ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τέσσερις έξτρα λόγοι για να πας Πρωταρά τον χειμώνα

WIZ TEAM

Αν είσαι άτομο που σου αρέσει η μυρωδιά του ιωδίου και οι βόλτες δίπλα στην αγριεμένη θάλασσα, τότε μια πολύ καλή επιλογή αποτελεί πάντα και το ανατολικό παραλιακό μέτωπο του νησιού.

Σίγουρα το σκηνικό σε καμιά περίπτωση δεν θα θυμίζει τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του καλοκαιριού, πλην όμως είναι ορισμένες ταβέρνες που μπορούν να προσφέρουν δυνατές γευστικές συγκινήσεις και άρα να σε αποζημιώσουν για το εκεί ταξίδι στην καρδιά του χειμώνα.

Βλέποντας τις τελευταίες ώρες το viral βίντεο με τους ντόπιους που κάνουν kneeboard και καγιάκ στον παραλιακό δρόμο, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις, προσπαθήσαμε να σκεφτούμε για ποιους άλλους λόγους θα μπορούσαμε να πάμε Πρωταρά αυτή την περίοδο. Αναπόφευκτα, πάντως, δεν θα μπορούσαμε να μην εστιάσουμε στο φαγητό.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ WiZ 50 Best Restaurants 2022: Τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια της Κύπρου


Πιο κάτω τέσσερις αγαπημένες ταβέρνες στον Πρωταρά που συνεχίζουν να λειτουργούν και πέραν της καλοκαιρινής περιόδου.

Καράς

Οικογενειακή ψαροταβέρνα στην περιοχή του Κάππαρη, με ντεκόρ δεκαετίας του ’70. Ολόφρεσκα ψάρια από δικούς τους ψαράδες και συνεργάτες, μαστορικά ψημένα, τηγάνι χωρίς περιττά λάδια. Λαβράκι στον φούρνο που κάνουν φλαμπέ μπροστά στον πελάτη πριν το καθαρίσουν, μαστιχωτό χταπόδι, κουτσομούρες στην εποχή τους, αχνιστά μύδια σε λεμονάτη σάλτσα, γεμιστό ψητό καλαμάρι, σπέσιαλ ριζότο με μελάνι σουπιάς. Λαχανικά, βότανα και φρούτα δικής τους παραγωγής κατευθείαν από τον κήπο, σπιρτόζικο σέρβις. Δροσερή αυλή το καλοκαίρι, ιδανική μετά το μπάνιο και ας μη βλέπει θάλασσα.

Τηλ. 23820565
Λεωφ. Κάππαρη 55, Παραλίμνι
Δ-Κ 12.00-23.30

Τσιπουράκι Μεζεδάκι

Αδελφάκι του δημοφιλούς μαγαζιού στη Λευκωσία. Μερακλήδικος και ατμοσφαιρικός χώρος με ωραία αυλή, για τσιπουράκι, ουζάκι και κρασί. Πλούσιο μενού με πιάτα ημέρας, με τσιμπήματα που θυμίζουν Ελλάδα και ταιριάζουν με το ποτό, θαλασσινά, ψάρι ημέρας, αγνά προϊόντα, επιλεγμένα γλυκά, φιλική εξυπηρέτηση και καλές τιμές. Το σκ συνήθως παίζει με live, ρεμπέτικα και λαϊκά.

Τηλ. 70002225
Ποσειδώνος 11, Κάπαρη, Παραλίμνι, Επαρχία Αμμοχώστου

Βαγγέλης

Εξαιρετικοί κυπριακοί μεζέδες, σε μικρή και μεγάλη εκδοχή, δεξιοτεχνία στη σχάρα, υπέροχες τηγανιές, ψάρια και θαλασσινά, καθώς και πιάτα όπως οφτό κλέφτικο (με προπαραγγελία), στιφάδο κ.ά. Ωραία βεράντα στην πίσω πλευρά, εγκάρδια εξυπηρέτηση. 

Τηλ. 23821456
Λεωφ. Πρωταρά 27, Πρωταράς
Δ-Κ 12.00-23.00
 

Σπαρτιάτης

Καλή ψαροταβέρνα με θέα. Πάντα φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, με κλασικές κι απρόσμενες σπεσιαλιτέ, έμφαση στις πρώτες ύλες, στεγνό τηγάνι και δυνατή σχάρα. Ανανεωμένο μενού και με ψαρομεζέ 24 πιάτων. Μην προσπεράσεις το ψάρι στο φούρνο σαγανάκι και το ραβιόλι με σολομό δικής τους συνταγής.

Τηλ. 23831386
Κόννου 79, Πρωταράς
Δ-Κ 11.30-22.30