ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
“Ο Φιάκας” σήμερα στην Πλατεία Ειρήνης

“Ο Φιάκας” σήμερα στην Πλατεία Ειρήνης

  • 11/07/2024 - 11/07/2024
  • Theatre

Η Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία και παρουσιάζει “κωμωδία αστειοτάτη, γραφείσα εν Κωνσταντινουπόλει, το σωτήριον έτος 1870”, “Ο Φιάκας” του Δημοσθένη Μισιτζή.

Ένα πολύχρωμο και πολύβουο μπουλούκι με κατεργάρηδες υπηρέτες, βαρώνους, κοκώνες, απατεωνάκους, πλούσιες δεσποινίδες, δανειστές, ξεκινά από την Πόλη του 19ου αιώνα, κάνει στάση στη Λεμεσό του 21ου και με πολύ κέφι, τραγούδι, χορό και παιχνίδι ετοιμάζεται να στήσει «πανηγύρι» στις γειτονιές της Κύπρου. Το νου σας, να τους πετύχετε!

Ο Χαρίλαος Πλουτίδης ή Χαράλαμπος Πεταλούδης ή Φιάκας ζει παρασιτικά στην Κωνσταντινούπολη του 1870 βουτηγμένος στα χρέη. Κομψευόμενος και πανούργος, παριστάνει τον πλούσιο γόνο καλής οικογενείας και πολιορκεί ερωτικά την εύπιστη Ευανθία, προσβλέποντας στην προίκα της. Αυτή συνεπαρμένη από τα μυθιστορήματα της εποχής και ευφάνταστη, γίνεται εύκολα θύμα του. Ο υπηρέτης Γιάννης, η κοκόνα Φρόσω και η κα Καζαμία συντελούν στην κορύφωση της σπαρταριστής πλοκής, όταν ο Φιάκας, στα πρόθυρα του να αποκαλυφθεί η πραγματική του κατάσταση, αποφασίζει να υποδυθεί τον Γερμανό βαρόνο που βρίσκεται «incognito» στην Πόλη…

Μια σπαρταριστή ελληνική κωμωδία ηθών, γραμμένη σε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα γλώσσα, όπου το τοπικό ιδίωμα της Κωνσταντινούπολης μπλέκεται με τη «λόγια γλώσσα» του 19ου αιώνα. Το έργο σατιρίζει με εξαιρετικά εύστοχο τρόπο τις υπερβολές της Κωνσταντινουπολίτικης κοινωνίας της εποχής, με πολλές ανατροπές και σκηνικές εκπλήξεις, που έχουν σαφείς αναφορές στο σήμερα!

Διάρκεια: 80 λεπτά

Info
Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024
Πλ. Ειρήνης, 20.30
Λεμεσός

Calendar

Prev July Next

TUESDAY 23 JULY

Δ
Τ
Τ
Π
Π
Σ
Κ