ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Χαρά του μαγαζιού!

NEWSROOM WIZ-GUIDE

«Πώς είναι η ζωή στο χωριό;», ρωτάμε την Χαρά Παναγιωτίδου, η οποία με το πλατύ χαμόγελο και τη σπιρτάδα της αποτελεί τη ψυχή στο πολύ δημοφιλές Ταβερνάκι της Λένιας.

Αν έχεις πάει στο Βουνί, τότε σίγουρα γνωρίζεις πολύ καλά για το εξαιρετικό μαμαδίστικο φαγητό που προσφέρει η πιο πολύχρωμη και φωτεινή ταβέρνα του χωριού. Το εξωτερικό του μαγαζιού με τα πλατιά σκαλιά και τα μαξιλάρια σε funky χρωματισμούς φέρνουν στο μυαλό εικόνες από σοκάκια ελληνικών νησιών, ενώ το φαγητό αποτελεί μια καλή υπενθύμιση για τη νοστιμάδα που έχει η κουζίνα του τόπου μας, άμα υπάρχει φρεσκάδα, φαντασία και μεράκι!

Η Χαρα σερβίρει τα φαγητά που φτιάχνει η μαμά και ψήνει στη σχάρα ο μπαμπάς, στην οικογενειακή επιχείρησή τους και μας δίνει ένα επιπλέον πολύ καλό λόγο για να επιστρέφουμε ξανά και ξανά στην ορεινή Λεμεσό με τα περίφημα κρασοχώρια της.


Διαβάστε επίσης: Όλοι μιλάνε για τα κοσμοπολίτικα vibes στο Βουνί

Χαρά, πώς είναι η ζωή στο χωριό;
Αν και ακούγεται πολύ παράξενο, η ζωή στο χωριό είναι ωραία. Το χωριό έχει και τα καλά του και τα κακά του, αλλά εγώ αυτήν την ζωή δεν την αλλάζω! Αγαπώ τόσο πολύ το χωριό μου, που δεν βλέπω τα όποια αρνητικά του.

Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι για ένα νεαρό άτομο να ζει και να δουλεύει στο χωριό;
Βασικά, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Από την άλλη, τα θετικά και τα αρνητικά θεωρώ ισχύουν σε κάθε περίσταση, είτε ζεις στο χωριό είτε στη πόλη. Στο χωριό όμως βρίσκεις την ηρεμία σου και τη χαλάρωση!

Απαρίθμησε τρία θετικά και τρία αρνητικά της ζωής εκτός πόλης;
Στα θετικά είναι χαλάρωση, η ηρεμία και η ξεκούραση. Στα αρνητικά είναι ότι δεν υπάρχουν υπηρεσίες κοντά μας, οι δυσκολίες στον εργασιακό τομέα, και μερικές φορές η μοναξιά.

Πότε και με ποια ααφορμή αποφάσισες να εγκατασταθείς μόνιμα στο Βουνί;
Ο λόγος που μας έκανε να έρθουμε στο χωριό είναι το άνοιγμα της δικής μας οικογενειακής επιχείρησης.

Όταν με ρωτάνε τι πρέπει να δοκιμάσουν οπωσδήποτε στο ταβερνάκι μας, εγώ πάντα τους προτείνω τις μαμαδίστικες συνταγές της μαμάς που ποτέ δεν έλλειπαν από τα οικογενειακά μας τραπέζια.

Τι έχει το Ταβερνάκι της Λένιας που ενδεχομένως δεν το έχουν άλλες ταβέρνες στην ύπαιθρό;
Πιστεύω ότι έχει την αυθεντική κυπριακή φιλοξενία, τη ζεστασιά του σπιτιού, τους χρωματισμούς που χαλαρώνουν τον κάθε επισκέπτη και πάνω απ’ όλα αγάπη!

Ποια τρία πιάτα πρέπει να δοκιμάσουμε οπωσδήποτε σε μια επίσκεψή μας στο Ταβερνάκι της Λένιας;
Όταν με ρωτάνε τι πρέπει να δοκιμάσουν οπωσδήποτε στο ταβερνάκι μας, εγώ πάντα τους προτείνω τις μαμαδίστικες συνταγές της μαμάς που ποτέ δεν έλλειπαν από τα οικογενειακά μας τραπέζια, όπως τις ντομάτες με τα αυγά, τα κολοκυθάκια με τα αυγά, τις μελιτζάνες με χυλό…. Αλήθεια, τι να αφήσω πίσω; Τους χορτοκεφτέδες, τους κεφτέδες με κιμά, τις σιεφταλιές; Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάτι, είναι όλα τόσο νόστιμα!

Τι από όσα προσφέρετε είναι προϊόντα δικής σας παραγωγής;
Παράγουμε ελιές τσακιστές, ελαιόλαδο, σπιτικές μαρμελάδες, σπιτική λεμονάδα και κιτρομηλάδα, διάφορα βότανα όπως δυόσμο, ρίγανη, δάφνη, ζαμπούκο. Το καλοκαίρι παράγουμε δικά μας λαχανικά, όπως κολοκυθάκια, ανθούς, μαϊντανό, φρέσκα κρεμμυδάκια, μαρούλια. Επίσης, χρησιμοποιούμε προϊόντα του χωριού όπως αυγά ζυβανία, ξίδι.

Ποιος ο ρόλος του μπαμπά, ποιος της μάμας και ποιος ο δικός σου στην ταβέρνα;
Ο μπαμπάς είναι ο ψήστης στα κάρβουνα. Η μαμά φτιάχνει όλα τα νόστιμα φαγητά που σερβίρουμε στον κόσμο. Τέλος, ο δικός μου ρόλος στο ταβερνάκι είναι να υποδέχομαι και να σερβίρω τον κόσμο.

Ποιο θα έλεγες πως είναι το μυστικό της επιτυχίας σας;
Το μυστικό της επιτυχίας μας είναι κυρίως ότι όλα μας τα φαγητά τα φτιάχνουμε με αγάπη και ο κόσμος το καταλαβαίνει από την νοστιμιά τους. Επίσης, είναι και η εξυπηρέτηση που τους προσφέρουμε, αφού ερχόμενος κάποιος στον χώρο μας θέλουμε να νιώθει οικεία. Για να το πετύχουμε προσφέρουμε χαμόγελα και αγάπη.

Ποιο είναι το καλύτερο σχόλιο που ακούσατε από πελάτη;
Αγαπημένο μου σχόλιο, που το ακούω συνεχώς, είναι όταν μου λένε ότι είμαι η «χαρά του μαγαζιού»!


Φωτογραφίες: Ντέμης Σιρανίδης, Στέλιος Στεφάνου, Μιχάλης Μιχαηλίδης, Ραφαέλλος Μαρκιτανής

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Wiz Guide (@wiz_guide)