ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
«περί... (εκ)παιδεύσεως» στο The Little Worry People Art and Drama Studio and Rebirth

«περί... (εκ)παιδεύσεως» στο The Little Worry People Art and Drama Studio and Rebirth

  • 14/04/2024 - 14/04/2024
  • Theatre

«Κουβέντα με τη Νικολέττα». Podcast live - Θεατρική παράσταση.

Συντελεστές: Νικολέττα Χριστοφόρου και Έλενα Κουσιαππή Ανδρουλιδάκη

Καλλιτεχνική επιμέλεια, σκηνοθεσία: Μαρία Χριστοφόρου

Λίγα λόγια για την παράσταση

«Περί... (εκ)παιδεύσεως» είναι μια παράσταση που ξεχωρίζει για την πρωτοποριακή της ιδέα, γιατί συνδυάζει Podcast σε δομημένη μορφή παράστασης. Επίσης ξεχωρίζει για το Improvisation των ηθοποιών, κάτι που κάνει την κάθε παράσταση μοναδική. Ταυτόχρονα η καλή χημεία των συντελεστών, και το πολύ ωραίο κρασί που προσφέρει όπως και η μαγική και φιλική ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο μικρός καλλιτεχνικός χώρος, συμβάλουν σε μια ξεχωριστή εμπειρία.

Η παράσταση πραγματεύεται τις σχέσεις μαμάδων και δασκάλων και το αντίστροφο μια σχέση πονεμένη σε μια άκρως ανατρεπτική και κωμική διάσταση. Με χιούμορ άμεσο και αιχμηρό η Νικολέττα και η Έλενα υποδύονται ρόλους μαμάδων της διπλανής πόρτας και ίσως όχι και τόσο διπλανής. Μαμάδες και δασκάλες στα καλύτερα τους, της ταλαιπωρίας, του ανταγωνισμού, οι φίλες, οι κολλητές, οι αππωμένες, όλες δικές μας, γελάμε μαζί τους,  αλλά τις αγαπάμε.    Ιστορίες που μας κάνουν να  ταυτιστούμε και να γελάσουμε  με την κατάντια μας, τα χρόνια περνάνε και όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν,  μαμάδες με τις ώρες έξω από τα φροντιστήρια, μαμάδες που θεωρούν ότι είναι ελίτ επειδή έτυχε να έχουν κάποια χρήματα παραπάνω,  οι δασκάλες  που ανταγωνίζονται η μια την άλλη, η καλή δασκάλα που θέλει με την καρδιά της να βοηθήσει και  πέφτει πάνω σε μια μητέρα άστα να πάνε και άλλες πολλές κωμικοτραγικές καταστάσεις.

Γελάμε και απομυθοποιούμε με  καταστάσεις που ζήσαμε όλοι μας και σαν μαθητές κάποτε και σαν γονείς και φυσικά σαν δάσκαλοι όσοι υπήρξαν η είναι εκπαιδευτικοί.  Όλα προϊόν μυθοπλασίας καμία σχέση με πραγματικούς χαρακτήρες.

Μέσα από την απίστευτη δύναμη που μας δίνει το χιούμορ ,θέλουμε να στείλουμε μηνύματα αποδοχής, αγάπης και συνεργασίας γονιών και σχολείου όλοι είμαστε όλα και μαζί με τις νοοτροπίες του παρελθόντος  ας ξεφύγουμε από τον αχρείαστο ανταγωνισμό  και αγκαλιάζοντας την αυθεντικότητα μας ο καθένας  ξεχωριστά και όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε πολλά. Τα υπόλοιπά επί σκηνής οπλιστείτε με το πιο όμορφο σας χαμόγελο και χαλαρή διάθεση και σας περιμένουμε.     

Info
Κυριακή 14 & Κυριακή 28 Απριλίου 2024
The Little Worry People Art and Drama Studio and Rebirth, 19.00
Κέντρο Διαδραστικού Θεάτρου & Well-being Centre, Ορφέως 2, Μακεδονίτισσα, Λευκωσία
Kρατήσεις 99 358663
Εισιτήρια €10 με ένα ποτήρι κρασί
Απαραίτητη προ-πώληση εισιτηρίων, tickets are not refundable
Υποστηρικτής: MAKKAS FINE WINES

Calendar

Prev May Next

SATURDAY 18 MAY

Δ
 
Τ
 
Τ
Π
Π
Σ
Κ