ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο Pikla θα φας street food βασισμένο σε παραδοσιακές κυπριακές γεύσεις

WIZ TEAM

Μια «αμερικανιά», προσαρμοσμένη όμως στα κυπριακά γαστρονομικά δεδομένα.

Αυτός ακριβώς ήταν ο στόχος του Τζίμη του Πίκλα φτιάχνοντας το μαγαζί με το κίτρινο logo και την ωραία γραμματοσειρά στην οδό Watkins στη Λάρνακα. Να προσφέρει δηλαδή αγνό κυπριακό street food. Και μέχρι στιγμής φαίνεται να πηγαίνει περίφημα η φάση, αν κρίνουμε και από τα 125 πεντάσερα Google reviews.

Μεγαλώνοντας μεταξύ Αγγλίας και Κύπρου, ο Τζίμης (κατά κόσμο Δημήτρης) κάθε φορά που ερχόταν στο νησί θυμάται τον εαυτό του να απολαμβάνει πολλά σάντουιτς με πίκλα. «Η πίκλα είναι ένα συνονθύλευμα λαχανικών, καρυκευμάτων και μπαχαρικών, οπότε από τη φύση της παραπέμπει στη φιλοσοφία της κυπριακής κουζίνας. Μιας κουζίνας η οποία έχει μια τεράστια ποικιλία γαστρονομικών επιρροών που συνδυάζονται για να σχηματίσουν κάτι που είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των μερών της, κάτι ιδιαίτερο και μοναδικό».

Ερχόμενος λοιπόν στο νησί περί τα τέλη του 2022, με την οικογένειά του πλέον για μόνιμη εγκατάσταση, είχε κατά νου να φτιάξει ένα κόνσεπτ που θα περιλάμβανε την πίκλα ως βασικό συστατικό, αλλά και ως όνομα, αφού πιστεύει πολύ στη δημοφιλία αυτού του προϊόντος. «Στην Αγγλία έχουμε το marmite, ένα πολύ ‘βρετανικό’ πράγμα, του οποίου το σλόγκαν πάντα ήταν 'ή το αγαπάς ή το μισείς'. Άσχετα με το αν σου αρέσει ή όχι, εξακολουθεί να είναι κάτι πολύ δημοφιλές εκεί, αφού όλοι γνωρίζουν τι είναι. Υπό αυτή την έννοια και το piccalilli (pikla), άσχετα με το αν οι άνθρωποι στην Κύπρο το λατρεύουν ή το μισούν σίγουρα πάντως όλοι ξέρουν τι είναι».

Μετά τα δύο «φισάδικα» λοιπόν που διέθετε τα πέντε τελευταία χρόνια στην Αγγλία, αλλά και μετά την ενασχόλησή του με τη διοργάνωση events και parties σε Αυστραλία, Βηρυτό και Αγγλία, ο Τζίμης αποφασίζει να δημιουργήσει ένα πολύ ιδιαίτερο γαστρονομικό κόνσεπτ που όμοιό του δεν υπάρχει άλλο στην Κύπρο.

«Έχω αντλήσει έμπνευση και από τη δουλειά που γίνεται στο Πατρικό, όπου τα παιδιά έχουν αναδείξει και εξελίξει την παραδοσιακή κουζίνα του τόπου μας. Κάπως έτσι, πάντα με ποιοτικές ντόπιες πρώτες ύλες, φτιάχνουμε ιδιαίτερες συνταγές και στο Pikla, βασισμένοι στις οικείες και αγαπημένες γεύσεις της Κύπρου».

Στο μενού θα βρεις σάντουιτς όπως «Τζίνον που τρώσιν ούλλοι», «Τζίνον με το αρνίν το κλέφτικο», ή «Τζίνον με το χαλλούμι τζαι τες λιαστές ντομάτες», στα burgers θα βρείτε το Κλασσικό και το Παράξενο (με παστουρμά), στις Loaded Fries θα βρείτε επιλογές με παστουρμά και τυρί, άλλες με γύρο και τυροκαυτερή και αυτές με το χοιρινό και την πίκλα (δείτε όλο το μενού στο τέλος του άρθρου).

Ειδικά το σάντουιτς «Τζίνον που τρώσιν ούλλοι» πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις έστω μια φορά στη ζωή σου. Περιλαμβάνει αργοψημένη χοιρινή κουτάλα, μπέικον, τυρί τσένταρ, χαλούμι, ρόκα, ντομάτα, αγγουράκι, κρεμμύδι και πίκλα βελουτέ, σε ελαφρά καπηρωμένη φραντζόλα.

Το μαγαζί βρίσκεται στην καρδιά της νυχτερινής Λάρνακας, απέναντι ακριβώς από το θρυλικό Savino. Εκτός από dine in και take away, διαθέτει επίσης και υπηρεσία delivery μέσα από τις πλατφόρμες.

Info
Τηλ. 95787461
Walkins 12, Λάρνακα
ΤΕΤ-ΠΕΜ 12.00-22.30, ΠΑΡ 12.00-02.00, Σ 18.00-02.00, Κ 15.30-22.30