασσα και ουρανός συνυπάρχουν χωρίς παρεμβάσεις. Ένα ταξίδι στη γαλήνη και την ηρεμία της φύσης, όπου ο άνθρωπος επιστρέφει και αφυπνίζεται.

Ιnfo
Eγκαίνια Δευτέρα 20  Μαΐου
Γκαραζ, 19.00-22.00
Αμμοχώστου 16
Λευκωσία
Πληροφορίες 99034654
Ώρες λειτουργίας Δευ. - Παρ.  16.00 - 20.00
Σαβ.& Κυρ. 10.00 - 13.00 & 16.00 - 20.00
Διάρκεια μέχρι  27/5

 
 

«ΟΙ ΟΡΝΙΘΕΣ Τ' ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ» ΣΤΟΝ ΤΕΧΝΟΧΩΡΟ ΕΘΑΛ

20/05/2019 - 22/05/2019

Η δημοφιλής ηθογραφική σατιρική κωμωδία του Αντρέα Κουκίδη «Οι όρνιθες τ' Αριστοφάνη» είναι η καλοκαιρινή παραγωγή ...περισσότερα

Η δημοφιλής ηθογραφική σατιρική κωμωδία του Αντρέα Κουκίδη «Οι όρνιθες τ' Αριστοφάνη» είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του θεάτρου Ανεμώνα. Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Μαρίνου Ξενοφώντος.

ΥΠΟΘΕΣΗ:
Ο Αριστοφάνης είναι ένας χωρικός "ρουσφετολόγος" που εκτρέφει όρνιθες στην αυλή του και τις δωρίζει σε διάφορους πολιτικούς, κυβερνητικούς και οικονομικους παράγοντες για να του κάνουν ρουσφέτια για χάρη των συγχωριανών του..το κάνει από καθαρή ματαιοδοξία και δεν είναι οικονομικά ή άλλα τα κίνητρα και ωφέλη του! ως ένα στοιχείο μεγαλομανίας η ανάγκη του να φαίνεται στους συγχωριανούς του σαν κάτι ξεχωριστό, ένας άνθρωπος με υψηλές γνωριμίες και χρήσιμες διασυνδέσεις! Οι όρνιθες του όμως με την δυσοσμία τους εδώ και καιρό ενοχλούν τον γείτονα του Ηρακλή, που πασχίζει με τα φτωχά μέσα που διαθέτει να τον υποχρεώσει να τις απομακρύνει από τη γειτονιά. Αφού έχει εξαντλήσει κάθε όριο μέσα από τον διάλογο, ο Ηρακλής αναγκάζεται να προχωρήσει σε καταγγελία αλλά ο πονηρός και πεισματάρης Αριστοφάνης έχει στο μεταξύ καταφέρει να δωροδοκήσει υψηλά ιστάμενα πρόσωπα του αστυνομικού σώματος με τις πιο καλοταισμένες όρνιθες του κερδίζοντας την ανοχή τους! Στις διαφορές και τους καυγάδες τους εμπλέκονται φυσικά και οι οικογένειες τους, μέχρι που τα πράγματα περιπλέκονται όταν ο γιος του "φημισμένου και γραμματισμένου Αριστοφάνη..με το νάμι" έρχεται πολύ κοντά με την κόρη του "φτωχού,αγράμματου και.. χωριάτη" γείτονα του..

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Παντελής Κλείτου
Γιάννα Λευκάτη
Χριστόφορος Χριστοφόρου
Νικόλας Πέτρου
Μαρία Πέτρου
Ντόρα Μακρυγιάννη
Γιώργος Σοφοκλέους
Συμμετέχει: Χριστάκης Αναστασίου

Έκτακτη Συμπραξη: Ιωάννα Σιαφκάλη


«Οι όρνιθες τ' Αριστοφάνη» είναι το πιο γνωστό και πολυπαιγμένο έργο του Αντρέα Κουκίδη. Πρόκειται για έξυπνη ηθογραφική σάτιρα που προσφέρει αφ' ενός το γέλιο στο θεατή, περνάει αφ' ετέρου μηνύματα και προβληματισμό μέσα από το προσωπικό ύφος γραφής του Κουκίδη που το χαρακτηρίζει μια περίτεχνη και καλά στημένη αφέλεια. Σκιαγραφεί και σατιρίζει κύρια το χρόνιο φαινόμενο του ρουσφετιού στην Κύπρο που αποτελεί γάγγραινα για τον κοινωνικό κορμό και αναπόσπαστο κομμάτι μιας κουλτούρας δεκαετιών με τα συμπτώματα και τις παθογένειες του πελατειακού συστήματος στον ευρύτερο δημόσιο τομέα να μήν επιτρέπουν την επιβολή αξιοκρατίας.
Στη γκρίζα και ανέλπιδη σημερινή πραγματικότητα της οικονομικής κρίσης και κρίσης αξιών γενικότερα, τα κυπριακά ηθογραφικά σατιρικά έργα με την ντοπιολαλιά, τον σκηνικό διάκοσμο της παραδοσιακής αυλής, τους γνώριμους τυποχαρακτήρες και τις τόσο οικείες καταστάσεις, τα έργα αυτά με την καθαρότητα και αφέλεια τους, έχουν ευεγερτική αξία..

Σκηνοθεσία:Μαρίνος Ξενοφώντος
Σκηνικά-Κοστούμια:Σοσέ Εσκιτζιάν
Φωτιστικός Σχεδιασμός:Βασίλης Πετεινάρης

Μουσική Επιμέλεια: Μαρίνος Ξενοφώντος, ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ: Martin Mason, Βοηθός Σκηνογράφου: Άννη Βασιλείου, Χειρισμός Φωτισμού: Ξάνθος Χρίστου, ΓΡΑΦΙΚΑ: Θεοδώρα Πέτρου, Φωτογραφίες: Παντελής Χατζημηνάς, Μακιγιάζ: Γιώτα Τσιολάκκη.

Info
Δευτέρα 20 - Τετάρτη 22 Μαΐου 2019
Τεχνοχώρος ΕΘΑΛ, 20.30
Λεωφόρος Φραγκλίνου Ρούσβελτ 76
Λεμεσός
Kρατήσεις 70007721

κλείσιμο
 
 

«ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ» ΣΤΟ ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ

20/05/2019 - 21/05/2019

Τώρα και στην Κύπρο η κωμωδία των Αλέκου Σακελλάριου- Χρήστου Γιαννακόπουλου «Υπάρχει και φιλότιμο». Το πρώτο ...περισσότερα

Τώρα και στην Κύπρο η κωμωδία των Αλέκου Σακελλάριου- Χρήστου Γιαννακόπουλου «Υπάρχει και φιλότιμο». Το πρώτο ανέβασμα του έργου έγινε από το Θέατρο Τέχνης το 1950 με τίτλο «Ανώμαλη προσγείωση», σε σκηνοθεσία του Καρόλου Κουν. Στα μέσα της δεκαετίας του ’60, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας επιχειρεί νέο ανέβασμα με νέο τίτλο και το έργο δοξάζεται αρκετές φορές στη σκηνή και φυσικά στην κινηματογραφική οθόνη.

Τα έργα που έχουν ενδιαφέρον θεατρικό συνομιλούν με το χρόνο και όχι μόνο με τον καιρό τους. Η καρδιά της γραφής των Σακελλάριου- Γιαννακόπουλου χτυπά ακόμα δυνατά. Η μεγάλη κωμωδία δεν ασχολείται με τύπους και πρόσωπα αλλά με συμπεριφορές. Αυτές θα προσπαθήσουμε να ζωντανέψουμε στο προσεχές εγχείρημά μας. Βέβαια το γέλιο θα είναι παρόν για να πιστοποιεί και τις αδυναμίες μας και τα προτερήματά μας. Όλων!

Γιάννης Μπέζος, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Τάσος Κωστής, Χρήστος Γιάνναρης,
Ντίνος Σπυρόπουλος, Νίκος Απέργης, Κωνσταντίνα Νταντάμη
Θανάσης Ισιδώρου, Εύη Δαέλη, Ελένη Καραδάκη
Σκηνοθεσία Γιάννης Μπέζος
Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς
Κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Μουσική επιμέλεια: Σιδερής Πρίντεζης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ντένια Στασινοπούλου

Info
Δευτέρα 20 - Τρίτη 21 Μαΐου 2019
Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, 20.30
Αγίας Ζώνης 6
Λεμεσός
Εισιτήρια €25 / €20
Πληροφορίες 25377277
Προπώληση www.soldoutticketbox.com 
Ταμείο του θεάτρου.

κλείσιμο
 

Σ. ΚΑΠΕΖΑΝΟΥ - SINGLE'S PARTY ΣΤΗΝ EDIT GALLERY

19/05/2019 - 15/06/2019

Η Edit Gallery  στη Λεμεσό με χαρά παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο την ατομική έκθεση της Στέλλας Καπεζάνου με ...περισσότερα

Η Edit Gallery  στη Λεμεσό με χαρά παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο την ατομική έκθεση της Στέλλας Καπεζάνου με τίτλο “Single’s Party”.

H Στέλλα Καπεζάνου είναι μια Ελληνίδα εικαστικός καλλιτέχνης που δημιουργεί ευφάνταστα, πολυσύνθετα και ποικιλόχρωμα ζωγραφικά έργα, αντλώντας έμπνευσή από την καπιταλιστική κοινωνία της Δύσης και την υλιστική κουλτούρα. Η δουλειά της επικεντρώνεται στην ανθρώπινη πολυπλοκότητα και υπογραμμίζει τη συναισθηματική αποκοπή που έχουμε από τον κόσμο που δημιουργήσαμε και στον οποίο τώρα ζούμε.

Στην καινούργια της σειρά ‘Single’s Party’, η Καπεζάνου διερευνά τις ανθρώπινες σχέσεις. Τις σχέσεις των ανθρώπων μεταξύ τους, τις σχέσεις τους με τα αντικείμενα τους, αλλά και την ίδια την απουσία των σχέσεων. «Οι πρωταγωνιστές μου δε διαδρούν. Είναι ιδιότροποι άνθρωποι που παίζουν σε έναν ψεύτικο κόσμο». Μια υπόγεια ειρωνεία χαρακτηρίζει τη ζωγραφική της, αλλά και μια βαθιά αμφισβήτηση της θέσης μας μέσα στη σύγχρονη κοινωνία, τη δύναμη με την οποία κρατιόμαστε από τα υλικά και, αντιστρόφως, τη δύναμη με την οποία το άυλο ασκεί εξουσία πάνω μας.
Στους πίνακες της ξεδιπλώνονται αφηγήσεις πολύπλοκες στη σύνδεση, τη σύλληψη και την παράσταση. Οι ήρωες της ταυτόχρονα τολμηροί, εκκεντρικοί, επιδειξιομανείς και εσωστρεφείς αναλαμβάνουν διπλούς ρόλους, υποκειμένου και αντικειμένου, μπερδεύοντας έξυπνα τον θεατή. Επιπλέον, ο τρόπος με τον οποίο συναναστρέφονται εγείρει ερωτήματα ως προς την σεξουαλικότητά τους, η οποία αφήνεται σκόπιμα αόριστη. Με τίτλους όπως «Η Αναμονή της Πηνελόπης (2017), «Μετά την Κλοπή των Μήλων» (2019) και «Κήπος της Εδέμ» (2018), καθώς και με αναφορές σε εμβληματικά έργα τέχνης από την ιστορία της δυτικής τέχνης, οι πίνακες αυτοί είναι γεμάτοι από μηνύματα και σκέψεις για τον σύγχρονο κόσμο.
Εναλλασσόμενη μεταξύ της αφαίρεσης και του ρεαλισμού, σε συνδυασμό με μια εκρηκτική παλέτα χρωμάτων, η ζωγραφική της εμφανίζει την ίδια γοητεία και το παιχνιδιάρικο ύφος των διαφημίσεων και του branding. Οι εικόνες της Στέλλας Καπεζάνου είναι υπερβολικά τέλειες, με φόντο σουρεαλιστικά διαμορφωμένα και σκηνές που στις πλείστες περιπτώσεις δεν θα μπορούσαν ποτέ να είχαν συμβεί.

Η καλλιτέχνης καταφέρνει να δημιουργήσει εντυπωσιακά ενδιαφέροντα και πλούσια έργα, προσκαλώντας τους θεατές να αναλογιστούν την πραγματικότητα στην οποία ζουν αλλά και να επισκεφθούν μια άλλη εκδοχή της που απεικονίζεται μέσα από τη μεστή της αφήγηση,

Σχετικά με την καλλιτέχνη
Η Στέλλα Καπεζάνου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, με τιμητική υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) για την πρώτη θέση στις εισαγωγικές εξετάσεις της ΑΣΚΤ. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Chelsea College of Arts του Λονδίνου, με την υποστήριξη της Motoroil Hellas, όπου της απονεμήθηκε η υποτροφία Frank Bowling. Στο Λονδίνο έχει βραβευθεί με το Clyde & Co Emerging Star 2017, το Cass Art Prize 2018 και ήταν φιναλίστ για το Solo Show Award 2017, το Rise Art Prize 2018 και το ACS Studio Prize 2018.

Έχει παρουσιάσει τα έργα της στην Ελλάδα και το εξωτερικό και εργάζεται μεταξύ Λονδίνου και Ελλάδας.

Info
Eγκαίνια Κυριακή 19 Μαΐου 2019
The Edit Gallery, 18.30
Αγίας Ζώνης 1
23 Nicolaou Business Center
Λεμεσός
Διάρκεια μέχρι Σάββατο 15 Ιουνίου 2019
Ώρες λειτουργίας Τρ. - Παρ. 11.00 - 19.00
Σαβ. 11.00 - 14.00
Πληροφορίες 25251710

κλείσιμο
 
 

«ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ» ΣΤΟ VINYLIO

19/05/2019 - 20/05/2019

«Είσαι εφτά χρονών. Η μαμά είναι στο νοσοκομείο. Ο μπαμπάς λέει ότι η μαμά έκανε κάτι πολύ ανόητο γιατί της είναι ...περισσότερα

«Είσαι εφτά χρονών. Η μαμά είναι στο νοσοκομείο. Ο μπαμπάς λέει ότι η μαμά έκανε κάτι πολύ ανόητο γιατί της είναι δύσκολο να είναι ευτυχισμένη. Τότε εσύ κάνεις μια λίστα με όλα τα υπέροχα πράγματα που υπάρχουν στον κόσμο. Μια λίστα με όλα αυτά για τα οποία αξίζει να ζεις.»

Η Θεατρική Ομάδα Persona μετά την επιτυχημένη παράσταση «Η Πολύχρωμη ιστορία της Φρίντα Κ.» ετοιμάζει την καινούργια της παραγωγή που έχει τίτλο «Όλα τα υπέροχα πράγματα» (πρωτότυπος τίτλος Every Brilliant Thing) των Duncan Macmillan και Jonny Donahoe σε μετάφραση Μαρίας Κωνσταντίνου. Ένας διαδραστικός μονόλογος σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη με τη Χριστίνα Κωνσταντίνου επί σκηνής και την ενεργή συμμετοχή του κοινού όπου κάθε φορά διαφορετικοί θεατές καλούνται να ερμηνεύσουν τα βασικά πρόσωπα της ιστορίας.

Το έργο, ανέβηκε για πρώτη φορά το 2013 στην Αγγλία και έκτοτε ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, αποσπώντας το βραβείο «Critics’ Pick» των New York Times και διθυραμβικές κριτικές από τους Guardian, Time Out, Independent, Evening Standard, Telegraph και Sunday Times. Η επιτυχία του και η σημαντικότητά του ως κείμενο συνίσταται στην αμεσότητα και το χιούμορ που χρησιμοποιεί για να προσεγγίσει το φλέγον ζήτημα που καταδυναστεύει τον σύγχρονο άνθρωπο: την κατάθλιψη. Οι συγγραφείς με περίτεχνο τρόπο τοποθετούν απέναντι στην κατάθλιψη την απόλυτη χαρά, απέναντι από την αίσθηση της ματαιότητας τον ενθουσιασμό για το καθετί «μικρό κι ασήμαντο», κι απέναντι στην αυτοχειρία τη λαχτάρα για να ζήσεις: ένα «αντικαταθλιπτικό» έργο, ένας ύμνος στη ζωή που μιλάει κατευθείαν στις καρδιές των θεατών.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ:
Ένα επτάχρονο κορίτσι μετά την πρώτη απόπειρα αυτοκτονίας της μητέρας της ξεκινάει να φτιάχνει μια λίστα με όλα τα υπέροχα πράγματα που υπάρχουν γύρω της, προκειμένου να δώσει στη μητέρα της κίνητρο για να ζήσει. Μεγαλώνοντας, μεγαλώνει και η λίστα της αλλά και η κατάθλιψη της μητέρας της. Κι όταν το κορίτσι γίνεται γυναίκα, αρχίζει να μοιάζει επικίνδυνα στη μητέρα της. Τι θα κάνει άραγε; Θα το παλέψει; Θα παραιτηθεί; Θα σκίσει τη λίστα με όλα τα υπέροχα πράγματα ή θα την επεκτείνει τόσο μέχρι που να καλύψει κάθε σκιά, προκειμένου να ξαναβγεί στο φως;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Μαρία Κωνσταντίνου
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μαρίνα Βρόντη
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ: Χριστίνα Κωνσταντίνου
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ: Σεσίλια Τσελεπίδη
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βέρθερος
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΦΙΣΑΣ: Άννα- Μαρία Χαραλάμπους

Ιnfo
Κυριακή 19 - Δευτέρα 20 Μαΐου 2019
Vinylio Wine Etc, 20.00
Αγκύρης 33 Λεμεσός
Εισιτήρια €10
Πληροφορίες 96810119

 

κλείσιμο
 
 

JOHN WICK: CHAPTER 3 - PARABELLUM (ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ)

16/05/2019 - 22/05/2019

Ο Τζον Γουϊκ επιστρέφει πιο εκδικητικός από ποτέ. Σκοτώνει ένα μέλος μιας σκοτεινής αδελφότητας και αυτόματα ...περισσότερα

Ο Τζον Γουϊκ επιστρέφει πιο εκδικητικός από ποτέ. Σκοτώνει ένα μέλος μιας σκοτεινής αδελφότητας και αυτόματα γίνεται στόχος για τους πιο αδίστακτους εκτελεστές του κόσμου.

Σκηνοθεσία  Chad Stahelski
Πρωταγωνιστούν  Keanu Reeves, Halle Berry, Ian McShane

K Cineplex (The Mall of Cyprus ) 19.30, 22.15
K Cineplex (Λευκωσία) 19.30, 22.15
K Cineplex (Λεμεσός ) 19.30, 22.15
K Cineplex (Λάρνακα) 19.30, 22.15
K Cineplex (Kings Avenue – Πάφος) 19.30, 22.15
RIO (Λεμεσός) 19.45, 22.15
RIO (Λευκωσία) 19.45, 22.15

κλείσιμο
 
 

POKÉMON DETECTIVE PIKACHU (ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ)

16/05/2019 - 22/05/2019

Ο ντετέκτιβ Χάρι Γκούντμαν εξαφανίζεται και ο γιος του Τιμ προσπαθεί να μάθει τι συμβαίνει. Ο ντετέκτιβ Πίκατσου ...περισσότερα

Ο ντετέκτιβ Χάρι Γκούντμαν εξαφανίζεται και ο γιος του Τιμ προσπαθεί να μάθει τι συμβαίνει. Ο ντετέκτιβ Πίκατσου τον βοηθά για να μπορέσει να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισής του. Ψάχνουν κάτω από φώτα των δρόμων όπου οι άνθρωποι και τα Πόκεμον ζουν δίπλα δίπλα. Σταδιακά ξεδιπλώνεται μια συνωμοσία και μια διαμάχη μεταξύ ανθρώπων και Πόκεμον, που απειλεί την ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ τους, καθώς και ολόκληρο το σύμπαν τους.

Σκηνοθεσία  Rob Letterman

(EN)
K Cineplex (The Mall of Cyprus ) 17.30, 19.45, 22.30 σ/κ επίσης 15.15
K Cineplex (Λευκωσία) 17.30, 19.45, 22.30 σ/κ επίσης 15.15
K Cineplex (Λεμεσός )  17.30, 19.45, 22.30 σ/κ επίσης 15.15
K Cineplex (Λάρνακα) 17.30, 19.45, 22.30 σ/κ επίσης 15.15
K Cineplex (Kings Avenue – Πάφος) 17.30, 19.45, 22.30 σ/κ επίσης 15.15
RIO (Λεμεσός) 19.45, 22.00 σ/κ επίσης 15.15, 17.20, 19.45
RΙΟ (Λευκωσία) 17.30, 19.45, 22.15  σ/κ επίσης 11.30, 15.15, 17.30 

κλείσιμο
 
 

LONG SHOT (ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ)

16/05/2019 - 22/05/2019

Ο Φρεντ Φλάρσκι, συγγραφέας πολιτικών λόγων, ξανασυναντάει τον πρώτο του έρωτα, η οποία είναι υπουργός εξωτερικών ...περισσότερα

Ο Φρεντ Φλάρσκι, συγγραφέας πολιτικών λόγων, ξανασυναντάει τον πρώτο του έρωτα, η οποία είναι υπουργός εξωτερικών της Αμερικής, τη Σάρλοτ, και τη γοητεύει με το χιούμορ του. Η Σάρλοτ αποφασίζει να βάλει υποψηφιότητα στον Λευκό Οίκο και προσλαμβάνει τον Φρεντ να γράφει τους προεκλογικούς της λόγους. Έτσι ξεκινάει μια ιδιόμορφη σχέση που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την προεκλογική εκστρατεία της Σάρλοτ.

Σκηνοθεσία  Jonathan Levine
Πρωταγωνιστούν Charlize Theron, Seth Rogen, June Diane Raphael

K Cineplex (The Mall of Cyprus ) 22.30
K Cineplex (Λευκωσία) 19.30, 22.15
K Cineplex (Λεμεσός ) 22.30
K Cineplex (Λάρνακα) 19.40, 22.15
K Cineplex (Kings Avenue – Πάφος) 20.00, 22.30
RIO (Λεμεσός) 19.45, 22.45
RIO (Λευκωσία) 19.45, 22.15

κλείσιμο
 
 

A VIOLENT LIFE (NΕΑ ΤΑΙΝΙΑ)

16/05/2019 - 22/05/2019

Παρά τις απειλές κατά της ζωής του, ο Στεπάν αποφασίζει να επιστέψει στην Κορσική για να παραστεί στην κηδεία ...περισσότερα

Παρά τις απειλές κατά της ζωής του, ο Στεπάν αποφασίζει να επιστέψει στην Κορσική για να παραστεί στην κηδεία ενός παιδικού φίλου, ο οποίος δολοφονήθηκε την προηγούμενη ημέρα. Αυτό θα του δώσει και μια ευκαιρία να ανακαλέσει στη μνήμη του τα γεγονότα αυτά που τον οδήγησαν από έναν μορφωμένο αστό της μέσης τάξης στην Μπαστιά, σε μια ζωή γεμάτη εγκληματικότητα και πολιτική ριζοσπαστικοποίηση, ως και μια ζωή στο περιθώριο.

Σκηνοθεσία Thierry de Peretti
Πρωταγωνιστούν  Jean Michelangeli, Henri-Noël Tabary, Cédric Appietto

K Cineplex (Λευκωσία) 22.15
K Cineplex (Λάρνακα) 22.15
K Cineplex (Kings Avenue – Πάφος) 22.15

κλείσιμο
 
 

TEEN SPIRIT

16/05/2019 - 22/05/2019

Μια ντροπαλή έφηβη, η Βάιολετ, η οποία ζει σε μια μικρή πόλη της Αγγλίας, ονειρεύεται να γίνει διάσημη ποπ τραγουδίστρια. ...περισσότερα

Μια ντροπαλή έφηβη, η Βάιολετ, η οποία ζει σε μια μικρή πόλη της Αγγλίας, ονειρεύεται να γίνει διάσημη ποπ τραγουδίστρια. Με τη βοήθεια ενός απροσδόκητου μέντορα θα μπει σε έναν διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού που θα δοκιμάσει την εντιμότητα και το ταλέντο της.

Σκηνοθεσία Max Minghella
Πρωταγωνιστούν Elle Fanning, Agnieszka Grochowska, Archie Madekwe

K Cineplex (The Mall of Cyprus ) 20.00
K Cineplex (Λευκωσία) 20.00
K Cineplex (Λεμεσός ) 20.00
K Cineplex (Λάρνακα) 20.00
K Cineplex (Kings Avenue – Πάφος) 19.45
RIO (Λευκωσία) 17.30

 

κλείσιμο
 
 

UGLYDOLLS

16/05/2019 - 22/05/2019

Οι ασχημογλυκούληδες έρχονται αντιμέτωποι με έναν κόσμο όπου όλες οι κούκλες είναι φτιαγμένες με βάση το τέλειο. ...περισσότερα

Οι ασχημογλυκούληδες έρχονται αντιμέτωποι με έναν κόσμο όπου όλες οι κούκλες είναι φτιαγμένες με βάση το τέλειο. Η διαφορετικότητά τους δείχνει αταίριαστη με τον κόσμο αυτό και η πρώτη τους αντίδραση είναι αναμενόμενα η απογοήτευση. Σιγά σιγά όμως μαθαίνουν πως η ατέλειές τους είναι η δική τους ομορφιά, και ότι και αυτοί μπορούν να αγαπήσουν και αγαπηθούν. Αυτό που έχει σημασία είναι ποιοι πραγματικά είναι και όχι πως είναι εξωτερικά.

Σκηνοθεσία Kelly Asbury
Πρωταγωνιστούν Kelly Clarkson, Nick Jonas, Janelle Monáe

K Cineplex (The Mall of Cyprus ) 17.00 σ/κ επίσης 11.00, 13.00, 15.00
K Cineplex (Λευκωσία) 17.00 σ/κ επίσης 15.00
K Cineplex (Λεμεσός ) 17.00 σ/κ επίσης 15.00
K Cineplex (Λάρνακα) 17.00 σ/κ επίσης 15.00
K Cineplex (Kings Avenue – Πάφος) 17.00 σ/κ επίσης 11.00, 13.00, 15.00
RIO (Λεμεσός) μόνο σ/κ 15.30, 17.30
RIO (Λευκωσία 17.30 σ/κ επίσης 11.30, 15.15, 17.30

κλείσιμο
 
 

SMUGGLING HENDRIX

16/05/2019 - 22/05/2019

Το σχέδιο του Γιάννη να φύγει από την Κύπρο ανατρέπεται όταν ο σκύλος του περνάει στα κατεχόμενα. Η μεταφορά ζώων ...περισσότερα

Το σχέδιο του Γιάννη να φύγει από την Κύπρο ανατρέπεται όταν ο σκύλος του περνάει στα κατεχόμενα. Η μεταφορά ζώων όμως εκεί απαγορεύεται και θα πρέπει να βρει τρόπο να πάρει πίσω τον πιστό του φίλο.

Σκηνοθεσία Μάριος Πιπερίδης
Πρωταγωνιστούν Αδάμ Μμπουσδούκος, Βίκυ Παπαδοπούλου, Φατίχ Αλ

K Cineplex (The Mall of Cyprus ) 22.15
K Cineplex (Λευκωσία) 22.15
K Cineplex (Λεμεσός ) 22.15
K Cineplex (Λάρνακα) 22.15
K Cineplex (Kings Avenue – Πάφος) 22.15
RIO (Λεμεσός) 22.00 σ/κ επίσης 17.30
RIO (Λευκωσία) 22.10

κλείσιμο
 
 

MARNIE’S WORLD

16/05/2019 - 22/05/2019

Ο σπιτόγατος Μάρνι ζει μια άνετη ζωή στο σπίτι της οικογένειας Σονενχάιν. Μια ημέρα, ο αδελφός της μικρής που δεν ...περισσότερα

Ο σπιτόγατος Μάρνι ζει μια άνετη ζωή στο σπίτι της οικογένειας Σονενχάιν. Μια ημέρα, ο αδελφός της μικρής που δεν συμπαθεί τον γάτο, τον εγκαταλείπει σε ένα βενζινάδικο. Εκεί θα βρει τον πολυλογά τον σκύλο Έλβις, έναν γάιδαρο με το όνομα Άντονι και έναν νευρωικό κόκορα, τον Έγκμπερντ. Χωρίς να έχουν διαπράξει κάποιο έγκλημα, τους κατηγορούν για ληστές. Ενώνουν λοιπόν τις δύνάμεις τους για να πιάσουν τους αληθινούς ενόχους και να αποκαταστήσουν τη φήμη τους.

Σκηνοθεσία Christoph Lauenstein, Wolfgang Lauenstein
Πρωταγωνιστούν Erik Borner, Alexandra Neldel, Axel Prahl

(GR)
K Cineplex (The Mall of Cyprus ) 17.45  
K Cineplex (Λευκωσία) 17.45 σ/κ επίσης 15.30
K Cineplex (Λεμεσός ) 17.45
K Cineplex (Λάρνακα) 17.45 σ/κ επίσης 15.30
K Cineplex (Kings Avenue – Πάφος) 17.45  σ/κ επίσης 11.15, 13.15, 15.30

κλείσιμο
 
 

AVENGERS: ENDGAME

16/05/2019 - 22/05/2019

Στον απόηχο της εξαφάνισης σχεδόν όλης της ζωής του σύμπαντος από τον Θάνος, οι εναπομείναντες Εκδικητές πρέπει ...περισσότερα

Στον απόηχο της εξαφάνισης σχεδόν όλης της ζωής του σύμπαντος από τον Θάνος, οι εναπομείναντες Εκδικητές πρέπει να βρουν τον τρόπο να υπερνικήσουν τις δυνάμεις του τρελού τιτάνα, στο τελευταίο κεφάλαιο των Εκδικητών.

Σκηνοθεσία: Anthony Russo, Joe Russo
Πρωταγωνιστούν:Brie Larson, Scarlett Johansson, Karen Gillan

K Cineplex (The Mall of Cyprus ) 19.00, 22.00 σ/κ επίσης 11.00, 15.00
K Cineplex (Λευκωσία) 19.00,  22.00 σ/κ επίσης 15.00
K Cineplex (Λεμεσός ) 19.00,  22.00 σ/κ επίσης 15.00
K Cineplex (Λάρνακα) 19.00,  22.00 σ/κ επίσης 15.00
K Cineplex (Kings Avenue – Πάφος) 19.00, 22.00 σ/κ επίσης 11.00, 15.00
RIO (Λεμεσός) 19.30, 22.00  σ/κ επίσης 16.30
RIO (Λευκωσία) 16.30, 20.00 σ/κ επίσης 11.30

κλείσιμο
 
 

CATS AND PEACHTOPIA

16/05/2019 - 22/05/2019

Ο Φευγάτος είναι ένας μικρός γάτος που έχει βαρεθεί να βρίσκεται κλεισμένος μέσα σε ένα διαμέρισμα. Θέλει να βγει ...περισσότερα

Ο Φευγάτος είναι ένας μικρός γάτος που έχει βαρεθεί να βρίσκεται κλεισμένος μέσα σε ένα διαμέρισμα. Θέλει να βγει έξω και να ζήσει ελεύθερος. Ο πατέρας του, ο Παντόφλας, ήταν αδέσποτο για ένα διαστημα και γνωρίζει τους κινδύνους που κρύβουν οι δρόμοι. Ο Φευγάτος δεν ακούει τον πατέρα του και ξεκινάει ένα ταξίδι σε ένα μυθικό κόσμο, στο πυθμένα μίας λίμνης, τη "Γατοπία". Ο πατέρας του αναγκάζεται και αυτός να φύγει από το σπίτι για να κάνει ότι μπορεί για να προστατέψει το γιο του.

(GR)
K Cineplex (The Mall of Cyprus ) 17.20
K Cineplex (Λευκωσία) 17.20 σ/κ επίσης 15.00
K Cineplex (Λεμεσός ) 17.20
K Cineplex (Λάρνακα)  17.20 σ/κ επίσης 15.00
K Cineplex (Kings Avenue – Πάφος) 17.20 σ/κ επίσης 11.15, 15.00
RIO (Λεμεσός) 17.30
RIO (Λευκωσία) 17.15 σ/κ επίσης 11.30, 15.15, 17.15

κλείσιμο
 
 

MISSING LINK

16/05/2019 - 22/05/2019

Ο κύριος Λινκ  είναι ένα ελαφρώς αφελές αλλά πολύ έξυπνο και καλόψυχο θηρίο που αποτελεί και το τελευταίο δείγμα ...περισσότερα

Ο κύριος Λινκ  είναι ένα ελαφρώς αφελές αλλά πολύ έξυπνο και καλόψυχο θηρίο που αποτελεί και το τελευταίο δείγμα της πρωτόγονης καταγωγής του ανθρώπου. Είναι ο σύνδεσμος που λείπει. Με όλο και περισσότερα είδη να είναι υπό εξαφάνιση, ο κύριος Λινκ βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο καθώς είναι ο τελευταίος του είδους του. Ξεκινώντας μια τολμηρή αναζήτηση των μακρινών συγγενών του, θα ζητήσει τη βοήθεια του Σερ Λάιονελ Φρόστ , του μεγαλύτερου ερευνητή μύθων και τεράτων στον κόσμο, και της Αντελίνα Φόρτναϊτ  που έχει στην κατοχή της τον μοναδικό γνωστό χάρτη που θα οδηγήσει στη μυθική κοιλάδα που κρύβονται οι μακρινοί συγγενείς του, σε μια απίθανη οδύσσεια σε όλον τον κόσμο.

Σκηνοθεσία:Chris Butler
Φωνές:  Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Κωστής Μαραβέγιας, Αντιγόνη Ψυχράμη

(GR)
K Cineplex (The Mall of Cyprus ) μόνο σ/κ 11.10, 13.10, 15.10
K Cineplex (Λευκωσία) 17.15
K Cineplex (Λεμεσός ) μόνο σ/κ 15.10
K Cineplex (Λάρνακα) 17.15
K Cineplex (Kings Avenue – Πάφος) 17.15  
RΙΟ (Λεμεσός) μόνο σ/κ 15.30
RΙΟ (Λευκωσία) μόνο σ/κ  11.30, 17.15

(EN)
K Cineplex (The Mall of Cyprus ) μόνο σ/κ 11.10, 13.10, 15.10
K Cineplex (Λευκωσία) μόνο σ/κ 15.10
K Cineplex (Λεμεσός )  μόνο σ/κ 15.10
K Cineplex (Λάρνακα) μόνο σ/κ 15.10
K Cineplex (Kings Avenue – Πάφος) 11.10, 13.10, 15.10

κλείσιμο
 
 

AFTER

16/05/2019 - 22/05/2019

Η Τέσα είναι πρότυπο φοιτήτριας, υπεύθυνη κόρη και πιστή στον αγαπημένο της. Καθώς διανύει το πρώτο εξάμηνο στο ...περισσότερα

Η Τέσα είναι πρότυπο φοιτήτριας, υπεύθυνη κόρη και πιστή στον αγαπημένο της. Καθώς διανύει το πρώτο εξάμηνο στο κολέγιο, νωρίζει τον μυστηριώδη Χάρντιν Σκοτ. Ο εκκολαπτόμενος αυτός "επαναστάτης" της θέτει υπό αμφισβήτηση όλα όσα πίστευε μέχρι πριν ως δεδομένα και της αλλάζει την κοσμοθεωρία της, άρα και τη ζωή της.

Σκηνοθεσία:Jenny Gage
Πρωταγωνιστούν: Hero Fiennes Tiffin, Josephine Langford, Selma Blair

RIO (Limassol) 19.45 σ/κ επίσης 15.20

κλείσιμο
 
 

BOΥΡΑΤΕ ΓΕΙΤΟΝΟΙ

16/05/2019 - 22/05/2019

Η αγαπημένοι κυπριακή σειρά επιστρέφει με τη γνωστή επιτυχημένη συνταγή. Οι πιο χαρακτηριστικοί εμβληματικοί ...περισσότερα

Η αγαπημένοι κυπριακή σειρά επιστρέφει με τη γνωστή επιτυχημένη συνταγή. Οι πιο χαρακτηριστικοί εμβληματικοί ήρωες της εγχώριας μυθοπλασίας επιστρέφουν 18 χρόνια μετά σε μια ξεκαρδιστική κινηματογραφική περιπέτεια

Σκηνοθεσία: Στάμος Τσάμης
Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Ζένιος, Άλκηστις Παυλίδου, Δημήτρης Ξύστρας, Χριστίνα Παυλίδου, Έλενα Χριστοφή κ.α.

K Cineplex (The Mall of Cyprus ) 19.45
K Cineplex (Λευκωσία) 19.45
K Cineplex (Λεμεσός ) 19.45
K Cineplex (Λάρνακα) 19.45
K Cineplex (Kings Avenue – Πάφος) 19.45
RIO (Nicosia) 19.45
 

κλείσιμο
 
 

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΧΕΝΤΡΙΞ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ

13/05/2019 - 21/05/2019

Το σχέδιο του Γιάννη για να φύγει από την Κύπρο ανατρέπεται, όταν ο σκύλος του, ο Τζίμυ, διασχίζει την Νεκρή Ζώνη, ...περισσότερα

Το σχέδιο του Γιάννη για να φύγει από την Κύπρο ανατρέπεται, όταν ο σκύλος του, ο Τζίμυ, διασχίζει την Νεκρή Ζώνη, που χωρίζει τις ελεύθερες περιοχές από τα κατεχόμενα. Επειδή η μεταφορά ζώων από τα κατεχόμενα απαγορεύεται, ο Γιάννης αναγκάζεται να ζητήσει την βοήθεια κάποιον “εκλεκτών” χαρακτήρων για να τον φέρει πίσω.

Πρωταγωνιστούν:
Adam Bousdoukos (Yiannis)
Fatih Al (Hasan)
Vicky Papadopoulou (Kika)
Özgür Karadeniz (Tuberk)

Σκηνοθεσία: Marios Piperides
Διάρκεια: 92'
Είδος ταινίας: Κωμωδία, Δράμα
Γλώσσα: Ελληνικά, Αγγλικά, Τουρκικά
Υπότιτλοι: Ελληνικοί & Αγγλικοί
Χρονολογία παραγωγής: 2019

Info
Δευτέρα 13- Τρίτη 21 Μαΐου 2019
Pantheon Art Cinema, 20.00
Διαγόρου 29
Λευκωσία
Εισιτήρια €8 / €6
Πληροφορίες 22675787

 

κλείσιμο
 

«ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ»-Χ.ΜΑΪΦΟΣΙΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΤΟΠΟ

04/05/2019 - 31/05/2019

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση της Χριστίνας Μαϊφόσιη με τίτλο «Ένας ...περισσότερα

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση της Χριστίνας Μαϊφόσιη με τίτλο «Ένας κόσμος».

Γράφει η καλλιτέχνις για το έργο της: «Η δουλειά μου γενικά έχει να κάνει με τον κόσμο μας, με κοινωνικοπολιτικά θέματα αλλά και ευρύτερα με τον άνθρωπο. Κάπως έτσι λοιπόν οδηγήθηκα και σε αυτή τη σειρά έργων. Ζωγραφίζω πρόσωπα από κάθε γωνιά της γης, θέλοντας να δείξω την ομορφιά των ανθρώπων γύρω μας, δίπλα μας. Πιο συγκεκριμένα την ομορφιά της ψυχής των ανθρώπων. Έχω παρακολουθήσει διάφορα ντοκιμαντέρ αλλά έχω σταθεί περισσότερο σ' αυτά που αναφέρονται σε τριτοκοσμικές χώρες, παρατηρώντας τους ανθρώπους, τα παιδιά που έχουν το χαρούμενο βλέμμα και το χαμόγελο της ευτυχίας και αυτό γιατί έχουν απλά κάποια "βασικά" στη ζωή τους. Χαίρονται που φτιάχνουν μουσική μόνοι τους και χορεύουν, βγάζοντας όλη τη χαρά και την ενέργεια που πηγάζει από μέσα τους… Είναι απίστευτο. Για μένα όλες αυτές οι "εικόνες" είναι ένα μεγάλο μάθημα. Έτσι ενέταξα και αυτούς τους ανθρώπους στη δουλειά μου, θέλοντας να δείξω τη χαρά, την ηρεμία, τη γαλήνη, την ευτυχία μέσα απ τα πρόσωπα τους , πέραν από τις δυσκολίες που μπορεί να έχουν περάσει ή και να περνούν ακόμη… Ανάμεσα τους και το πορτρέτο της Φρίντα Κάλο. Όλα μαζί "Ένας κόσμος". Τα έργα είναι δουλεμένα με έντονα, χαρούμενα χρώματα που παραπέμπουν στη φύση, την άνοιξη, το καλοκαίρι. Εύχομαι να μιλήσουν από μόνα τους στην ψυχή των θεατών τους και να δώσουν βέβαια και τα μηνύματα που θέλω να στείλω.»

Η Χριστίνα Μαϊφόσιη γεννήθηκε στην Κύπρο και σπούδασε στην ΑΣΚΤ /Ανώτατη Σχολή Kαλών Τεχνών της Αθήνας (2007 – 2012). Ειδικεύτηκε στη ζωγραφική, με το δάσκαλο το Γιάννη Ψυχοπαίδη και Ερατώ Χατζησάββα. Παρακολούθησε ταυτόχρονα μαθήματα γλυπτικής , χαρακτικής και γυμνό μοντέλο με δάσκαλους το Νίκο Τρανό και τον Γιάννη Γουρζή.

Συμμετείχε στις ομαδικές εκθέσεις :
2011 - «Με ασβέστη και θάλασσα, εικόνες πάνω στην ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη», στο Σπίτι της Κύπρου
2012 - «Τhe artist wanted» Διαγωνισμός στη Νέα Υόρκη, με διάκριση και προβολή των έργων της στις γιγαντοοθόνες(billboards) της Times Square,
2013 - «12 Νέοι εικαστικοί καλλιτέχνες» Ομαδική έκθεση στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων Μελίνα Μερκούρη,
2013 - «Wagon Art – 12 εικαστικές προτάσεις» Ομαδική έκθεση στο τρένο του Ρούφ
2014 - «ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ - Από την Ελλάδα στην Κυπρο- Νέοι Κύπριοι Καλλιτέχνες» στο «Εν Τύποις»
2015 - "Εις την πολιν" - Κωνσταντινούπολη
2016 - Φτιάχνει το έργο «Αfter the surgery» για τον καρκίνο του μαστού της γυναίκας
2017 - «Αναφορά στην Αφροδίτη» ΠΑΦΟΣ 2017

Ο χώρος θα είναι κλειστός την Παρασκευή 17/5, το Σάββατο 18/5 και την Τρίτη 21/5.

Info
Eγκαίνια Σάββατο 4 Μαΐου 2019
Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ, 20.00
Κρήτης 11
Ωρες λειτουργίας Τρ.-Παρ. 17.00-19.30
Σαβ. 11.00-13.00
Πληροφορίες 22766117

κλείσιμο
 

1940 - ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΚΥΠΡΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΡ. ΚΥΠΡΟΥ

09/04/2019 - 31/12/2019

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος υπήρξε η μεγαλύτερη σύγκρουση της ανθρώπινης ιστορίας, αποτέλεσε το «σημείο μηδέν» του ...περισσότερα

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος υπήρξε η μεγαλύτερη σύγκρουση της ανθρώπινης ιστορίας, αποτέλεσε το «σημείο μηδέν» του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου πολιτισμού. Δεκάδες έθνη ενεπλάκησαν στο πεδίο των μαχών, εκατομμύρια άνθρωποι σκοτώθηκαν, άμαχοι και στρατιώτες, και το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης δέχθηκε ανυπολόγιστες καταστροφές. Ο χάρτης της Γηραιάς Ηπείρου σχεδιάστηκε από την αρχή.

Στην έκθεση «1940 | Πρόσωπα και Εικόνες. Κύπρος - Ελλάδα» το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδος, παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Κύπρο πρωτογενές υλικό της ιστορικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε για την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τη συμμετοχή της Κύπρου και των εθελοντών Κυπρίων στον αγώνα κατά του Άξονα, καθώς και σημαντικές πτυχές από τον αγώνα του ελληνικού λαού.

Ανιχνεύει και αποτυπώνει πρόσωπα και εικόνες των αφανών ηρώων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σε ένα αφιέρωμα για τη συμμετοχή της Κύπρου και της Ελλάδας στον αγώνα του ΄40. Στην έκθεση περιλαμβάνεται και η φωτογραφική έκθεση του Δημήτρη Βαττή «Οι Ξεχασμένοι ενός Πολέμου».

Την έκθεση επιμελείται η Κατερίνα Λουί Νικήτα, Διευθύντρια BPR Cultural Management.

Info
Τρίτη 9 Απριλίου- Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019
Πολιτιστικό Ιδρυμα Τραπέζης Κύπρου
Φανερωμένης 86-90
Λευκωσία
Ώρες λειτουργίας: Δευ – Κυρ 10.00-19.00
Πληροφορίες 22128157

κλείσιμο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΤΖΕΝΤΑΣ

ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ
ΕΙΝΑΙ ΟΙ WIZERS
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ WIZERS
Latest WIZS

WHERE IS EVERYBODY?

ACTIVE USERS

Soteris C

ΠΟΤΑΜΟΣ

just check in

Soteris C,

COSTA COFFEE

just check in

Marios T,

Marios T
Maria F

ΠΟΤΑΜΟΣ

just check in

Maria F,

BURGER STORIES

just check in

Demetris L,

Demetris L
Lucas P

BOSTON

just check in

Lucas P,

STARBUCKS

just check in

Marios T,

Marios T
Maria K
no no no!!!!

LA CANTINE

no no no!!!!

Maria K,

COLORS CAFÉ

just check in

Michelina P,

Michelina P
Denitsa M

ΤΑΜΠΛΙΟΣ

just check in

Denitsa M,

PAUL

just check in

Mohamed Reda E,

Mohamed Reda E
Marios T

PAUL

just check in

Marios T,

Marios A

SUSHI LA

just check in

Marios A,

HUGO

just check in

Marilena C,

Marilena C
Marios T

PAUL

just check in

Marios T,

COOK SHOP

just check in

Elena T,

Elena T
Νίκος Τ

FINDERS BAR

just check in

Νίκος Τ,

PAUL

just check in

Maria F,

Maria F
Maria F

ROCOMAMAS

just check in

Maria F,

CAFFÉ NERO

just check in

Marios T,

Marios T
ΕΡΩΤΗΣΗ, ΑΠΟΡΙΑ, ΠΡΟΤΑΣΗ
Talk of the Town

TALK OF THE TOWN

Stella B

Stella είπε...

Καφε μακεδονιτισσα

Agis P

Agis είπε...

Διόρθωση για το τηλέφωνο επικοινωνίας του Πολυχώρου ΕΣΤΙΑ. Ο σωστός αριθμός είναι 99 588330.

answer 1
Nansia P

Nansia είπε...

Διορθωση για τις παραστάσεις του "θέατρο ενα".Αρχισε ήδη απο 8/12 και συνεχίζεται μεχρι Ιανουάριο

answer 2
Thanos F

Thanos είπε...

brunch Nicosia area

answer 1
Maria M

Maria είπε...

psarou stin pafo gia exeretiko psari

Rita K

Rita είπε...

Sarah fenwick jazz

answer 1
Lucy B

Lucy είπε...

NICOSIA TAVERNES

answer 1
Chrystalla Y

Chrystalla είπε...

θέα τη θάλασσα της Λεμεσού

Andreas D

Andreas είπε...

οφτό

Stavros S

Stavros είπε...

Pralina

Check-Ins

ΔΗΜΟΦΙΛΗ CHECK INS ΤΟΥ ΜΗΝΑ

SPP Media

BUILT BY BDIGITAL | ADA CMS | POWERED BY WEBSTUDIO